Ženský fotbal

Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

Fotbalistky Slavie získaly třetí titul v řadě! Kolo před koncem soutěže si zajistily prvenství, když v dnešním derby se Spartou remizovaly 1:1. Jedinou branku vstřelila Divišová. Na podzim se tak můžeme opět těšit na Ligu mistryň. Holky - díky!

Karty byly před derby jasně rozdané, slávistky k jistotě třetího titulu v řadě potřebovaly bodovat. Do zápasu nastoupily v plné síle a hned v samém úvodu se mohly dostat do vedení, po rohu Svitkové se dostal míč k zadní tyči, kde zakončovala na dlouhou nohu Budošová, ale na brankové čáře trefila obránkyni Sparty. Hned poté následoval roh Sparty a z něho se prosadila Martínková. Holky se však nenechaly zlomit, k vidění byl boj o každý míč, důrazné osobní souboje, jen tomu chybělo více šancí. V 17. minutě bylo vyrovnáno, Svitková krásným pasem našla Divišovou, která skvěle zpracovala míč a ještě lépe lobem zakončila a překvapila vyběhnutou Vaníčkovou. Sparta se již do výrazné šance nedostala, naopak Slavia ještě dvakrát zahrozila. Nejdříve z úhlu se snažila brankářku přelobovat Kožárová, ale minula. V poslední minutě z rohu vápna ze standardní situace hodně protáhla Vaníčkovou, která s námahou vyrazila na roh.

Do druhého poločasu proběhlo jedno střídání, když místo Benýrové naskočila do hry Chlastáková. Sparta se hnala za vedoucí brankou, ale první střelu vyslala až v 56. minutě Stárová přímo do náruče Votíkové. Na druhé straně se málem dostala do zakončení Divišová po přihrávce Svitkové a po centru Divišové na zadní tyči zakončovala Bartovičová stehnem mimo branku. Nuceně střídat musela Kožárová po tvrdém střetu se stoperkou, kdy byla otřesená. Velkou šanci, možná i překvapivě, měla v 71. minutě Bartoňová, když střela z velké dálky skončila na břevně. Na druhé straně se dostávala do šance Divišová, z úhlu se rozhodla pro střelbu, zamířila však jen do náruče. V 79. minutě jsme měli velkou šanci, po zpětné přihrávce Chlastákové z deseti metrů zakončovala Svitková, ale Vaníčková vyrazila nohou. Po této šanci už bylo důležité udržet remízu, Sparta se naopak hodně tlačila do útoku, občas nastal závar. V poslední minutě měla šanci Pěničková a na druhé straně i Sparta, skóre se naštěstí neměnilo. Slávistky po remíze slaví třetí titul v řadě!

Slavia - Sparta 1:1 (1:1)
Slavia: Votíková - Tomášková (71. Juračková), Necidová, Budošová, Benýrová (46. Chlastáková) - Divišová (90. Malinová), Pěničková (90. Hu), Bartovičová, Cahynová, Svitková - Kožárová (63. Skálová)
Sparta: Vaníčková - Moťovská, Bertholdová, Odehnalová, Vyštejnová - Ivaničová (46. Ringelová), Stárová (76. Čulová), Bartoňová, Bužková (67. Matoušková) - Mocová (56. Veselá), Martínková
Branky: 17. Divišová - 4. Martínková
ŽK: 79. Budošová - 26. Mocová, 63. Bertholdová, 69. Vyštejnová

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

    murena     před 8 lety 14.05.2016 14:34 |  
    0 0

    Gratulace holky skvela sezóna

    • Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

      Fallen (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 15:11 |  
      0 0

      +1

      • Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

        Dobi     před 8 lety 15.05.2016 10:07 |  
        0 0

        Byl jsem tam, seděl mezi přáteli z Českolipska a fandil jako zamlada! Vikingové byli oporou hlediště a tím i jeviště - xaverovského hřiště. Pravda zase jednou zvítězila!!! Holky, děkujem´ , bylo to nádherné představení včetně závěrečného ceremoniálu! A nápad se zajištěnou přímou autobusovou linkou Xaverov - Eden byl hodný snad až Nobelovy ceny. Díky i za to!!! A pak to 5:0 se včera bezradným mistrem! Zase jsme jednou mohli být hrdi, že jsme SLÁVISTÉ!!!

  2. Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

    bedva (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 14:38 |  
    0 0

    Gratulace!

  3. Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

    hamlo1 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 14:51 |  
    0 0

    Holky naše, snad si z Vás kluci vezmou příklad

  4. Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

    buri     před 8 lety 14.05.2016 15:10 |  
    0 0

    Holky díky a gratuji také.

  5. Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

    Barra     před 8 lety 14.05.2016 15:14 |  
    0 0

    Krasa! A pevne verim ze CEFC s Jaroslavem Tvrdikem to patricne oceni. Cinske damy maji s narodnim muzstvem vetsi uspechy nez muzi, damsky fotbal je tam popularni. Proto jsem si jisty ze tento uspech tam bude mit odezvu a ze nasim holkam se priblizi v pristi sezone semi-profesionalismus. Ted je ten spravny okamzik aby jeste vice navazalo na trojnasobne prvenstvi a vybudovalo se muzstvo ktere bude i v Evrope nadale porazet silne soupere. Jeste jednou gratulace!

  6. Re: Slávistky jsou potřetí mistři ligy!

    dubas     před 8 lety 16.05.2016 18:36 |  
    0 0

    Holky obrovská gratulace:-) Jinak co ta Číňanka?