Fortuna liga

Statistické okénko - 23. kolo

Je za námi polovina jarní části sezóny a tak je docela příhodný čas se podívat, jak se Slavii daří pohledem statistických údajů.

Základní údaje nevypadají vůbec špatně. Slavia hrála na jaře třikrát doma a čtyřikrát venku. Doma proti papírově slabším soupeřům zvládla všechny zápasy vyhrát a splnit si tak "povinné" zisky, venku za čtyř zápasů uhrála čtyři body. Při vzpomínce na zápas v Jihlavě se nelze ubránit dojmu, že těch bodů mohlo být víc, na druhou stranu na Dukle zase stálo při Slavii i trochu štěstí. Celkově to tedy dělá 13 bodů v sedmi zápasech, průměrně tedy 1,86 bodu na zápas. Takový průměr by v celé sezóně znamenal zisk 55 bodů, což by rozhodně nebylo k zahození a takřka jistě by to Slavii zaručilo pohárovou Evropu. Pro srovnání, na podzim získala Slavia 26 bodů v 16 zápasech, což je průměr 1,63 bodu na zápas. Na jaře si tedy zatím vede bodově lépe (a to přesto, že odehrála víc zápasů venku než doma!).

Připomeňme, že do konce jara naopak Slavia odehraje 4 zápasy v Edenu a tři zápasy venku. Jejími soupeři budou doma týmy ze středu tabulky (8. Jablonec, 9. Teplice, 7. Slovácko) a na závěr aktuální lídr a největší favorit na titul Plzeň. Venku se Slavia utká s týmy ohroženými sestupem (15. Olomoucí, 11. Bohemians a 13. Příbramí). Taková skladba soupeřů je samozřejmě dvojsečná. Přesto je asi na místě říci, že doma by měla Slavia proti soupeřům, kterým v závěru ligy už zas o tolik nepůjde, bodovat naplno. Venku se potká se soupeři slabšími, kteří ale hrají o setrvání v lize. Žádný z těch zápasů asi nebude jednoduchý a osobně bych asi byl spokojen se ziskem 4 nebo 5 bodů zvenku.

Zpět ale k doposud odehraným jarním zápasům, protože ty poskytují hned několik dalších zajímavých údajů. Celkové skóre z těchto zápasů je 9:6, tedy průměrně 1,29 vstřelené branky na zápas a 0,86 inkasované branky na zápas. Jen jednou vyšla Slavia střelecky naprázdno (v Jihlavě), na druhou stranu však také jen dvakrát vstřelila více než jednu branku (dva góly Brnu, tři góly poslední Ostravě). V posledních čtyřech zápasech vstřelila Slavia vždy právě jednu branku, ať už hrála na hřišti silných soupeřů (Sparta, Boleslav), na hřišti slabšího soupeře (Dukla) nebo doma proti slabému soupeři (Zlín). Na podzim měla Slavia vyšší průměr vstřelených branek na zápas (23 gólů v 16 zápasech, průměr 1,44 branky na zápas).

Co se týče inkasovaných branek, 6 gólů v sedmi zápasech neznačí kdovíjak pevnou obranu, na druhou stranu čtyři čistá konta v sedmi zápasech zní už o mnoho lépe. Dvě z nich si připsal Martin Berkovec, dvě Jiří Pavlenka a zvlášť to poslední na hřišti Dukly bylo dost cenné. Na podzim Slavia udržela čisté konto šestkrát v 16 zápasech. Opět pro srovnání, za celou minulou sezónu udržela Slavia čisté konto jen pětkrát, o rok dříve osmkrát, v sezóně 12/13 pak 12x.

Dost zajímavá je také skladba vstřelených a inkasovaných branek. Sedm z devíti vstřelených branek (78%) docílila Slavia v prvních poločasech zápasů. Pouhé dvě pak přišly ve druhých poločasech, konkrétně třetí branka Součka proti Baníku a branka Mešanoviče v Mladé Boleslavi v poslední minutě. Dle mého názoru tato statistika dost odpovídá tomu, co bylo v těchto odehraných zápasech vidět. Slavia měla v drtivé většině zápasů nejlepší své pasáže v prvních poločasech (všechny domácí zápasy, Jihlava venku) a naopak ve druhých poločasech jen málokdy předvedla něco opravdu zajímavého. Výjimkou je snad jen zápas v Boleslavi, kde Slavia začala pořádně hrát až po inkasované brance a vyloučení Frydrycha.

A ruku v ruce s tím jde také statistika inkasovaných branek, pět ze šesti (83%) Slavia inkasovala v druhých poločasech! Jedinou výjimkou je gól Baníku Ostrava, který přišel po obrovské chybě Martina Berkovce. Co se týče druhu inkasovaných branek, tam je skladba poměrně pestrá (penalta, roh, střela z dálky, chyba golmana, brejk, dlouhý aut), naopak u vstřelených branek tu jsou jisté společné rysy. Obě branky Brnu vstřelila Slavia po standardních situacích Jablonského, všechny branky Součka do sítě Baníku přišly po akcích středem hřiště, branky Zlínu a Spartě padly po rohových kopech Hušbauera, Mešanovič se proti Boleslavi prosadil po přímém kopu Kenii a poslední branka přišla po brejku Mihalíka. Ze hry se tak Slavia prosadila pouze proti dvěma soupeřům ze sedmi (Baníku a Dukle), všechny ostatní branky padly po standardních situacích. Tento údaj mi přijde jako trošičku zdvižený prst směrem do zbytku sezóny.

Údaje, kdy Slavia střílí branky a kdy inkasuje, jsou natolik vzdálená průměru 50%, že mi přijde na místě hledat důvody, proč tomu tak je. Na to lze nahlížet minimálně dvěma úhly pohledu. První může být ten, že Slavia je silná, do zápasu vstupuje aktivně a brzy se prosadí, pak však přijde uspokojení z těsného vedení, hraní především na jistotu a ze zabezpečené obrany a proto ve druhé půli nepřicházejí další branky. Prostě Slavia asi zatím není psychicky natolik silná, aby soupeři nejen vstřelila jednu nebo dvě branky, ale aby ve snažení směrem dopředu nepolevila a skórovala třeba třikrát nebo čtyřikrát. Ostatně hlavně v závěrech zápasů, kdy se soupeř snaží vyrovnat, by se měla otevírat okénka v jeho obraně, které dostatečně kvalitní tým dokáže často trestat. To se Slavii na jaře zatím ještě nepovedlo, přestože čtyři zápasy dokázala vyhrát, nikdy to nebylo o více než dvě branky.

Druhým úhlem, který je dle mého názoru minimálně částečně relevantním, je zdravotní stav kádru. Není žádným tajemstvím, že většina hráčů se od návratu ze soustředění ve Španělsku potýká se zdravotními problémy, nejde přitom o fotbalová zranění typu problémům s kotníky nebo koleny, ale o nemoci a jimi způsobené bolesti. Osobně mi přijde taková situace skoro bezprecedentní, během necelých dvou měsíců si nějakou nemocí nebo lehkým zraněním prošli minimálně (!) Bořil, Mikula, Deli, Bílek, Jablonský, Zmrhal, Piták, Černý a Železník. Když k tomu přičteme standardní zranění (Berkovec, Latka, Škoda, Mihalík, Barák) a zákazy startu kvůli kartám nebo hostováním (Hušbauer, Vukadinovič, Štohanzl, Kenia, Frydrych), najednou zjistíme, že jediní hráči, kteří byli uplynulé dva měsíce naprosto zdraví a mohli zasáhnout do všech jarních ligových zápasů, jsou (mimo věkem ještě dorostenců Kuchty a Holíka) Souček, Mešanovič, Pavlenka a třetí brankář Řehák. To je naprosto šílená bilance, která vrhá aktuální hodně medializovanou marodku rivala sešívaných z opačné strany řeky do trochu jiného světla. Fakt, že Slavia mohla oproti zápasu na Letné udělat pro utkání na Julisce sedm změn v základní sestavě a přesto zvítězit, je možná nejcennějším poznatkem z celého dosavadního průběhu jara. Oproti podzimu má nyní Slavia dostatečně široký kádr, aby ustála i tak velký počet absencí.

Komentáře (173)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Fridleifsson     před 8 lety 07.04.2016 14:22 |  
    0 0

    Hodně dobře vystihnuto, hlavně ten poslední odstavec je podle mě dost důležitý a je třeba si tohle uvědomit.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Jachym     před 8 lety 07.04.2016 14:58 |  
      0 0

      Já si poslední odstavec uvědomuji o to více, že sám se poslední měsíc potýkám s otravnými nemocemi z nachlazení... A protože se účastním běžeckých vytrvalostních závodů, vidím, co absence ze zdravotních důvodů dokáže udělat s formou.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Travinho     před 8 lety 07.04.2016 15:19 |  
      0 0

      Holík taky nemohl hrát pokaždé

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        quelhar (admin)     před 8 lety 07.04.2016 15:20 |  
        0 0

        Jednou byl v repre (pred Zlinem tusim), ale Uhrin pak rikal, ze pokud by Mikula hrat nemohl, ze by do repre zavolali, at ho ve ctvrtek nestavi a at je klubu v patek k dispozici.

  2. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Barra     před 8 lety 07.04.2016 14:46 |  
    0 0

    Naproste skvela práce, Quelhare, dekuji, je to super. K prehledu hracu kteri kvuli kartam nemohli nastoupit snad jen pridat Frydrycha po jeho cervene karte po skaceni k zemi Chramosty.

    Jinak tvuj clanek pusobi na mne jako krasne osvezujici po udalostech tohoto tydne, ktere dnes jeste pokracuji na jinym miste. Moc bych prosil kolegy aby diskusi o Tomasovi Syrovatkovi a panech Simane a Tvrdik neprenesli na toto misto a tady nepokracovali. Alespon to si tato analyza Quelhara zaslouzila.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      quelhar (admin)     před 8 lety 07.04.2016 14:50 |  
      0 0

      Díky, Frydrycha jsem tam dopsal, na toho jsem zapomněl.

  3. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Robinator     před 8 lety 07.04.2016 14:46 |  
    0 0

    Bohužel ty druhé poločasy to je bída, jako kvalitní tým bychom měli naopak na konci zápasech goly přidávat a nebo rozhodovat utkání. V tom se musíme zlepšit. Nepůjde to vždycky ze štěstím ubránit..

    A ty nemoci a zranění, to je už k smíchu. To snad ani nemůže být pravda..a nebo náhoda

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Barra     před 8 lety 07.04.2016 15:07 |  
      0 0

      Neni lepsi místo na preneseni infekce a mikrobu nez kabina kde je dvacitak zapocenych chlapu.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        quelhar (admin)     před 8 lety 07.04.2016 15:08 |  
        0 0

        A kde 365 dni v roce meni vzduch klimatizace...

  4. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Kara (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 14:48 |  
    0 0

    Krásné sadistické okénko, díky Quelhare :)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      jufoun (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 16:36 |  
      0 0

      Sadi??? :D:D

  5. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    MDCCCXCII (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 15:00 |  
    0 0

    poslední odstavec si doufám přečtou majitelé a něco s tím udělají. to nemůže být náhoda

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      ElvisPresley     před 8 lety 07.04.2016 15:54 |  
      0 0

      Že by popud k nasazení tradiční čínské medicíny?

  6. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Orwell_1892 (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 15:15 |  
    0 0

    Hezký článek, jen si dovolím polemizovat - pokud chceme skutečně bojovat o Evropu, tak bych, na rozdíl od tebe, se 4 nebo 5 body z venkovních zápasů (Olomouc, Příbram, Bohemians) rozhodně spokojen nebyl. 7 bodů je při našich ambicích minimum jinak to na víc než 5. místo (pokud vůbec) nebude.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 16:34 |  
      0 0

      To teda nevím. Olomouc hraje o holý život, Plzeň i Sparta se přesvědčili, že vyhrát na Hané, není jednoduché.
      Bohemka hraje poslední dobou skvěle.
      Příbram pravděpodobně bude hrát až do konce o záchranu a to, že jí máme v 29. kole není moc příznivý. Starka si to umí zařídit.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Travinho     před 8 lety 07.04.2016 16:41 |  
        0 0

        S tím se dá souhlasit, také se bojím, že jak nebude Příbram zachráněná, tak se nám tam bude hrát těžko. Na druhou stranu je Příbram na jaře hodně špatná, herně ještě horší než Zlín.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          zaba123     před 8 lety 07.04.2016 17:31 |  
          0 0

          Příbram sleduji skoro každý zápas a poslední dvě kola byl její výkon výrazně lepší než první jarní kola. Hlavně výkon v Jihlavě byl kvalitní. Výborný napadání, Každý hráč věděl, kde má hrát a hlavně co má hrát.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Travinho     před 8 lety 07.04.2016 18:13 |  
            0 0

            No, zápas proti Boleslavi jsem viděl a Boleslavi se vůbec nedařilo a i tak byla o třídu lepší. Příbram dala slepené branky, ale jinak nepředvedla skoro nic a obranu měla pěkně děravou.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      malan (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 16:38 |  
      0 0

      Olomouc, Příbram, Bohemians= ani u jednoho z nich nám to nejde. Vidim to na 2-4 body max.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      quelhar (admin)     před 8 lety 07.04.2016 17:11 |  
      0 0

      Kdybychom nebyli v poslednich 10 kolech souteze, tak s tebou souhlasim. Stejne tak, kdybychom hrali o titul nebo 2. misto a ne o 4. misto. Jenze v zaveru souteze, kdyz jde souperi o krk, tak se dost casto doma vybicuje k vykonum nad sve moznosti. Pribram uz by snad mohla byt v 29. kole bud uplne nebo skoro uplne zachranena, takze tam by to snad na tri body slo. Ale obavam se, ze v Dolicku budeme moc radi i za bod a v Olomouci, byt mam v planu tri body, by me vyhra taky spis prekvapila.

  7. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Tomski     před 8 lety 07.04.2016 15:15 |  
    0 0

    super článek...mám pocit, že i Souček byl zmíněn Uhrinem v nějakém předzápasovém výhledu, že není jeho start jistý...možná, že by nebylo od věci zainvestovat do lékařského týmu, tak aby byl mužstvu pořád k dispozici...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Barra     před 8 lety 07.04.2016 15:18 |  
      0 0

      Mas pravdu, myslim ze to bylo pred derby na Letne.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      quelhar (admin)     před 8 lety 07.04.2016 15:21 |  
      0 0

      Pravda, taky si ted matne vzpominam, ze i Souckuv start byl v ohrozeni... Tim hur. Prakticky tim do pole zbyva jen Mesanovic.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      plechovka     před 8 lety 07.04.2016 16:48 |  
      0 0

      K tomu lékařskému týmu: Jedna paní u Edenu před VIPkou s kusem sekané povídala, že by to bylo zapotřebí, už jen proto, aby doktoři byli s týmem a tak. Doteď to z různých důvodů prý nešlo, i když o to mělo být žádáno. Ale kdoví, jak je to doopravdy...taky se prý sháněla po vidličce.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        ElvisPresley     před 8 lety 07.04.2016 16:57 |  
        0 0

        Doktoři s týmem jsou paní má špatné informace.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          MDCCCXCII (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 18:03 |  
          0 0

          buď máme špatné informace nebo doktory )

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Chlupp (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 10:08 |  
            0 0

            A sehnala tu vidličku nakonec?

  8. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Travinho     před 8 lety 07.04.2016 16:39 |  
    0 0

    Jinak pokud jsou tedy všichni fit, tak bych to poskládal následovně. Pavlenka - Bořil, Latka, Deli, Jablonský - Souček, Barák - Mihalík, Kenia, Zmrhal - Škoda, ale mám strach, že se minimálně na místech Kenii a Baráka mýlím a opět budou hrát Hušbauer a Vukadinovič.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Jachym     před 8 lety 07.04.2016 16:54 |  
      0 0

      Opět se opakuji. Keňan bude platným hráčem, až bude běhat i dozadu (k vlastní bráně). Jsem rád, že to vidí Uhrin stejně.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        plechovka     před 8 lety 07.04.2016 17:00 |  
        0 0

        Bude platným hráčem až bude trénovat jako ostatní - tzn celý týden... :)

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          xavi     před 8 lety 07.04.2016 17:37 |  
          0 0

          bude platným hráčem když nebude hrát na sebe,ale pro tým

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            JS (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 23:38 |  
            0 1

            Tak to je nejpitomější kec, jaký se tu o něm napsal! Hrát na sebe?! Kenia je snad jedinej hráč, co skvěle přenáší hru a snaží se o kolmice za obranu nebo ťukačku poblíž pokutového území.

            A že neběhá dozadu? Kecy. Mám ho před očima, jak se na konci 85. minuty vrací sprintem s útokem soupeře a bezchybně vypíchne míč na vlastní půlce. A zadruhé, pokud je někdo podhrotový hráč, asi nebude bránit úplně stejně, jako štítový záložník.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Travinho     před 8 lety 07.04.2016 18:16 |  
        0 0

        Ano, to je pravda, ale v systému 5 záložníků se dá hrát i s menším podílem bránění, ale dozadu taky musí, to je pravda. Nicméně je to v tvořivosti, hře jeden na jednoho, střele ze střední vzdálenosti a zahrávání standartek náš nejlepší hráč a to je škoda nevyužít. Navíc Kenia hraje dozadu pořád o třídu lépe než hrával dříve Boudjemaa.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          donford     před 8 lety 07.04.2016 18:35 |  
          0 0

          Pavlenka - Bořil Bílek Deli Jablonský - Souček Barák - Mihálik Hušbauer Zmrhal - Škoda
          Proti Dukle mi přišel Bílek nejlepší z celé obrany (i když Bořil musel hrát nalevo) a Hušbauer mně přije stejně dobrý rozehrávač jako Kenia, navíc myslím, umí vystřelit přesněji než on, když bude moct hrát dopředu a účelněji se umí vracet. Což proti Jablonci zjevně bude nutné. Má dle mého mínění také lepší fyzický fond.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Faris (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 18:50 |  
            0 0

            přesně tak bych to postavil taky. toto je sestava na titul:-)

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Travinho     před 8 lety 07.04.2016 22:34 |  
            0 0

            Hušbauer není ani stejně dobrý rozehravač, ani neumí vystřelit stejně jako Kenia, to fakt ne, navíc je i o dost pomalejší...

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 09:59 |  
              0 0

              To už se nedá pomalu ani číst, jak jsou zde někteří doslova posedlý Keniou. :-)

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                SLAVIESTA     před 8 lety 08.04.2016 12:01 |  
                0 1

                Souhlasím s Tebou, mně nechybí. Navíc si myslím, že to není hráč na celý zápas.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Hektor     před 8 lety 08.04.2016 19:02 |  
                0 0

                To bude asi tím, že je to jeden z mála fotbalistů v našem týmu. Ale jak vidím, není Uhrin jediný, kdo to nevidí.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  dubas     před 8 lety 08.04.2016 22:26 |  
                  0 0

                  Já myslí, že Dušan moc dobře vidí jaký je to fotbalista, ale taky asi moc dobře vidí i jiné věc.

  9. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    flahertie (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 18:25 |  
    0 0

    iDnes 18:21
    Předsedou představenstva fotbalové Slavie se po rezignaci Jiřího Šimáněho stal Jaroslav Tvrdík. Dnes to oznámil majoritní vlastník společnost CEFC.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 18:34 |  
      0 0

      Tak vám teda nevím jaká to je vlastně zpráva,ale dva metry nad zem teda radostí skákat nebudu.Jinak si tedy samozřejmě přeji aby se toto řešení osvědčilo.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Grobar     před 8 lety 07.04.2016 18:42 |  
        0 0

        Ja jsem rad! Jarda Tvrdik do toho pujde po hlave! Myslim ze nas cekaji velke veci! Nemam obavu o budoucnost naseho milovaneho klubu! At zije Slavie!

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          honza_sl     před 8 lety 07.04.2016 21:29 |  
          0 0

          Tak já to vidím trochu jinak:

          Nevím, jestli jsem rád či nerad. Mám strach, že Jarda Tvrdík do toho půjde po hlavě! Myslím, že nás čekají velké věci (dobré či špatné, to se uvidí)! Mám jisté obavy o budoucnost (ne o přežití) našeho milovaného klubu! Ať žije Slavia!

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 18:44 |  
      0 0

      Tak to je celkem logicky krok. Doufam, ze to bude fungovat a slapat jak ma. Jeho dosavadni pusobeni ve Slavii zatim celkem funguje, tak proc by to nemelo platit i do budoucna. A pozor jde o predsedu predstavenstva a ne generalniho reditele. To je pomerne zasadni rozdil a ja myslim, ze tuto roli zvladne. Kazdopadne prijal vice zodpovednosti.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Hubacek     před 8 lety 07.04.2016 18:53 |  
      0 0

      Tak a teď se budeme teprve všichni divit co se bude v létě dít

      Vidím to minimálně na Ronalda,Messiho,Ibru , Neuera , lodivod bude Pepe Guardiola a budeme to mydlit .

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      MDCCCXCII (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 19:24 |  
      0 0

      logický krok, přebírá odpovědnost. předpokládám, že si vybere "svého" generálního ředitele. šťastnou ruku, Jardo! a hodně štěstí nám všem ve vaší funkci :)!
      funkce prezidenta pro Dr. Š zůstává?? sice už to neni "pan čistý", ale prezidenta by vykonávat mohl dál

  10. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    zeleznik2     před 8 lety 07.04.2016 19:05 |  
    0 0

    http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-synot-liga-rocnik-2015-16/265330/tvrdik-posiluje-uz-je-sefem-slavie-ve-funkci-strida-simaneho.html

    jo moc pěkný článek, doma máme soupeře krom Plzně soupeře ze středu tabulky, tam bychom mohli uspět, ale venku Olomouc, Bohemka a Příbram, takže nemusí být z venku ani bod. No těžké rozlosování a na závěr třešnička v podobě Plzně doufám, že už titul budou mít v kapse. Ano důležité bude také zdraví hráčů a Souček určitě bude stát za 8 ŽK.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      jarmik     před 8 lety 08.04.2016 07:53 |  
      0 0

      Nemůžu si pomoct, ale tento tvůj komentář je ještě větší katastrofa než obvykle.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        zeleznik2     před 8 lety 08.04.2016 16:25 |  
        0 0

        Aspoň mám nějaký....tyhle kritici mne můžou vlézt na..................................................................

  11. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    postovni (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 19:41 |  
    0 0

    Asi očekávaný řešení. Důležitý bude, koho si vybere jako GŘ a jestli vydrží mu do toho nekafrat a nechat ho dělat svojí práci. Jestli bude mít ambice to exekutivně řídit, tak potěš koště.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Artur (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 20:09 |  
      0 0

      Na setkani na me pusobil Trunda hodne presvedcive. Ja bych ho nechal. Ale nevidim do toho. Jen ve me vyvolal subjektivni pocit chytreho chlapa na urovni.

  12. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    japhy     před 8 lety 07.04.2016 20:23 |  
    0 0

    Na jednu stranu mě taky potěšilo, když jsem si uvědomil, kolik změn bylo na Dukle po Spartě. Ovšem hra mi přišla stejně slabá. Až si říkám, jestli ono nebude jedno, kdo běhá po hřišti - výsledkem bude pořád ten stejný ustrašený výkon. Někde asi bude chybka.
    A ty naše vstřelené góly. Jsem rád, že nám jdou standardky, ale nebýt jich, jsme bez více jak poloviny gólů. Za jediný "normální" se dá považovat jen třetí Součkův gól proti Ostravě, jinak rohy, přímáky a vlastenci. A ty si tam soupeři taky nebudou sázet věčně :) A tady bude další chybka, jsme strašně slabí u soupeřova vápna.
    Poslední, co mě teď napadá, je naprosté opuštění aktivní hry, kterou jsme mohli vidět v přípravě, zbyly z ní jen náznaky. A když se presink jen naznačí, bývá z toho průser. Schválně se podívejte, co předcházelo našemu gólu na Dukle. Naše snaha presovat Duklu, na její půlce jsme měli snad 5 lidí, byla spíš jen stínováním, Dukla se v klidu prokombinovala snad až do šance a pak náš brejk.
    Nebo šance Beaugeala. Míč mu poslal hráč, který šel snad přes celou naší půlku sám s míčem u nohy. A to se nám stává pravidelně.
    Na nekopy v našem dresu to věčně schvalovat nemůžeme, jejich procento se dost snížilo, bych řekl. Podle mě tohle všechno jde za trenérem.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      quelhar (admin)     před 8 lety 07.04.2016 20:35 |  
      0 0

      Jestli to náhodou nebude mít souvislost s tím, že celá fyzická příprava je v trapu, když půlka kádru prodělala nějakou nemoc a nemohla část jara trénovat.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        donford     před 8 lety 07.04.2016 20:46 |  
        0 0

        Víte, co se týká fyzické přípravy, jedno mi nejde pořád do hlavy. Když vidím špičková mužstva z LM, jak jezdí nahoru a dolů, jak jezdí zrovna tak při ligových zápasech, kolik musejí sehrát proti nám navíc zápasů, to je něco neskutečného. Jistě i oni jsou nemocní, nachlazení, pokopaní, ale tak nějak se vemi rychle zmátoří, zregenerují a zase jezdí dál. Nevěřím, že bychom měli špatné kondiční trenéry, rehabilitace, ale fakt je, že někteří od nás nevydrží celých 90 minut. Jak je to možné?
        A to nemám hned na mysli našeho Daridu - "plíce" Bundesligy.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            MDCCCXCII (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 23:03 |  
            0 0

            +1 my potřebujem taky moderní přístupy. příprava těla se neustále vyvíjí a běháni na běžkách a výlety po horách už na špičku nestačí

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          honza_sl     před 8 lety 07.04.2016 21:32 |  
          0 0

          Já myslím, že v tomhle má pravdu Luhový: příprava, kondiční zaopatření, vybavenost odborníky a servisním týmem, přístroji atd. atd. atd. je u nás za Západními ligami o 10-15 let pozadu.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          sasky     před 8 lety 08.04.2016 06:37 |  
          0 0

          Objem a skladba tréninků, celkové zázemí (lidé, rehabilitace, péče o hráče) a taky nesmíme zapomenout, že to jsou výběrové týmy (něco jako reprezentace Evropy a někde spíš světa). Tohle vše když se potká, tak to udělá tento rozdíl.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            vavicek     před 8 lety 08.04.2016 09:05 |  
            0 0

            V Anglii není rozdíl mezi nějakou "přípravou" a běžným tréninkem, tam se trénuje pořad stejně - před sezónu i během ni.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        japhy     před 8 lety 08.04.2016 10:41 |  
        0 0

        Doufám, že nechceš tvrdit, že jedna prodělaná chřipka chlapa oddělá na půlku sezony? Nejdřív na něj "něco" leze, pak se léčí (takže netrénuje) a po vyléčení se bude vymlouvat, že nemá natrénováno. OK, nemocných bylo více, ale pochybuju, že ostatní týmy mají pořád všechny zdravé a připravené.
        Stačí, že tou chřipajznou omlouváme už 4. zápas v řadě a teď zase bude prostor na výmluvy typu nesehranost, jelikož se kvůli nemoci musela točit sestava.
        A co ty první zápasy, kdy jsme se na presink taky vykašlali? Počítám, že to byl kádr ještě zdráv.
        Ne, nechci být zbytečně pesimistický, ostatně očekávání jsem neměl veliká a těm, co na prstech počítali před jarem ztrátu na Plzeň jsem se smál. Ale prostě mi mrzí moc nevychází ani to málo. Jen zapátrejte v paměti a vybavte si, které zápasy nám sedly a byla radost se koukat. Poločas v Jihlavě, větší část poločasu proti Zlínu, 20 minut v Boleslavi.
        Do toho ještě nechuť Uhrina střídat...No jo, zase ta chřipka :)
        Ale tak zkusím se ještě obrnit trpělivostí a lepší zítřky přesunu na příští sezonu.
        Ale např. stopery máme stále perfektní !!!

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      1rytir     před 8 lety 07.04.2016 21:11 |  
      0 0

      Svoje hraje i psychika. V přípravě nebyl žádný tlak. Nyní neustále povídání o pohárech. Na ten tlak ještě nemáme.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        zeleznik2     před 8 lety 07.04.2016 21:52 |  
        0 0

        A kdy na něj budeme mít?Za rok, dva nikdy?

  13. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    navzdyslavia     před 8 lety 07.04.2016 20:45 |  
    0 0

    Pane Tvrdiku,preji Vam mnoho stesti pri nákupech velkych hracu a verim,ze diky Vam se v nejblizsi mozne dobe podivame do evropskych poharu a jeste lepe do LM. Jsem rad,ze jste to prave Vy,kdo se stal nejmocnejsim muzem nejslavnejsiho ceskeho klubu sks a verim,ze ji v brzske dobe vytahnete jeste vys.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Grobar     před 8 lety 07.04.2016 22:00 |  
      0 0

      +1

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Travinho     před 8 lety 07.04.2016 22:37 |  
      0 0

      Stejně jako pozvedl socany nebo ČSA... No taky jsem nadšen...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Gino     před 8 lety 08.04.2016 06:10 |  
        0 0

        Neni ti za tyhle laciny plky uz trochu stydno?

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Travinho     před 8 lety 08.04.2016 08:21 |  
          0 0

          Co je laciného na upozornění na to, že kam tento člověk přišel, tam po něm byla spálená zem. Pro mě je naprosto nepochopitelné, jak může být nadšen z toho, že bude tento populista v čele nejslavnějšího klubu u nás.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 08:30 |  
            0 0

            Tvrdika osobne ani profesne neznam, takze ho nechci soudit. Nicmene o CSA neco vim a tak cernobile to taky nebylo. Navic kazdy clovek se nejak vyviji. Tvoji optikou mel uz asi davno spachat sebevrazdu. Treba se naopak z tech chyb poucil a dneska muze byt uplne nekde jinde. Preci jen delat zastupce takoveho kolosu jakym je CEFC nemuze delat nejaky blbecek. Asi neco umet musi. A hlavne za ten pul rok, co ve Slavii je jsou videt myslim dobre vysledky a sakra pokrok. Ja mu fandim a za minulosti bych udelal tlustou caru. Stejne o tom vime, jen to co nam servirovali media a to moc objektivni obraz nebude. Sudme ho podle toho, jak se mu dari ve Slavii a tam je to zatim dost dobre.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 10:55 |  
              0 0

              Super napsano za me +100.

              PS: Paka jako Vavicek, Japoko atd je potreba ignorovat, stejne jsou ze Spartu, aby se pak mohli citovat v deniku :-)

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Travinho     před 8 lety 08.04.2016 16:45 |  
                0 0

                Spíš nemá smysl komentovat ty, kteří ostatní nazývají pakama.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Travinho     před 8 lety 08.04.2016 11:18 |  
              0 0

              Jaký pokrok? Přivedli jsme za 75 milionů 8 ve většině případů průměrných či lehce nadprůměrných hráčů, mládež je na tom pořád stejně. Tým hraje úplně stejně jako na podzim, na to kolik bylo investováno je ten pokrok takřka nulový. Nehledě na to, že některé informace, které hází Tvrdík na Twitter jsou hodně amatérské...

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 11:38 |  
                0 0

                :-) Pro Boha, Vám se tedy zavděčit, to musí být šichta. Za půl roku zachránili klub od krachu, vyřešili insolvenci, zaplatili dluhy v řádech desítek milionu korun, stabilizovali a nyvýšili rozpočet, přivedli několik významných sponzorů, nakoupili hráče za desítky milionu, udrželi opory, vylepšili komunikaci s fanoušky, vrátli Slaviik respekt, kupují stadion, atd. To je oblast, kterou má Tvrdík pod palcem. To mi přijde jako hodně slušný pokrok za půl roku. Ve sportovní rovině to pravda ještě žádný šlágr není, ale bylo by dost naivní si myslet, že za půl roku uděláte s týmem nějaké zázraky. Ale už jen to, že nehrajeme o sestup, ale o poháry a máme nějakou budoucnost mi přijde super.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Barra     před 8 lety 08.04.2016 12:04 |  
                  0 0

                  +1

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Gino     před 8 lety 08.04.2016 13:01 |  
                  0 0

                  +1

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Travinho     před 8 lety 08.04.2016 14:25 |  
                  0 0

                  Jasně, ale to vyřešila firma CEFC tím, že do klubu nalila peníze, k tomu není potřeba žádného umu. Co se týká sportovního hlediska, tak je pokrok i přes obrovské investice spíše zanedbatelný. Jinak v bodech vylepšení komunikace s fanoušky a vrácení respektu opravdu nesouhlasím...

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Boss82     před 8 lety 08.04.2016 18:40 |  
                0 0

                Travinho, to už si vážně děláš prdel, ne???? Píšeš sem spoustu totálních nesmyslů o CEFC, Tvrdíkovi, ČSA, Šimáněm atd... Na to jsem nikdy nereagoval, bral jsem to prostě tak, že tomu nerozumíě a proto píšeš blbosti.

                Ale fotbalu jako takovému jsme si myslel, že rozumíš, proto mě šokuje věta: "Přivedli jsme za 75 milionů 8 ve většině případů průměrných či lehce nadprůměrných hráčů, mládež je na tom pořád stejně."

                Takže to vezměme kus po kuse:

                Hušbauer - mistr ligy, nejlepší střelec ligy, hráč s potenciálem reprezentanta.
                Bořil - jeden z nejlepších pravých obránců ligy, pokud vím, tak sám si ho hrozně chtěl a stále si ho tu vychvaloval.
                Mešanovič - dle referencí, počtu nastřílených gólů a výkonů to rozhodně není průměrný hráč. Myslím, že nám ještě ukáže.
                Železník - kometa ligy, dlouhodobě dobře hrající za svůj Zlín. Opět vím, že si ho sám hrozně do Slavie chtěl. Mě zatím nepřesvědčil, ale rozhodně bych ho po pár zápasech neodepsal vyjádřením, že je to průměrný hráč.
                Barák - již teď velmi dobrý hráč, reprezentant do 21 let, do budoucna super nákup.
                Mihalík - sám víš, jak na Slovensku a slovenskou repre do 21 let. Chceš snad tvrdit, že to je průměrný hráč. Sám si o něm básnil, co všdechno dokáže. Uhrin ho chtěl, já v něm vidím ohromný potenciál, pokud se naučí bránit.
                Pavlenka - druhého kvalitního gólmana jsme nutně potřebovali. O jeho talentu se ví. Dobře, že přišel, protože při zraněních Berkovce by teď musel chytat Řehák.
                Linhart - jediný otazník. Budoucnost snad ukáže, že to nebyl krok vedle.

                K tomu všemu je potřeba přičíst, že jsme díky novým majitelům udrželi v kádru Škodu a Zmrhala.

                Tak, a teď mi řekni, kde jsou Ti průměrní hráči? Jestli tyhle hráče považuješ za průměrné, tak mi řekni, koho by sis z české ligy (vyjma hráčů Plzně a Sparty, kteří jsou zcela nedostupní) jako představoval, že bychom měli koupit? Skalák chtěl ven a Šural si vybral Spartu. Nic lepšího, snad s výjimkou Pospíšila, k dipozici nebylo.

                Myslím, že absolutně nejsi schopen posoudit, kvalitu hráče, jinak bys takovouto blbost nemohl napsat. Stačí se podívat hned do vedlejšího článku, kolik hráčů máme v různých reprezentacích, a je snad jasné, že náš kádr opravdu nedisponuje průměrnými nebo lehce nadprůměrnými hráči.

                A pokud jde o žvást, že mládež je na tom pořád stejně, tak je Ti snad alespoň trochu jasné, vytvořit kvalitní mládežnickou akademii je projekt dlouhodobý a výsledky nelze hodnotit po půl roce.

                Hele, mám Tě rád, ale někdy píšeš fakt neuvěřitelné bludy.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Travinho     před 8 lety 09.04.2016 02:17 |  
                  0 0

                  Ke všem je potřeba zmínit jednu obecnou věc a to, že zde se často propírá to, že v brzkém budoucnu chceme hrát o titul a já tyto kluky bral jako dobré posily do boje o nějaké 4.místo (Železník, Bořil), ale absolutní špička Sparta + Plzeň je někde jinde a pro nahánění těchto kořistí se mi toto jeví jako ne zrovna super investice. Pokud chceme docílit dosažení těchto mužstev, tak je potřeba posilovat jinak. Méně početně a více co se týká kvality. Takže Petře, shrňme si borce za borcem.
                  Hušbauer - Hrál kdysi dobře, ale nyní? Stín hráče, kterým býval a zatím potenciál neukazuje a jediné co se mi na něm líbí je bojovnost.
                  Mešanovič + Železník - Rozhodně to nejsou špatní hráči, ale Uhrin si měl předem rozmyslet jaký systém chce hrát, protože především Lukáš je pro 4-5-1 typologicky nevhodný a jeví se tudíž jako zbytečná investice, ale nepopírám, že jsem jej chtěl.
                  Barák + Pavlenka - Proti nim nic nenamítám
                  Mihalík - Podle mého není špatný, ale za 25 milionů se dají udělat i lepší hráči a za tím si stojím. Sám jsem zde uváděl, že ze Slovenska by se mi víc líbil Van Kessel, či Bénes. Beru jej jako slušnou posilu, ale za ty prachy?
                  Bořil - ok, ale bohužel u nás zatím nenavazuje na výkony z Boleslavi.
                  U mládeže vím, že to není běh na krátkou trať, ale znám většinou alespoň po jednom člověku v každé kategorii a co se informuji, tak nějaká pozitivní změna zatím není. Prostě vše při starém.
                  Jinak z naší ligy + Slovenska, která je slušně vybrakovaná, by se mi líbily posily - Rada, Bénes, Van Kessel, Greguš či Havlík.

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    Boss82     před 8 lety 09.04.2016 12:13 |  
                    0 0

                    Už nebudu zdlouhavě reagovat, probereme to osobně. Vě většině věcí opět nemáš pravdu.

                    Snad jen dva argumenty za všechny:

                    a) Nikdo na světě nedokáže posoudit, jestli je hráč dobrý jen pro boje o 4. místo, o 8. místo nebo o titul. Ty rozdíly ve výkonnosti nejsou zase tak velké (jak nám naposledy ukázala Sparta na Slovácku) a každý hráč může ukázat výkonnostní vzestup nebo naopak pokles, a to v jakémkoliv věku.

                    Ve Spartě si také mysleli, že hráči jako Kolář, Horváth, Petržela, Rezek, Limberský nejsou dost dobří pro boje o titul a hle - Plzeň z nich vytvořila špičkový tým, který nejenže vyhrával tituly, ale navíc důstojně reprezentoval v Lize mistrů.

                    Z toho vyplývá, že nikdo z nás (a často ani z trenérů, kteří ty hráče vidí každý den) není schopen posoudit, jestli zrovna Železník z Bořilem jsou dobří jenom pro tým hrající o 4. místo, ale o titul už ne. To je prostě nesmysl, je to kolektivní sport a hraje v něm roli hrozně moc proměnných.

                    b) Tonda Barák je tady často vynášen do nebes, J. Hušbauer naopak zatracován. Prý pro jeho pomalost a nedynamičnost. Bohužel všichni tito kritici Hušbauera jaksi přehlížejí to, že jestli má Tonda Barák nějaké slabiny, tak je to právě horší dynamika a pohyblivost. Nebál bych se říct, že horší než u Hušbauera.

                    Naopak mají velmi podobné přednosti: fotbalové myšlení, průnikové přihrávky, dobrou kopací techniku, výbornou střelu z dálky. Ovšem zatímco Hušbauer už v minulosti své kvality prokázal, Barák se stále učí. Tonda se mi líbí, ale rozhodně si nemyslím, že by měl momentálně hrát na úkor Josefa.

                    No, zase jsem se rozepsal víc, než jsem chtěl. Ostatní již probereme osobně.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              bongor     před 8 lety 08.04.2016 18:50 |  
              0 0

              Je to přesně tak.Ani Tvrdík,ani nikdo z nás nejsme bez chyb.Důležité je,naučit se z těch chyb vyvodit správné důsledky a v další práci už je prostě nedělat.Věřím Jardovi,že to udělal a na Slavii ukáže ,co umí.Určitě se tak vysokým manažerem, tak mocné společnosti, nestal náhodou.Tomu naprosto pevně věřím. Ať žije Slavie,nejslavnější klub Česka!

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                dubas     před 8 lety 08.04.2016 22:57 |  
                0 0

                Někdy mám takový pocit, že si někteří lidi myslí, že si Jaroslava vybral CEFC v telefonním seznamu. U fanoušků chátry to nepřekvapí, tam ta jednoduchost je daná, ale u fanoušků Slavie.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          vavicek     před 8 lety 08.04.2016 09:07 |  
          0 0

          Upozorňovat na tvrdikovu historii a jeho předchozí pracovní "úspěchy" jsou plky?

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Gino     před 8 lety 08.04.2016 09:43 |  
            0 0

            Po deseti letech a navíc v situaci, kdy o tom víme jenom to, co nám někdo naservíroval? ANO, jsou to plky. Za seriozní to může považovat jen ten, kdo si rád hraje na děda vševěda, nebo brouka pytlíka.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              vavicek     před 8 lety 08.04.2016 10:16 |  
              0 0

              Někdo? Ty nejsi schopn si vyhledat finanční výsledky ČSA a volební výsledky ČSSD pod Tvrdíkem jakožto hlavním volebním manažerem?

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Gino     před 8 lety 08.04.2016 13:02 |  
                0 0

                O volbách něco málo vím... jestli si myslíš, že o výsledku rozhoduje volební manažer, protože jakoby koordinuje kampaň, tak jsi hodně naivní a nemá s tebou smysl dál diskutovat. Sbohem.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  vavicek     před 8 lety 08.04.2016 16:05 |  
                  0 0

                  Ne, to si nemyslím. To mělo být upozornění na čem se Tvrdík aktivně podílel - volební katastrofa ČSSD v roce 2010.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Malvin     před 8 lety 08.04.2016 10:09 |  
            0 0

            Jednak částečně souhlasím s Ginem, že o tom víme jen co se dostane do médií a to je u nás pouze bulvár a echt bulvár, takže žádný hodnotný informace.
            Druhak, Tvrdík na mě působí jako člověk co dokáže peníze roztočit , ale v této situaci to nevidím jako problém. CEFC ty peníze má a je ochotná je pustit, tak proč ne? Jiná situace by byla, kdyby je neměli a doufalo se, že se dostaneme do pohárů a pak teprve ty prachy budou, jako to dělal Rosen s Doležalem. To by pak byl průser.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              vavicek     před 8 lety 08.04.2016 10:20 |  
              0 0

              Nějak sem ty peníze musí poslat. Alanor tady tvrdil ze Slavii poskytli 100 milionu mimo sponzorské smlouvy. To nějakým způsobem muselo proběhnout. Na Sparte a u nás enic to dělají pujckou. Co bude až se jednoho dne seberou a půjdou? Už teď evidentně se chtěli sebrat a zabalit to.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Malvin     před 8 lety 08.04.2016 10:27 |  
                0 0

                Pokud by to bylo formou půjčky, pak to samozřejmě může být průser. Ale této variantě moc nevěřím, ale nevylučuji.

                Že chtěli odejít nevěřím, spíš si myslím, že šlo z jejich strany o nátlak.

                Já si , možná naivně, myslím, že se přes nás chtějí prezentovat v Evropě. Podle mě chtějí mít Slávii v eropských pohárech, aby ty dresy byli vidět a nebylo to včetně debaklů jako v LM s Arsenalem. ENIC do toho šel podle mě z jiných důvodů. Ten nás chtěl , dle mě dojit. Vždyt jedna z prvních věcí co udělali , že si stáhli Pekharta do Spurs. A myslím, že pro nás za ne moc výhodných podmínek.
                CEFC se chce přes nás prezentovat. V tom vidím zásadní rozdíl.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  vavicek     před 8 lety 08.04.2016 10:31 |  
                  0 0

                  Naopak. Pekharta a Černého si stáhli za pro nás výhodných podmínek mimo jiné se jednalo o formu finanční pomoci.

                  A k čemu proboha potřebuje CEFC jakožto finanční skupina nějaké zviditelnění? Proč by to dělali?

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    Malvin     před 8 lety 08.04.2016 10:46 |  
                    0 0

                    Třeba schtějí dostat do podvědomí právě v Evropě. Já se sice finanční skupiny moc nezájímám, ale o CEFC jsem do léta nikdy neslyšel. Což samozřejmě není směrodatný.
                    A pokud by se jim povedlo Slávii do evropy dostat a ona by tam neudělal ostudu a zopakovala podobný úspěch jako v 96. tak by to pro ní byla dobrá reklama.

                    Klub , který byl před kolapsem, po našem vstupu "straší evropu". :o)
                    Pojďte dělat bussiness s námi, my víme jak být úspěšní. ;o)

                    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                      vavicek     před 8 lety 08.04.2016 11:23 |  
                      0 0

                      Ale já pravé nechápu proč by se finanční skupina chtěla dostat do podvědomí široké skupiny obyvatel. Oni neprodavaji auta. Představa ze se někdo bude rozhodovat na základě úspěchu Slavie mi přijde zcestna, ale co já vím.

                      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                        Malvin     před 8 lety 08.04.2016 11:27 |  
                        0 0

                        Já to samozřejmě taky nevím. Jen odhaduji z pozice absolutního laika. Ale chci věřit, že to tak bude.

                        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                          Gino     před 8 lety 08.04.2016 13:04 |  
                          0 0

                          Vykašli se na něj. Nemůžeš od nevědomosti zachránit každýho blba na planětě.

                      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                        Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 13:59 |  
                        0 0

                        Dela to tak spousta firem. Chteji se spojit s uspechem. Nekdo se nalepi uz na uspesny klub a nekdo si ho chce vybudovat. Neni na tom nic neobvykleho. Stejne jako davaji na jine nevydelecne "obory". Navic fotbal v evrope je fenomen, otvira dvere ke spouste obchodu atd. To je uplnej zaklad tohle. Princip je jednoduchy: dostat se do podvedomi. A tezko se budou chtit dostat do podvedomi debaklem treba v LM. Tudiz je logicke,ze udelaji vsechno pro to, aby se to nestalo. Samozrejme to nikdo nemuze zarucit a obecne je to o tom,se to zkusenostma naucit.

                        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                          vavicek     před 8 lety 08.04.2016 16:03 |  
                          0 0

                          Spousta firem je co? Tohle jsou hrozný floskule. Já neznám jinou finanční skupinu která by tohle dělala z důvodu "spojení" s úspěchem. Otevírá ke spoustě obchodů? Konkrétně k jakým? Dostat se do podvědomí? K čemu jim to je? Bain Capital atd. žádný sportovní klub nekupovali, aby se dostali do "podvědový", protože jim je to k ničemu. Oni neprodávají auta.

                          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                            Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 16:32 |  
                            0 0

                            Tak ty jsi slusnej unikat :D
                            Spousta je spousta. Je uplne jedno jestli prodavaj auta,plyn,nebo se venuji financim. Chapes to? Jestli ne tak se vrat na zakladku. Na ten zbytek ani nebudu odpovidat,to uz je pro zvlastni skolu a na to ja nemam trpelivost..

                            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                              vavicek     před 8 lety 08.04.2016 16:47 |  
                              0 0

                              Nebudeš, protože to samozřejmě nevíš, nýbrž sis to vycucal z prstu. Žádný příklad prostě neznáš.

                              Je podstatný rozdíl jestli se věnuješ prodejem spotřebního zboží nebo si investiční společnost. U toho spotřebního zboží najdeš tunu příkladů od automobilek po letecké společnosti. U těch investičních společností ty příklady nenajdeš.

                              Prostě a jednoduše vykládáš o věcech o kterých nic nevíš prázdné floskule a následně se rozčiluješ, když ti někdo dá jednoduché otázky.

                              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                                Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 17:03 |  
                                0 0

                                Nevidim jedinej duvod proc bych si mel davat tu praci neco vyhledavat a dokazovat. Znova opakuji,ze je to uplnej zaklad - snaha zviditelnit se uspechem. Nektere firmy to nepotrebuji nektere ano. CEFC evidentne patri k tem druhym. Zkusil jsem ti to vysvetlit jednoduse. Nechapes,tvuj problem.

                                A urcite se u toho nerozciluju. Ja se u toho naopak naramne bavim,temer u kazdeho tveho komentare :D

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                bongor     před 8 lety 08.04.2016 18:57 |  
                0 0

                A divíš se vavíčku,když místo vděku sklízejí soustavnou kritiku a dokonce i nadávky?
                Já na jejich místě bych hodně přemýšlel,jestli má cenu,angažovat se pro takové fanoušky,jací se vyskytují třeba poslední dobou tady na SN.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      JS (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 23:55 |  
      0 0

      Hm, docela bych věřil druhé variantě.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Jachym     před 8 lety 08.04.2016 16:41 |  
        0 0

        Já myslel, že okurková sezóna je později...

  14. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 21:11 |  
    0 0

    Reprezentacni brankar... :-)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 21:15 |  
      0 0

      Tohle miluju, tyhle debilní kecy. Ač spartu nenávidím a jsem rád, že ten gol dostali, tak zrovna Bičík je drží neskutečně nad vodou celou sezonu. Co my bychom za takovýho brankáře dali...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        belmis (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 21:41 |  
        0 0

        naopak jim zatím chytl minimálně 3 góly. Škoda, už to mohlo být 4-0 a mohli útočit na rekord. To není možný, co oni nedají. Každé tři minuty gólovka.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 21:44 |  
        0 0

        :-) Tak klid Guly. Proste mi udelal radost no...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        malan (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 21:44 |  
        0 0

        A proto smrt sparte!

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Jachym     před 8 lety 07.04.2016 22:08 |  
          0 0

          Škoda, že tady není jako kdysi na novinkách kolonka "toto je kvalitní názor"... Hned bych kvůli jeho duchaplnosti klikl.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      zeleznik2     před 8 lety 07.04.2016 21:49 |  
      0 0

      No hodně mu pomáhají nekopové ze Španělska...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Jachym     před 8 lety 07.04.2016 22:05 |  
      0 0

      To jsi jistě psal krátce po třetí minutě, ty experte... Od té doby vskutku reprezentační výkon.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 23:31 |  
        0 0

        Klíííd, abyste se z něj nepotento... Jako o co vám jde? V kolik jsem to psal je asi vidět u příspěvku. To, že pak pár šancí chytil přeci nic nemění na tom, že takovou děsnou minelu by repre brankář dělat neměl. Navíc ten můj příspěvek byl samozřejmě takový šťouchanec a vy se tady z toho můžete zbláznit...

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          utrzeny_ze_retezu     před 8 lety 08.04.2016 06:24 |  
          0 0

          Máš pravdu, do koho jiného šťouchat, když ne do sparťanů. Asi latentní sparťani...

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            bongor     před 8 lety 08.04.2016 19:06 |  
            0 0

            No je jich tady skutečně "pár".Dříve se tady projevovali zcela veřejně,jenže jsme je
            pochopitelně poslali zavčasu do prdele/kam zákonitě patří/.Tak teď změnili taktiku.
            Ale stejně platí "podle peří poznáte je".

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          afro     před 8 lety 08.04.2016 07:40 |  
          0 0

          Tak, tak, ten jeho odkop mě rozesmál velice, potom už chytal bohužel parádně.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Jachym     před 8 lety 08.04.2016 09:04 |  
          0 0

          Já jsem klidnej. Já jsem to jako šťouchanec pochopil. Nicméně bylo obdivuhodné jak tato chyba Bičíka nakopla k famóznímu výkonu místo aby ho stáhla ke dnu. To je třeba uznat, i když jinak rumunskému klubu nefandíš.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Malvin     před 8 lety 08.04.2016 10:03 |  
            0 0

            Bičík je včera jednoznačně držel nad vodou. O poločase to mohlo být klidně 5:1.
            Takže za mně Bičík super výkon.

            Jsem zvědavej, jestli jim to štěstí vydrží i v odvetě. Ale jsem rád, že náš rekord z evropských pohárů nedali.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Robinator     před 8 lety 08.04.2016 11:05 |  
              0 0

              jak to víš, že nedali? Klidně ještě postoupí, podle mě je to tak 60/40 v neprospěch sparty..Kdyby němela tolik zraněných, dovolil bych si i tvrdit, že by je doma udělali

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Malvin     před 8 lety 08.04.2016 11:07 |  
                0 0

                šlo o sérii bez prohry.Takže po včerejšku vím zcela jistě , že nedali.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Malvin     před 8 lety 08.04.2016 11:17 |  
                  0 0

                  S tím poměrem 60:40 docela souhlasím. Ale aby je doma porazili, tak by jim muselo vydržet štěstí ze včerejška, protože minimálně v 1. poločase mohli dostat bůra. Villareal měl včera smůly kopec.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Robinator     před 8 lety 08.04.2016 11:38 |  
                  0 0

                  jo takhle, tak to pardon..Když by sparta ještě 2krát vyhrála, tak by šel příští rok první na přímo do LM, je to tak,žejo?

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    Malvin     před 8 lety 08.04.2016 11:43 |  
                    0 0

                    V pohodě.
                    Mám pocit, že to tak nějak říkali. Navíc nám prý nahrává koeficient Holanďanů. kterým se teď bude započítávat jejich slabší období, takže i tam je šance se posunout.

                    To by nebylo špatný. A nevíte někdo, jestli se rozšíří i počet pohárových účastníků?

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 10:32 |  
          0 0

          No podívej se na Čecha, co ten předvedl v repre za minely viz. Turecko na ME, Island na ME, Přátelák doma s Norskem atd a rozhodně moc nepodržel.

  15. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    zeleznik2     před 8 lety 07.04.2016 21:47 |  
    0 0

    Teda Rumuni mají v EL neskutečnou kliku, dnes zatím 1:0, ale těch šancí co Villareal zahodil, to je neuvěřitelné, škoda, že není derby až teď, určitě bychom na Letné bodovali...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.04.2016 21:52 |  
      0 0

      Myslím, že my v Jihlavě jsme je ještě trumfli...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        zeleznik2     před 8 lety 07.04.2016 21:54 |  
        0 0

        No jo my je možná ještě trumfli. Každopádně už je tam, Rumuni zase klika....ten Brabec toho nemám rád...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Robinator     před 8 lety 07.04.2016 22:37 |  
      0 0

      tak to je vtip dne :D

      i když je Sparta pod tlakem tak je i tak v kombinační hře někde jinde než my..to co oni si dají dnes za přihrávky, tak mi si nedáme ani tři zasebou podobného typu... Sparta je ve všech aspektech absolutně někde jinde než my..objektivně. i přes jejich zranění tam budeme bodovat možná za pár let :)

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Robinator     před 8 lety 07.04.2016 22:38 |  
        0 0

        chtěl sem napsat i přes jejich zranění bychom tam nebodovali

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        zeleznik2     před 8 lety 08.04.2016 10:25 |  
        0 0

        No ono je tak, že krom Levana občas Hušbyho snad nikoho jiného prostě nemáme, který by tu přihrávku dokázal dát. Hlavně křídlo Krejčí, tam je vidět ten rozdíl mezi námi a jimi.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Dobi     před 8 lety 07.04.2016 22:41 |  
      0 0

      Nezdá se Vám, že rumunský rozhodčí OBČAS připískne českým Rumunům???

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Jachym     před 8 lety 07.04.2016 23:09 |  
        0 0

        Sudí byl výbornej. Čekal jsem, že bude domácím připískávat proti nějakejm "buranům z východu", ale měl zápas pevně pod kontrolou.

  16. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    martyni (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 11:12 |  
    0 0

    Krasnej clanek, quelhare.. ale co naplat, hlavni udalosti je zmena na postu predsedy predstavenstva. Ac me tahle afera nedela radost a obavam se o budoucnost slavie, jednomu porad verim.. a to tomu, ze obe strany chteji pro slavii to nejlepsi. Simane si nepredstavuje svoje vlastnictvi klubu tim, ze ho bude dotovat jako Kretinsky Spartu, coz plne respektuju. Proto vic kladl duraz na dobre fungovani klubu nez na nakup posil, coz mi bylo sympaticke. CEFC ma penize a v tuto chvili je ochotna je investovat, takze chapu rozkol v tom, ze CEFC mela pocit, ze je druhy majitel brzdi v rozletu. Je jasne, ze v tehle chvili Tvrdik nemel moc moznosti a musel prijmout zodpovednot, byt predtim priznal, ze fotbalu nerozumi. Tez nema dobrou manazerskou povest, jeho velkym ukolem bude, najit skutecne dobre vykone manazery a udelat ze slavie fungujici firmu. Investice jsou fajn, ale penize k uspechu nestaci. Nejsem si jist, jestli si to pan Tvrdik uvedomuje a jestli to pres sve nadseni vidi. Nezbyva nez doufat, ze ano, protoze slavie ted znovu bude klubem, ktery zije na dluh a bude zavisla na tom, ze ten dluh bude majitel vyrovnavat. Kdyby ho vyrovnavat prestal, byli bychom brzy zase tam, kde jsme jeste nedavno byli. Chapu, ze jsou nadseni ti, kteri chteji vsechno hned a radujou se z toho ze budou penize. Penize slavii ovsem pomuzou jen tehdy, pokud bude mit zdravy zaklad a nebude jen cernou dirou, ve ktery ty penize mizi. Tak nezbyva nez drzet palce.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      malan (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 11:30 |  
      0 0

      +1

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      twisp     před 8 lety 08.04.2016 11:39 |  
      0 0

      jsem téhož názoru a doufejme, že Tvrdík v SKS konečně zažije ve své kariéře nějaký úspěch...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      smely (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 12:11 |  
      0 0

      dovolim si oponovat, fotbalovy klub nelze apriori ridit jako firmu...stejne jako stat nelze ridit jako holding...nicmene jsem taky zvedavej jak se s tim JT popasuje, myslim, ze bud to zvladne a bude mu odpusteno, nebo to dopadne stejne jako jeho predesle akvizice a pak bude nemilosrdne proklet...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Barra     před 8 lety 08.04.2016 12:26 |  
        0 0

        ... stejne jako rizeni statniho podniku se neda uplne srovnat s rizenim firmy kde jde a priori o zisk. Samozrejme se i u statni firmy ocekava hospodarske jednani, na druhe strane se jedna o sluzbu obcanum a je logicke ze napriklad u ceske posty muze dojit k dotaci ze strany statu - v pripade ztrat se nemuze posta rusit jako by bylo logicke u obchodni spolecnosti.

        Jinak se stane p. Tvrdik clenem predstavensta, ktere ma momentalne 5 clenu - pany Simane, Trundu, Syrovatka, Bohace a Smicera. Pochopil jsem ze p. Simane se z předsedy stane radovy clen, jestli nikdo jiny neodpadne tak bude predstavensto tedy mit 6 clenu. Tech 6 clenu budou spolecne určovat smer rizeni klubu, hlas p. Tvrdika nebude mit jako predseda zadny vetsi vyznam nez ten p. Simane nebo Smicera ci kohokoliv jiného. Takze nejde o to, jestli p. Tvrdik ´to zvladne´, ale jestli predstavensto jako take to spolecne zvladne. Predseda predstavensta stoji jen vice v pozornosti.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          ElvisPresley     před 8 lety 08.04.2016 12:37 |  
          0 0

          Dobrý den, máte pravdu v tom, že počet členů představenstva bude 6- Což není pro akciovku vhodný počet, resp. lépe je počet lichý, a to v případě hlasování... Jinak stále není v rejstříku zapsán předseda DR pan Chauto....

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            doctorex (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 16:34 |  
            0 0

            V poslední době obchodní rejstřík trochu stávkuje a vše jim trvá zapsat hodně dlouho, neviděl bych v tom žádný zlý úmysl. My jsme čekali na změny v orgánech dva měsíce.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Jachym     před 8 lety 08.04.2016 12:33 |  
        0 0

        Připomněls mi jednu lidovku, kde se zpívá: "nebude-li pršet, nezmoknem', a když bude pršet, zmokneme.... :-))"

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          smely (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 13:13 |  
          0 0

          to je ta absecnce treti cesty :-)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      socolikQ     před 8 lety 08.04.2016 13:48 |  
      0 0

      Pro mě je celkem zásadní ještě jedna otázka. Vše toto dělá CEFC nebo to dělá p. Tvrdík, kterému to CEFC pouze dopřává? Já to chápu, že p. Tvrdík je zaměstnancem, který je aktuálně pro CEFC důležitý a je přínosem. Co když se to změní? Nepříjde mi, že bychom dostávali informace přímo od zdroje CEFC.
      Příspěvek nemá útočit na p. Tvrdíka. Jen mi příjde, že tohle je celé spíše jeho hra.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Barra     před 8 lety 08.04.2016 14:00 |  
        0 0

        Nechapu to moc dobre. Jaka hra? Samozrejme ze p. Tvrdik vystupuje v jeho roli zastupce CEFC a ´p. Tvrdik nedela Slavii tedy jen mu to CEFC pouze doprava´. CEFC investuje, p. Tvrdik ma vrcholni funkci v CEFC Europe, a zastupuje je v Slavii. Co je na tom tak divneho nebo zahadneho? A co kdy se to zmeni? Nikdo nevi co bude zítra, samozrejme. Ja se take muzu zítra nabourat autem a tim bude muj konec, a to plati pro kazdého z nas. Jinak je p. Tvrdik rocnik 1967, do duchodu ma tedy celkem daleko, ale odchod jednoho cloveka z jakéhokoliv duvodu neznamena samozrejme konec firmy a jejich zajmu. A jestli nas bude CEFC jeste vlastnit za 10, 20 nebo vice let? To snad nikdo nemuze predem rict, vse na svete je na prodej. Moc dobre jsem nepochopil o co jde.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          socolikQ     před 8 lety 08.04.2016 14:08 |  
          0 0

          Jasně. Napíší jinak. p. Tvrdík skončí v CEFC (je jedno proč). A já nevím zda CEFC (bez p. Tvrdíka) má s námi stejné plány. Pro mě je to zatím spíše nadšení jedné osoby - za což mu náleží vděk.
          Jinak děkuji za vysvětlení "Nikdo nevi co bude zítra, samozrejme."...

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Barra     před 8 lety 08.04.2016 14:23 |  
            0 0

            Nemyslim si ze by CEFC vazala svoji do ted cca 2 miliardovou investici do Slavie (planovanych 1,3 za Eden, zbytek do klubu) jen na osobu Jaromira Tvrdika. Urcite by bez p. Tvrdika tady ted nebyla, jednou kdyz se rozhodla investovat, tak pochybuji ze pro pokracovani jejich investici bylo urcujici jestli osoba p. Tvrdika bude nadale navaza na klub ci nikoliv. Chelsea je bez Abramovice ktery ji dotuje z vlastni kapsy ztracena, Slavie bez Tvrdika nikoliv, alespon podle mne, kdyz se jednou CEFC rozhodla vstoupit. Souvisi to hlavne s fotbalovym "boomem" ktery v Cine vladne a kde cinska vlada se rozhodla masalne podporovat vychovu fotbalu ve skolach, aby behem 15 let, kdy se planuje organizovat MS fotbalu v Cine, Cina nedelala ostudu na vlastnim sampionatu.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Barra     před 8 lety 08.04.2016 14:27 |  
              0 0

              'Navaza' = vazana

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              socolikQ     před 8 lety 08.04.2016 14:37 |  
              0 0

              Díky za ferovou a zajímavou reakci. Pořád jsem nakloněn názoru, že p. Tvrdík je pro nás více klíčový než bych chtěl (opět to není proti němu, ale obecně). No, kdo ví.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      MDCCCXCII (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 15:20 |  
      0 0

      Ano, tuto obavu má ve větší či menší míře asi každý. Jdeme do neznáma a nemáme takovou tu jistotu vzadu v osobě JŠ, kde jsme si asi všichni vysnili, že on bude krotit nějaké nerozumné kroky. Zdá se, že krotil až příliš. On ale zůstává a bude mít co říct do vývoje. Je spjatý se Slavií hodně dlouho a vždy jí nějakou formou pomáhal. Věřím, že tomu tak bude i nadále, i když vztahy dvou pánů budou hodně napjaté. Oni jsou prostě úplně jiní. Každopádně růžová zahrada to nebyla a je dobře, že se vyvětralo. Nemusela to ovšem být taková "itálie". Budoucnost neznámá. Zatím známe vždy jen krátkodobé cíle. Neznáme vizi, kam to chce JT s číňanem dotáhnout. Nutno uznat, že co zatím JT na pověstném twitru vyhlásil, také splnil. Za to mu patří neskonalé dík. Stadion je megavěc a JŠ by na jeho vyřešení nikdy neměl. Jen moje spekulace, brát s rezervou, rozhodnutí většinového akcionáře neprodat Škodu a Zmrhala za ty peníze muselo doktora pořádně nas.at. On jako hospodář a kolenovrt pak nechtěl dát korunu na provoz. Na druhou stranu chápu i JT jako politika, že nechtěl ztratit ten "drajv" ve veřejnosti, že zase rozprodáváme kádr a kdesi cosi. On strašně dá na "veřejné mínění", což je pro fans super, ale zase to chce trochu pragmatismu, protože samotné hráče taková věc demotivuje. Doktor byznysmen zase na názory veřejnosti nehledí vůbec. On je přes výsledky, ne co si o něm kdo myslí. Oba se učí za pochodu, je potřeba tyto dva přístupy vyvážit. Nicméně strach o dvojkolejnost, přiznám se, mám. Věřím v jejich spolupráci, musím. Snad jejich ješitnost dílo nezhatí. Vůbec se mi nelíbí, že jejich podřízení se dělí na jedny a druhé, přičemž ventilují své osobní pocity na sociální sítě. Ale "nechme to spát".
      Ať žije Slavie! Od teď už navždy.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Jachym     před 8 lety 08.04.2016 15:43 |  
        0 0

        Ano, držme se poslední věty. Nechme to být, protože už jsme jako kolovrátci. A já už jsem slíbil, že nebudu donekonečna opakovat svůj názor na hlavní protagonisty, který se liší od Tvého. Viz text písničky jedné české populární kapely: "Nedoufej, že seš chytrej, všechno už tu bylo, nevymyslíš nic"...:-))

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          MDCCCXCII (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 15:47 |  
          0 0

          tak jen doufám, že nebudem opakovat ty hrůzy, co už byly..
          zdar

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Jachym     před 8 lety 08.04.2016 16:02 |  
            0 0

            Jasně, zítra v Edenu!

  17. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 11:33 |  
    0 0

    Trošku mne překvapuje, že zde stále není článek o zvolení p. Tvrdíka do čela představenstva SK Slavia Praha. Příjde mi to jako dosti zásadní informace.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      smely (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 12:06 |  
      0 0

      esi to nebude tim, ze ho este nikdo nezvolil :-)

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Robinator     před 8 lety 08.04.2016 12:56 |  
        0 0

        a nebo to bude tím, že už nikdo nechce řešit podobný sračky :D

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Barra     před 8 lety 08.04.2016 13:02 |  
          0 0

          Take mam pocit, ze samostatny clanek neni zapotrebi, resilo se to tu jiz v kazdem moznem clanku. A nanovo opakovat veskere pro a contra? Ja na to nejak uz nemam zaludek.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            japhy     před 8 lety 08.04.2016 13:21 |  
            0 0

            Máš recht. Stejně by se tam asi neobjevilo moc nových informací a doufám, že potřeba diskutovat na toto téma se snad vyčerpala. Už se chci zase hádat o DU, sestavě, hře...:)

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Heretic (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 18:03 |  
            0 0

            Souhlas a navíc to stejně neovlivníme(tak či tak).

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      hiker42     před 8 lety 08.04.2016 20:02 |  
      0 0

      ahoj, mě by to třeba taky zajímalo..

      vem si články na SN chronologicky:

      1. Jiří Šimáně rezignoval na post předsedy představenstva - pondělí
      - oznámeno odstoupení p. Šimáněho s reakcí p. Tvrdíka a následně CEFC

      2. Slavia musí jít do budoucna jednotná - pondělí
      - důvody rezignace a ideální CEFC-vize SKS podle redaktora SN

      3. Slavia posílí rozpočet - pondělí
      - p. Tvrdíkovo "jedeme dál"

      4. Rozkol ve Slavii se prohlubuje - úterý
      - info o p. Šimáněm, jak přilívá "olej do ohně", a sporu obou aktérů

      5. Vyjádření J. Tvrdíka - úterý
      - info mj. o tom, jak p. Šimáně inkasoval 800 mio

      6. J.Šimáně a J.Tvrdík se dohodli - středa
      - info o dohodě akcionářů, klid zbraní s otazníkem
      - v diskusi čtvrteční příspěvek člena představenstva p. Syrovátky k jeho vyjádření o nabídce CEFC na prodej SKS p. Šimáněmu za 1kč

      čtvrtek - p. Tvrdík se má stát předsedou představenstva SKS. všude zprávy, leč SN mlčí, ačkoli by si to zprávu tady zasloužilo, třeba z webu CEFC.

      Důvody mlčení zná jen redakce, nicméně vyjdeme-li ze včerejšího "Oznámení společnosti CEFC Group (Europe) Company a.s.
      Na základě dohody představitelů společností CEFC a Fly Sport Investments s.r.o. (akcionáři SK Slavia Praha – fotbal a.s.) společnost CEFC nominovala pana Jaroslava Tvrdíka na pozici předsedy představenstva SK Slavia Praha." pak p. Tvrdík je momentálně nominován na předsedu představenstva, k jeho zvolení může dojít nejdříve poté, co se stane členem představenstva.

      Jinými slovy, bůh ví, jak to aktuálně je.

      ale Slavia to zvládne, to je jasný, ať se stane, co se stane, protože je věčná :)

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Barra     před 8 lety 08.04.2016 20:23 |  
        0 0

        Dobry vecer, Hikeru. Moc bych za tom nehledal -:) Musi se svolat valna hromada u notare, pri svolani se musi respektovat zakonem dane terminy. Volna hromada odvola JT z funkce predsedy dozorci rady, stejne jak JŠ jako predsedu predstavenstva. Nasledne bude JT jmenovan do predstavenstva a bude zvolen jako predseda, u dozorcni rady se take bude muset zvolit novy predseda. Strany se dohodly ze JT bude mit funkci po JŠ, nez se tak oficialne stane bude jeste chvili trvat.

        Myslim ze tvuj povzdech "Buh vi, jak to aktualne je" je bez predmetu. Jinak SN uvedly vcera, 7.4, tuto zpravu mezi aktualitami. V clanku "J,. Simane a J. Tvrdik, ktery citujes pod 6., je jinak jasne uvedeno na cem se strany dohodly, a ze Jaroslav Tvrdik se stane predsedou predstavenstva misto Jiriho Simane. Takze se o tom psalo.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          hiker42     před 8 lety 08.04.2016 20:47 |  
          0 0

          Dobrý večer Barro, jsem rád, že mi po čase odpovídáte. víte, mě se "líbila" ta vyváženost zpráv na SN, proto ta chronologie, nedělejte si prosím starost, nic za tím nehledám :).

          k dalšímu postupu - ano takto nějak by to v zásadě mohlo dopadnout. Pro upřesnění:
          - jestli musí být valná hromada o volbě statutárů před notářem v Belgii, tak v Čechách ne (pokud to nemá SKS ve stanovách);
          - pokud JŠ rezignoval na funkci předsedy představenstva, už jej z ní nemá VH co odvolávat, kdzž ji nemá, odvolá ho jako člena představenstva.

          Myslím že věta "bůh ví, jak to aktuálně je" je přesné vyjádření toho, kdo ví, jak to aktuálně je. z TS nevyplývá, že JT je společný nominant CEFC a p. Šimáněho, tedy na osobě JT jako předsedovi představenstva zřejmě dohoda akcionářů není. A dodávám, po různých vyjádřeních p.Tvrdíka, že se vůbec není čemu divit.

          ano odkaz jsem viděl, ale byl to odkaz, že, nikoli článek..

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Barra     před 8 lety 08.04.2016 23:09 |  
            0 0

            Jeste jednou dobry vecer. Mas pravdu, valna hromada nemusi probihat za ucasti notare, ale vzhledem k tomu ze veskere zmeny stanov (od nastupu dua Simane a CEFC dokonce 2x) verim ze i tentokrat notar se postara o spravny zapis. Valna hromada se bude muset svolat tim ze akcionari dostanou pozvanku. Jiri Simane size rezignoval na svoji funkci, dle noveho Zakonu o obchodnich korporacich (90/2012) konci jeho funkce uplynutim jednoho mesice od doruceni tohoto oznameni. Prozatim je Jiri Simane tedy stale predsedou. Na valne hromade ktera bude brat na vedomi rozhodnuti p. Simane bude jeden z bodu tedy volba noveho clenu predstavenstva a jmenovani p. Tvrdika do funkce predsedy.

            Moc dobre nechapu tvoji poznamku ze "nevyplyva je p. Tvrdik by byl spolecnym nominantem CEFC a p. Simaneho, ze tedy neni dohoda akcionaru na osobe p. Tvrdika" . Spolecne prohlaseni pani Simane a Tvrdika, kteri zastupuji 99,981% vsech akcionaru je celkem jasne, shodli se na osobe p. Tvrdika. Ale i kdyby ne, CEFC ma stale 60% akcii a tedy moznych hlasu (a mela by mit dokonce 67% oproti 33% pro p. Simane), takze jestli p. Simane (nebo jeho firma ktera je akcionar) souhlasi s osobou p. Tvrdika ci nikoliv, je uplne jedno. Majorita rozhoduje, nevim kde by mel byt problem.

            Take mi neni jasne co mas na mysli s "po ruznych vyjadrenich p. Tvrdika". Ja mam za to, ze to co slibil splnil. Jedine co by se mu mozna, mozna dalo vycitat je ze prohlasil ze dohoda s hracem Suralem je na 95% jista - coz samozrejme neni 100%. Mozna ze mohl pockat do dalsiho dne, pamatuji si ale jak jsem tady vsichni byli nervozni a lhtali zpravy. Ale osobne nevim co by se p. Tvrdikovi dale melo vytykat a kde by selhal.

            Jinak nemusim odpovidat za redakci, ale alespon ja jsem mel dojem ze publikace Richiho z stredy 6.4.2016 pod titulem "J. Simane a J. Tvrdik se dohodli", kde se explicitne mluvi o tom ze obe strany se dohodli na dalsim spolecnem fungovani s tim, ze J. Tvrdik bude nominovan na pozici predsedy predstavenstva, byl jasny, bez toho ze by se tomu musel venovat novy clanek. Vsak se v reakci na toto tema take objevilo 231 komentaru a bylo 8528 ctenaru. Ale jedna se jen o muj nazor.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              hiker42     před 8 lety 09.04.2016 08:30 |  
              0 0

              dobré ráno, i přes vaši již klasickou argumentaci ve stylu "nebe je rudý", níže můj pohled:-

              - zde s vámi v zásadě souhlasím, pouze si dovolím opakovat, že u volby představenstva notář není nutný, ale uznávám, že na příští VH SKS notář bude, protože a bylo by to logické, se zřejmě budou měnit stanovy (lhůty lze nedodržet, když oba akcionáři souhlasí);

              - tady to chce (znovu) přečíst článek "J. Šimáně a J. Tvrdík se dohodli" z 6/4 a tiskovou zprávu CEFC Europe ze 7/4;

              - u tohoto bodu byste nesměl obhajovat neobhajitelné (viz podpásová informace p. Tvrdíka o placení 800 mio za Travel Service, což už z předešlé diskuse vím, že pro vás není žádný problém);

              - chce to (znovu) přečíst článek "J. Šimáně a J. Tvrdík se dohodli", když zpráva, že na předsedu představenstva je nominován p. Tvrdík, tam není a být nemůže, protože toto se stalo o den později).

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Barra     před 8 lety 09.04.2016 09:26 |  
                0 0

                ???

                I kdyz mi dokonce 2 x radis abych si clanek "J. Simane a J. Tvrdik se dohodli" peclive precetl, nejsem si uplne jisty jestli jsi tak sam udelal.

                Dobre, budu tedy citovat z prohlaseni, ktere tady Richy ve stredu 06.04.2016 v 17:48:17 uvedl pod titulkem ´J. Simane a J. Tvrdik se dohodli´, kde Richi uvadi ze prohlaseni prinasi v plnem zneni:

                "... Spolecnost CEFC po dohode obou akcionaru posili svoji majetkovou ucast tak, aby dosahla nejmene 67% a prevzala tak plnou odpovednost za obchodni vedeni spolecnosti SK Slavia Praha. SOUCASNE NOMINUJE SVEHO PREDSTAVITELE NA POZICI PREDSEDY PREDSTAVENSTA KLUBU" (velke písmena jsou moje)

                Nevim jak to jinak interpretovat, ze dne 6.4.2016 nas SN informavaly o tom, ze novym předsedou se stane J. Tvrdik (a to s 100% jistotou, vzhledem k tomu ze se jedna o spolecne prohlaseni obou akcionaru).

                Jestli mas dojem ze tato zprava teprve vznikla nasledujici den, tak lituji, ja jsem ji tedy cetl drive a sam si ji muzes dohledat.

                Obhajovat neobhajitelne? Tvuj nazor ti neberu, jen rikam ze na kazdeho se najde klacek za dvermi. Stejne bych ted mohl ja reagovat na tebe kdyz se evidentne pletes v tom, jestli je vubec nejaka dohoda ohledne nastupce p. Simane, jestli byla tady uvedena na SN, a v kterym okamziku. Ano je, ano byla, a to ihned po vydani spolecneho vyjadreni obou akcionaru, ktere SN prinasela v plnem zneni. Tedy o celych 24 hodin drive nez sis myslel a snazis se obhájit.

                Jestli se jedna o klasickou argumentaci ve stylu "nebe je rudy" netusim, ten vyraz neznam. Jestli si vadi ze nesouhlasim s tvym tvrzeni "ze na osobe JT jako predsedovi představenstva zrejme dohoda akcionaru není", abych te citoval, staci rict. Kdo chce, si peclive clanek Richiho precte.

                Muj omyl byl ze jsem vubec reagoval.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  hiker42     před 8 lety 09.04.2016 09:36 |  
                  0 0

                  sranda je, že ty to víš, že jsou to dvě různé věci :)

                  jedna věc je, že ve středu se akcionáři dohodli, že CEFC nominuje určitou osobu na PP.

                  druhá věc je, že CEFC se ve čtvrtek rozhodla, že tou osobou bude p. Tvrdík.

                  rozhodnutí CEFC ze čtvrtka nemůže být obsaženo ve společném prohlášení ze středy.

                  proto tvá interpretace není korektní.

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    Barra     před 8 lety 09.04.2016 09:53 |  
                    0 0

                    No to je tedy sranda. Promin ze ja jsem z splecnoho prohlaseni pochopil pod slovy "soucasne" a "sveho predstavitele" byl mysleny p. Tvrdik, coz si mi zdalo logicke a bral jsem za certitudu. Ale dobra, uvidime jestli p. Simane bude mit nejake namitky proti jmenovani Jaroslava Tvrdika jako predsedy predstavenstva a jestli tedy nejaka dohoda ted je, nebo dokonce mozna uz byla v podvecer 6.4.2016. Jinak se p. Simane dost tento tyden rozjel v ruznych prohlaseni, casem se mozna dozvime vice.

                    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                      hiker42     před 8 lety 09.04.2016 10:25 |  
                      0 0

                      vůbec se mi prosím neomlouvej, stejně tak se ti zdálo po odstoupení p. Šimáněho, že nejlogičtější bude prodej celého jeho podílu spol. CEFC. inu, není certituda jako certituda.

                      uvidíme, zdali bylo od majoritního akcionáře moudré nominovat na předsedu představenstva fotbalového klubu člověka, který sám o sobě prohlásil, že fotbalu nerozumí, a který, jak se ukázalo, neumí ani marketing či komunikaci. na druhou stranu člověka, o němž nepochybuji, že pro Slavii dýchá. Ale bude to stačit?

                      závěrem, poněkud odlišně vnímám "rozjíždění různých prohlášení tento týden", např. památný výkřik o nabídce CEFC na prodej 60% SKS za 1kč po dohodě akcionářů, nebo neméně pozoruhodné vyzrazení obchodního tajemství v jiném společném obchodu našich akcionářů apod.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Borris     před 8 lety 08.04.2016 16:42 |  
      0 0

      Hodnocení hodně velká komedie. Nejlepší hráč rumunů suverénně Bičík, kterého kdyby neměli, tak by trumfli nás na Arsenalu. Kdyby byl poločas 5:0, nikdo by se nemohl divit. Když pominu Bičíka, tak jakákoliv jiná známka lepší než 4, je totální výsměch. Hodnotitel musel vidět opravdu hodně rudě.... Včerejší zápas jasným důkazem, že fotbal nemá logiku. To že rupli jen 2:1, místo nějakých 6:0, je fakt neskutečná klika jakou můžou mít fakt snad jedině rumuni...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Jachym     před 8 lety 08.04.2016 16:50 |  
        0 0

        Já myslím, že je to nutné vidět ve světle toho jaká obrovská kvalita byla na druhé straně. Vzpomínám, že např. Plzeň na Bayernu ani nevystřelila. Obrana byla včera i s přihlédnutím k síle soupeře velmi špatná, ale směrem dopředu to úplný propadák nebyl. Překvapil mě např. Matějovský, jakkoli ho nemám rád.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Jachym     před 8 lety 08.04.2016 16:45 |  
      0 0

      Na to jak je údajně nesnášíš, tady vkládáš o nich nejvíc komentářů... :-))

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Robinator     před 8 lety 08.04.2016 16:52 |  
        0 0

        přesně :D

        Jinak Konate nebyl spatny, nekoho takoveho bych rad privital u nas ve slavii, presne takovy typ hrace nam chybi, primocary, supr jeden na jednoho..vcera to parkrat ukazal, pak se mi jeste libi Frydek, ten by se nam taky hodil

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 08.04.2016 17:02 |  
        0 0

        Já moc ani nechápu, proč se to zde řeší... Každý z nás asi už navštívil isport, tak pokud by měl člověk zájem si něco o včerejším zápase Villarealu přečíst, tak ať si to přečte, ale aby to ještě dával sem. Proč?