Aktuality z médií

Do Slavie zřejmě míří Stanislav Tecl

Dle serveru idnes.cz míří do Slavie útočník Jablonce Stanislav Tecl.

Stanislav Tecl (ročník 1990) je útočník, který ve svém dosavadním působišti v Jablonci občas hrával také na pravém křídle. Prošel mládeží Jihlavy, kde také naskočil do dospělého fotbalu. Na jaře roku 2010 byl na hostování ve Slavii, zasáhl však jen do čtyř zápasů, z toho do dvou v základní sestavě. Slavia měla při jeho hostování i opci na přestup, tu ale neuplatnila a Tecl se v létě 2010 vrátil do Jihlavy. Za dva roky se tam radoval z postupu z druhé do první ligy a hned ve svém prvním ligovém zápase v dresu Jihlavy přispěl brankou z penalty k senzační remíze 3:3 na hřišti Slavie. Za podzim 2012 nastřílel senzačních 10 branek a vysloužil si tím přestup do Plzně, v té době byl jednoznačně nejžádanějším zbožím v lize. V Plzni strávil Tecl dva a půl roku, oslavil dva tituly a jednou jeho tým skončil druhý. V 61 ligových zápasech v dresu Plzně zaznamenal 17 branek. V létě 2015 přestoupil Tecl do Jablonce v rámci transakce, při které do Plzně přestupoval z Jablonce Jan Kopic. Za rok a půl v Jablonci odehrál Tecl 34 zápasů a vstřelil 11 branek.

Stanislav Tecl má za sebou také dva zápasy v reprezentačním áčku, na jaře 2013 odehrál 27 minut při přípravném zápase Turecko - ČR 0:2 a o více než rok později, v létě 2014 nastoupil na 16 minut dalšího přípravného utkání ČR - Rakousko (1:2).

Server idnes.cz píše, že kluby jsou již na přestupu Tecla dohodnuty, Slavia by měla zaplatit včetně případných bonusů zhruba 15 milionů Kč, tedy stejnou částku, za kterou odmítl Zlín do Slavie pustit Vukadina Vukadinoviče. Vzhledem k tomu, že Tecl může nastupovat i na pravém kraji zálohy a hrál již dříve pod trenérem Jaroslavem Šilhavým, je zřejmě rozumné předpokládat, že Slavia jej bude chtít využívat právě také na tomto postu.

Komentáře (426)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé