Přípravná utkání

Slavia - Salzburg 1:2

První přípravné utkání na soustředění v Kaprunu odehrála Slavia proti rakouskému mistru Red Bull Salzburg. Silnému soupeři nakonec podlehla 1:2, když až v závěru korigoval parádní střelou Jasmin Ščuk.

 

Slavia záhy inkasovala a jednalo se o obdrženou branku z kategorie velice laciných. Kenia hloupě kličkoval na hranici vápna a ztratil míč, následný lehký centr vypadl Berkovcovi, který ve snaze znovu polapit míč porazil i protihráče. Rozhodčí odpískal poměrně přísnou penaltu, kterou spolehlivě proměnil Rzatkowski. O vyrovnání se ve 20. minutě pokoušel Hušbauer, ale jeho rána mířila zhruba půl metru nad šibenici. Ve zbytku poločasu byl k vidění vyrovnaný fotbal bez větších šancí.

Ani vstup do druhé půle se sešívaným nevydařil. Salzburg rozehrával standardní situaci, Ngadeu prohrál hlavičkový souboj, nicméně Berkovec byl tentokrát připraven a nebezpečnou hlavičku vyrazil. V 58. minutě musel náš brankář opět zasahovat proti ráně z větší vzdálenosti, když míč vyrážel a k dorážce se už Rakušané nedostali. Red Bull byl ve 2. poločase lepším týmem a za dalších 5 minut musel Berkovec krotit další ránu zpoza vápna. Hned vzápětí si aktivní Salzburg vypracoval první gólovou šanci. Jeho hráč se prokličkoval na střed hranice vápna a jeho tečovaná střela skončila jen těsně vedle naší branky! Slavia se ovšem nepoučila a z další akce už zaslouženě inkasovala. Hráči rakouského mistra vylákali Deliho, rychle si přihráli přes váhajícího Frydrycha a osamocený Laimer už neměl problém obejtí Berkovce. Slávisté se snažili odpovědět prostřednictvím Ščuka, jehož dalekonosnou ránu ale brankář bez problémů pokryl. Slavia hrála druhou půli velice špatně, další velkou šanci tentokrát výborně vychytal náš brankář. V 82. minutě si sešívaní připsali první vyloženou šanci. Z odraženého míče po rohovém kopu pálil Bazal, který trefil tyč za již překonaným gólmanem! Pražané však nemuseli smutnit, protože hned z další akce dosáhli branky. Z obrovské dálky se do míče opřel Jasmin Ščuk a trefil se přesně k tyči! Více už se v zápase nestalo a Salzburg tak zřejmě zaslouženě zvítězil.

Úterý 21. 06. 2016 18:30

Přípravné zápasy, 2016/2017
1 - 2
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

83. Ščuk

Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

8. Rzatkowski (pen.)
65. Laimer

Sestava SK Slavia Praha:
Berkovec – Mikula, Ngadeu Ngadjui (54. Frydrych), Deli, Bořil (54. Voltr) – Ščuk – Mihalík, Hušbauer, Kenia (46. Barák), Mingazov (46. Jablonský) – Mešanovič (46. van Buren)

Sestava Red Bull Salzburg:
Airton – Schwegler, Miranda, Sörensen, Ulmer – Laimer, Samassekou, Rzatkowski – Roguljič, Gulbrandsen, Oberlin

Komentáře (265)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé