Aktuality z médií

Jakub Jugas míří do Slavie

První letní posilou Slavie se stal zlínský stoper Jakub Jugas. Ten by měl v klubu nahradit Michaela Lüftnera, který odchází po sezóně do FC Kodaň. Informaci přinesly fotbal.idnes.cz a isport.blesk.cz, kluby ji zatím nepotvrdily.

Jakub Jugas (ročník narození 1992) je obránce, který prakticky celou svou kariéru patří do reprezentačních výběrů České republiky, prošel všemi kategoriemi od U16 po U21 a mezi jeho největší úspěchy v kariéře patří stříbrná medaile z mistrovství Evropy do 19 let z roku 2011. Je odchovancem Zlína, ale za svou kariéru prošel třemi ligovými kluby, s ligou začal v Příbrami a pokračoval v Brně, v obou klubech byl jen na hostování ze Zlína. První ligové minuty tedy začal sbírat v sezóně 2012/2013, v Příbrami pak strávil i následující sezónu, jeho klub v těchto sezónách skončil na 11. a 12. místě. Další sezónu šel Jugas na hostováni z tehdy stále ještě druholigového Zlína do Brna, Brnu se ale v sezóně 2014/15 nedařilo a skončilo až na 14. místě. V této sezóně však jeho mateřský klub Zlín postoupil z druhé ligy do první a Jugas tak pokračoval v lize právě ve Zlíně, kde svými výkony zaujal mnoho klubů, především pak na podzim 2016 bylo jeho jméno skloňováno i s nominací do reprezentace. Jugas se Zlínem dosáhl v této sezóně také velkého klubového úspěchu, když dokázal vyhrát domácí pohár a v jeho průběhu porazil Zlín Spartu i Slavii.

Aktuálně má Jugas na svém kontě 131 ligových startů a 7 branek, zajímavostí určitě je, že v žádné z pěti sezón v nejvyšší soutěži neobdržel více než 4 žluté karty, přestože v každé sezóně hrál pravidelně v základní sestavě.

O Jugase se v tomto přestupním období zajímala také Sparta, hráč ale nakonec dal přednost Slavii.

Komentáře (333)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé