Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 20. kolo

Slavia na hřišti silné Mladé Boleslavi hrála jen posledních 20 minut, a tak není překvapením, že si z horké půdy neodváží ani bod.

Včerejší zápas byl a jistě ještě bude mezi slávisty hodně diskutovaný. Šlo o důležitý souboj o 3. místo, který nabídl špatný výkon Slavie a diskutabilní rozhodnutí rozhodčího, což je ideální podhoubí pro vášnivou debatu. Já vám napíšu svůj pohled na věc, v němž bych vás chtěl přesvědčit, že více než rozhodčím by se Slavia měla zabývat vlastní špatnou hrou.

Nejprve tedy v krátkosti k rozhodčímu. Penalta byla sporná, pískat se ale dala, i když tomu Chramosta hodně přidal. V situaci, kdy střílíte a zezadu vám do napřažené nohy někdo strčí, stačí k faulu málo a Frydrych tam šel nešikovně. Na druhé straně naopak chtěli slávisté penaltu po pádu Hušbauera a ruce Ščuka. V první situaci o žádný faul nešlo, druhá situace už byla diskutabilnější. Já osobně bych ale penaltu nepískal, protože hráč Boleslavi měl ruku hodně u těla a byla mu napálena z velké blízkosti. Myslím, že bych nebyl sám, kdo by se cítil silně poškozen, kdyby za takovou ruku někdy měl být odpískán pokutový kop proti sešívaným.

Hlavně si ale myslím, že Slavii zápas neprohrál rozhodčí, nýbrž si ho pokazila sama špatně zvolenou taktikou. Hodně fanoušků psalo, že by se v Boleslavi mělo nastoupit v rozestavení 4-5-1 a myslím, že zápas jim dal za pravdu. Domácí záložní řada nás totiž jasně přehrávala a zalezlá Slavia v podstatě jen odkopy odevzdávala míče. Myslím, že problém nebyl v tvrdosti soupeře, jak říkal trenér Uhrin, ale ve špatné kombinační činnosti sešívaných - v tom byla Mladá Boleslav mnohem lepší. A když už jsme se štěstím přečkali špatný první poločas, tak měla přijít změna (Kenia za neviditelného Železníka nebo stažení otřesného Mihalíka). Nestalo se tak a dál se jen čekalo na to, až dostaneme gól, který - světe div se! - přišel. Pak to pro změnu poněkud takticky neunesli domácí, kteří si mysleli, že se k výhře zbylý čas jen probrání, a nakonec tedy k bodu nechybělo mnoho. Jeho zisk by byl ale vzhledem k průběhu utkání spíše nezasloužený a nakonec si Slavia neodváží za špatný výkon nic. Respektive si odváží některé palčivé otázky, na něž musí najít odpověď, pokud chce tabulkou stoupat vzhůru. Co třeba ta, jestli může být systém 4-4-2 s Hušbauerem ve středu vůbec úspěšný proti silnějším soupeřům? Nebo jak to udělat, aby Slavia dokázala více držet míč a měla tak zápas pod kontrolou a určovala jeho tempo?

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jiří Pavlenka - 4 - Tentokrát měl brankář Slavie, kterým byl poprvé Pavlenka, více práce než v předchozích jarních zápasech. Těžší zákrok ale předvedl jen jeden proti ráně Ščuka z úvodu zápasu. Naopak při vítězné brance Rady nemohl mít Pavlenka úplně čisté svědomí. Rána to sice byla velice povedená, ale chytat se dala.

Jan Mikula - 4 - Celá naše obrana byla pod tlakem a nejtěžší to měl asi Mikula, který musel bránit za dva kvůli nevracejícímu se Mihalíkovi. I když náš pravý bek dělal co se dalo, tak z toho pochopitelně byly mnohé nebezpečné situace. Dopředu od něj byla podpora nulová, ale těžko čekat, že za to vezme zrovna Mikula, když je celý mančaft zalezlý.

Michal Frydrych - 4 - Zatím nepůsobí tak dobrým dojmem jako Bílek či Latka (o Delim nemluvě), přesto nehrál Frydrych špatný zápas. Bohužel ho musel opustit předčasně, když šel nešikovně do souboje s Chramostou a k penaltě proti sešívaným vyfasoval ještě rovnou červenou. Spíš než samotný diskutabilní zákrok bych mu vyčítal špatné poziční postavení před ním.

Simon Deli - 5 - Spolu se Součkem jediný hráč základní sestavy, který snesl přísnější měřítko. Naše obrana byla pod velkým tlakem, takže i Deli tam měl některé slabší momenty, celkově ale naši obranu držel nad vodou a podal obstojný výkon.

Tomáš Jablonský - 4 - V obraně měl problémy podobně jako Mikula, dopředu tentokrát také příliš nepomohl. Proto stejná lehce podprůměrná známka.

Jaroslav Mihalík - 2 - Zahrál příšerně. Hned během prvních 6 minut se 2x úplně vykašlal na bránění svého hráče, a to pokračovalo během zbytku jeho působení na hřišti. Dopředu hrál na sebe a jen odevzdával míče. Měl být stažený dříve.

Tomáš Souček - 5 - Jediný alespoň průměrný hráč naší zálohy. Snažil se pomáhat přetížené obraně a byl snad jediným hráčem, který se pokusil na chvíli podržet balón. Dostal se i do dvou zajímavých zakončení, štěstí mu ale tentokrát nepřálo. Snažil se, jak to šlo, ale všude být nemohl.

Josef Hušbauer - 3 - Stejná písnička - dozadu se snaží, ale v tom nikdy nadprůměrný nebude. Dopředu naopak nepředvedl skoro nic, snad kromě přihrávky na Škodu po špatném výkopu Šedy. Snaží se o rychlou rozehrávku, čímž včera míče spíše odevzdával místo toho, aby hru zklidnil a udržel je.

Jaromír Zmrhal - 3 - Dopředu nulový jako Mihalík, dozadu se alespoň vracel. I tak ale slabota a téměř neviditelný výkon.

Lukáš Železník - 2 - Hrál včera vůbec? Skutečně si nevybavuji za celých 90 minut byť jen jedinou (!) výraznější situaci z jeho strany.

Milan Škoda - 3 - Podobně špatný výkon od Škody jako v Jihlavě. V první půli zajímavou možnost prováhal, ve druhé velice dobře sklepl do gólovky Mešanovičovi. To ale bylo za celý zápas vše a Slavii nepomohl ani udržením míče v soubojích.

Muris Mešanovič - 6 - Hru hodně oživil a herně je zatím nejlepším z našich útočníků. Bohužel má na gól alespoň jednu spálenou tutovku. Nejprve vyloženou možnost zahodil, v 90. minutě se ale prosadil, a tudíž si podle mě nadprůměrné hodnocení zaslouží.

Levan Kenia - 6 - Hře Slavie jeho příchod hodně pomohl. Byl výrazně aktivnější než Zmrhal, oproti Hušbauerovi mnohem více pomohl sešívaným podržet míč. Skvělým centrem našel při gólu Mešanoviče. Je jen škoda, že těsně minul ze standardní situace v závěru. Hlasitě si řekl o základ.

Karel Piták není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

Komentáře (215)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    denydzlSKS     před 8 lety 06.03.2016 18:51 |  
    0 0

    Podpis s poznámkou, že bych dal Železníkovi trojku. Včera lepší nebýt vidět, jako on, než být vidět jako Mihalík.

    Ze tří penalt bych nepiskal ani jednu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 18:57 |  
      0 0

      K Mihalíkovi poznámka hned v dalším komentáři. :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Papol     před 8 lety 07.03.2016 18:36 |  
      0 0

      Zápas jasně prokaučoval trenér. V základní sestavě měl být Kenia a Mešanovič od začátku, bez debat.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 18:56 |  
    0 0

    Dovolím si takový menší komentář "pod čarou" k Mihalíkovi. Mnozí zde po minulém zápase psali, že má na to jednou být klíčovým hráčem třeba i v boji o titul. Já si dovolím menší názor, proč by se třeba prosadit nemusel.

    V současnosti ten kluk na naši ligu absolutně neumí bránit. Včera to připomínalo "slavné" představení Mensaha. Technicky nevypadá špatně, ale zas taková sláva to zatím není a v podstatě jen ztrácel míče. Navíc, a to mi vadí nejvíce, mi přijde, že ten hráč postrádá týmového ducha a bojovný charakter. To, že když založíš rychlý brejk soupeře, tak se musíš otočit a mazat za ním, víme i v pralesní lize Hanspaulky. A Mihalík ve stejné situaci vše vypustí a jen kouká, jestli to za něj odbrání jiní (jak si všimli i komentátoři). To není o kvalitě, ale o charakteru. A Ronaldo nebo Messi tedy není ani zdaleka, aby si tohle mohl dovolit.

    Proto na mě udělal včera hodně špatný dojem. Kvalitu má spornou, potenciál tam je, ale ten charakter jsem tam včera zoufale postrádal. Vypláznout za takového hráče sumu ke 20 mega mi přijde jako slušný risk. Budu rád, když se chytí za uši a vezme to za správný konec, protože takhle to nikam nedotáhne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      denydzlSKS     před 8 lety 06.03.2016 19:05 |  
      0 0

      Já se na něj dost těšil, měl moc pěkný statistiky a tak nějak jem čekal, že by to mohla být trefa do černého á la Švento.. Po včerejšku jsem na něj naopak vysazenej a jsem moc zvědav jak se sebou naloží v dalaich zapasech. Porad ale beru v potaz, ze toho moc neodtrénoval, je v novým prostředí a je možný, ze mu to vyjimecne nesedlo.. Nechci ho házet svazanyho v pytli do reky po jednom odflaknutym zápase.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      homerinho     před 8 lety 06.03.2016 19:13 |  
      0 0

      Toho nebránění si určitě všiml i Uhrin. Třeba Vukadinovič byl ze začátku směrem dozadu uplně stejnej a v poslední době tam byl vidět velkej progres. Věřim, že i Mihalík to časem zlepší. Zatím ale, vzhledem k přestupní částce, daleko za očekáváním.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 19:15 |  
        0 0

        Vukadinovič nikdy takové problémy neměl. Nebo byly odhaleny v tréninku a neměl je v zápase, protože větší část podzimu proseděl na lavičce. Do hry se dostal jen jako střídající, když jsme se snažili tlačit a nemusel tolik bránit. A pak když hrál základ, tak začal v útoku, kde přeci jen nemusel hrát tolik dozadu. Teď to sice od něj dozadu stále není ideální, ale proti Mihalíkovi to je nebe a dudy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Hektor     před 8 lety 06.03.2016 22:13 |  
        0 0

        Pokud si toho Uhrin všiml, je s podivem, že na to čumí takovou dobu, než se rozhodne střídat. A docela čekám, že Kenia i přes dobrý výkon začne na lavičce, Mešanovič snad bude místo Železníka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Kornovo     před 8 lety 06.03.2016 19:31 |  
      0 0

      souhlasim, Mihalikova hra je dobry pruser. Podle me by meli zapracovat treneri, co jsem cetl komentare, tak to neni poprve co takto ''branil'' a presto opet nastoupil v zakladu. chybi mi tam Milan Cerny :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        JS (přítel SN)     před 8 lety 06.03.2016 22:36 |  
        0 0

        To snad ne!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      dropt     před 8 lety 06.03.2016 22:10 |  
      0 0

      Alanore, osobně si nemyslím, že by to mělo být hned špatným charakterem. Spíš se domnívám, že jde o špatné návyky a špatnou roli v týmu. Je to pořád ta samá písnička, chyba, kterou neustále opakuje většina týmů, trenérů i fanoušků. Přivedete hráče na základě statistiky a už nepřemýšlíte nad tím jakou měl roli a vytíženost v týmu, v jakém hrál systému, jak ho využívali spoluhráči, co jsou jeho silné stránky a jaké má slabiny?

      Kdyby nad tímto Uhrin přemýšlel tak podle mého nemůže proti Boleslavské silné levé straně vykouzlit dvojici Mikula - Mihalík, která zákonitě musela zavánět průšvihem.

      Mihalík hrál v Žilině převážně levé křídlo v systému 4-3-3. Nemusel se vracet, naopak jeho prací byla kreativita směrem dopředu. Z toho plyne i jeho chabá hra dozadu. To ho neomlouvá, jen to vysvětluje výsledek, který vidíme na hřišti. Pokud chceme naplno využít jeho potenciál musíme mu dát odpovídající roli v týmu tak, aby maximálně využil své silné stránky, kterými jsou:
      - sebevědomí a drzost
      - snaha hrát po zemi, konstruktivně a každému doteku s balonem dát myšlenku
      - nezbavuje se míče (to se bohužel dá říct z obrany a zálohy jen o Součkovi, Keniovi a s přimhouřeným okem o Železníkovi, když dohrával vpravo)
      - větší přehled a schopnost zapojit se do hry při hře zleva s pohybem na střed (volným pohybem po hřišti)

      Bránění a vracení se může časem zlepšit, ale nikdy v tom nebude vynikat. Se správnou rolí však vynikat může, o tom jsem přesvědčený.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Boss82     před 8 lety 06.03.2016 22:24 |  
      0 0

      Mihalíka pro mne bude nadále velmi zajímavé sledovat. Přiznávám, že jsem si ho do týmu hodně přál, a co je hlavní, hodně si ho přál i DU, který ho má hodně nasledovaného a ví, co od něj může čekat.

      Zatím jsem bohužel z jeho výkonů rozpačitý. Slabého bránění jsem si všiml už v Jihlavě, ovšem tam jsem to přičítal prvnímu ostrému startu za nás a možné nesehranosti s týmem.

      Proti Ostravě zahrál velmi slušně a naznačil potenciál. Hrálo mu do karet, že nemusel tolik bránit, protože jsme soupeře většinu času přehrávali.

      Ovšem jeho představení v Boleslavi mě doslova šokovalo! Beru, že se mu nepovedlo několik věcí, ztratil pár míčů, trochu si možná přestal věřit, a jelikož jsme byli pod tlakem a míč držela hlavně Boleslav, tak neměl moc šancí se dostat do hry a zpátky "nahoru".

      Ale už absolutně neberu to, co předvedl směrem dozadu! Když se mi nedaří, tak jezdím po zadku a snažím se to nějak zlomit. Ale Mihalík si v klídku ztrácí balony, které se nesnaží vybojovat zpět, v klídku nechává útočit Fleischmanna, jako by to nebyl jeho hráč, v klídku v tom nechává vykoupat Mikulu, který měl proti sobě stále 2 hráče atd...

      Ne, takhle ne, takhle se liga nehraje! A je potřeba, aby to tomu klukovi urychleně DU vtloukl do hlavy, jinak jsme vyhodili 20 mega oknem.

      Na druhou stranu - je mu teprve 21 let, statistiky má výborné, je excelentní s míčem, je rychlý, silný, obounohý. Potenciál v něm je obrovský, ale MUSÍ změnit způsob hry a přístup!

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Travinho     před 8 lety 09.03.2016 22:13 |  
        0 0

        Jsem rád, že zrovna ty vyhlášený pes obranář kritizuješ hráče za slabou defenzivní činnost. Na jaře ti to připomenu :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 09:51 |  
      0 0

      Ano, Mihalík zahrál špatně. Ano, dozadu je nulový (to se ostatně ukázalo už s Baníkem). Primární problém ale vidímv Uhrinovi, jelikož Mihalík se podle mě typologicky absolutně nehodí jako krajní záložník do systému 4-4-2. V tomto systému by se spíš hodil do útoku. I z toho důvodu bych radši viděl systém 4-5-1, který by mu podle mě sedl víc, zvlášť jestliže v Žilině hrál v systému 4-3-3. Přecejenom je určitý rozdíl hrát krajního záložníka a hrát křídlo. Tak jako tak, ve hře dozadu bude muset Mihalík výrazně přidat.

      Chápu, že DUVCD chce hrát na dva útočníky, když tu teď máme trojici Škoda, Železník, Mešanovič. Zároveň je však potřeba říct, že na tento systém nemáme absolutně zálohu! Hušbauer ve středu pole nestíhá a nemůžu si pomoct, ale i Zmrhal byl podstatně platnější v pětičlenné záloze. Musíme se okamžitě vrátit k tomuto rozestavení a Keniovi v základu, 4-4-2 zatím zoufale nefunguje. Jestli to DUVCD nevidí (zvlášť po MB a tom, v jakém světle se předvedl Kenia), začínám mít jisté pochybnosti o jeho kompetentnosti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Papol     před 8 lety 07.03.2016 18:35 |  
      0 0

      Já souhlasím a nevím, proč byl po zápase s Baníkem Mihalík tak nadhodnocen. Seděl jsem na tribuně v 1.půli, hrál přímo před očima a vůbec se nevracel po ztrátě balonu a vše vypouštěl. Naopak byl velmi pochválil Mikulu, protože hrát s takovým záložníkem před sebou, který nikdy nepomůže, tak Mikula hrál výborně.
      papol

  3. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    kuskisson (přítel SN)     před 8 lety 06.03.2016 19:06 |  
    0 0

    Já bych nechtěl moc hodnotit jednotlivé hráče, jenom u Deliho bych dal známku vyšší, neboť vyhrál naprostou většinu soubojů a až na pár nepřesností působil suverénním dojmem.

    S čím naprosto ale souhlasím je nezvládnutá taktika. Myslím, že je jedno, jestli hrajeme 4-4-2, 4-5-1 nebo 4-3-3 protože vždy je to o rolích jednotlivých hráčů. Co mě spíš mrzí je, že hráčům bylo řečeno, aby hráli u hlubokém bloku s delšími míči na Škodu, který je měl podržet...

    A já se tedy ptám, kde je ta taktika s vysunutým a aktivním presinkem, který hráči předváděli na soustředění ve Španělsku a kterým přehráli všechny soupeře? V lize jsem totiž tento styl zatím v prvních třech zápasech vůbec neviděl... a to jsem se zrovna na toto tak těšil

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 06.03.2016 22:02 |  
      0 0

      Ten druhý odstavec, jako kdybys mi mluvil z duše. :-)
      Všichni nadávají na 4-4-2 a chtějí 4-5-1. Jenže rozestavení jde v průběhu hry měnit, když půjdeme útočit, klidně může být rozestavení 4-3-3, když nebudeme mít balón, tak budeme ve formaci 4-5-1. V první řadě jde o taktiku a jak píšeš ''o rolích jednotlivých hráčů''. A ne o to, jestli hrajeme 4-4-2 nebo 4-5-1.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Barra     před 8 lety 06.03.2016 19:15 |  
    0 0

    Nemam problemy s hodnocenim, chci jen poznamenat ze strela Rady zmenila smer v okamziku kdy prosla kolem Deliho a nabrala efekt. Na sestrihu jde jasne videt jak se krouti. . Podle mne reagoval Pavlenka spravne, strela se ale dale jen s velkym stestim chytit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 19:17 |  
      0 0

      Jasně, měl to těžké a nedá se to třeba srovnat s tím kiksem Berkovce. Ale stejně si myslím, že několik brankářů v lize by ten míč dokázalo vyrazit. A tam je pak ten rozdíl mezi dobrými a nejlepšími.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Liborekk_SKS     před 8 lety 06.03.2016 19:30 |  
    0 0

    Jak většinou bez výhrad souhlasím s hodnocením, tentokrát se absolutně nemohu ztotožnit s hodnocením Hušbauera. Včera si snad nikdo nezasloužil nějak extra vysoké hodnocení, protože mi tam chybělo v první řadě nasazení. Svůj díl možná nese špatně zvolená taktika/rozestavení, takže trenér. To ale nemění nic na tom, že pokud to prostě nejde, mají hráči alespoň takříkajíc žrát trávu. A včera? Vůbec! Do sedmdesáté minuty to tam hráči prakticky odchodili a jestli byl někdo vidět, tak to byl právě Hušbauer. Netvrdím, že nějak extra vynikal, jednooký mezi slepými jest králem... Ale určitě nebyl horší, než Mikula nebo Frydrych. A nepochybně zrovna u Hušbauera byla vidět alespoň nějaká snaha, ale je to těžké, když si to neměl s kým dát a křídla prakticky neexistovala. S příchodem Levana to šlo celé nahoru, čtu teď všude názory, že jakožto nejlepší hráč Slavie jen sedí na lavičce atd. Ovšem za prvé - nemůžeme vědět, jak je na tom fyzicky/zdravotně, a jestli by tedy byl schopen zvládnout víc než poločas, a za druhé - nevíme, jaké jsou s ním plány do budoucna. Pokud má ve Slavii cca po 10ti zápasech skončit, chápu, že ho trenér prostě nestaví jako první volbu a snaží se to postavit vzhledem k budoucnosti. Ačkoliv třeba já osobně mám tohoto hráče celkem rád a líbí se mi, jak na poměry naší ligy vyniká. Nicméně já nejsem žádný odborník, abych byl schopný posoudit přínos hráče pro tým a nedejbože rozhodoval o tom, jestli má u nás hrát nebo ne. Co ale jako laik zcela jistě vidím, tak jestli hráči prostě běhají nebo na to serrou. A to bez ohledu na taktiku i kdyby nebyla zrovna ideální...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 19:37 |  
      0 0

      Mikula a Frydrych měli hodně práce kvůli tomu, že záloha vůbec nehrála, a podle mě to zvládli ještě jakž takž dobře na to, jaký tlak Boleslav většinu zápasu měla. Proto má Hušbauer nižší známku. A Souček se ty také nemá s kým dát a stejně byl lepší dopředu i dozadu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Liborekk_SKS     před 8 lety 06.03.2016 19:46 |  
        0 0

        Soudím, že Boleslav nás válcovala ne snad kvůli nečinnosti zálohy, ale především kvůli absenci jakéhokoliv nasazení a nesoučinnosti celého týmu. Kde byl pressing a nasazení z přípravy? Je jasné, že pokud je tým pod takovým soustavným tlakem (jako např. včera), vynikne právě obrana, zatímco záloha těžko něco vymyslí. Ano, proto třeba Souček za 5, souhlasím. Ale nezlob se, Hušbauer určitě nebyl horší o 2 body, když právě on byl snad jediný, kdo se snažil něco vymyslet...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        dubas     před 8 lety 07.03.2016 14:35 |  
        0 0

        Alanore, strhneš známku krajním obránců, že nepodporovali útok a vzápětí napíšeš, že to bylo z důvodů špatné hry krajních záložníků, ale pokud ten bek hlídá svého hráč a ještě hráče svého záložníka, tak těžko může nějak podporovat útok, protože to už by vzadu nezůstal vůbec nikdo. A co se týče Hušbauera a tvoření hry. Pokud má hráč tvořit hru, tak mu ostatní spoluhráči musí vytvořit prostor, ať už roztažením hry, nebo naběhnutím do volného prostoru. Pokud musí jezdit vzadu na krev, protože hasí absenci neexistujících krajních záložníků, tak těžko může tvořit hru, jelikož byl nucen hrát hluboko vzadu, pomalu na úrovni Součka, místo toho aby se pohyboval v prostoru x metrů před ním. Já chápu, že každé hodnocení je velice subjektivní záležitost, ale tentokrát si dovolím velice nesouhlasit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Hektor     před 8 lety 06.03.2016 22:28 |  
      0 0

      Myslím si, že Uhrin Keniu nestaví spíš na základě nějakých antipatií, než natrénovanosti a vůbec mu nevadí, že mu sedí nejlepší hráč a obětuje tomu klidně výsledek. Pokud v létě skončí, bude to asi díky tomu, že ho Uhrin nechce, začíná mi tou vysazeností na některé hráče připomínat Jarolíma. Hergot už mě to začínalo od včerejška pouštět a teď jsem už zase nas.anej.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Liborekk_SKS     před 8 lety 06.03.2016 22:44 |  
        0 0

        To je právě to, co si nikdo z nás nemůže dovolit tvrdit. Za tím může být X jiných důvodů nebo jejich souhra. O týmu celkově nerozhoduje pouze trenér, ale kolektiv fotbalově celkem fundovaných lidí. A pokud by Uhrin nechával Keniu sedět jen kvůli osobním antipatiím, myslím, že by to dlouho neustál...

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          dubas     před 8 lety 07.03.2016 18:20 |  
          0 0

          Liborekk: Levan je vynikající fotbalista, nebojím se říct, že v naší lize nemá co dělat, ale je mu 25 let a neprosadil se ani v mužstvu druhé německé ligy, ono to možná nebude jen o Dušanovi.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Hektor     před 8 lety 07.03.2016 19:05 |  
            0 0

            Na hřišti je z našich pravidelně nejlepší, to by snad na základ mělo stačit, nebo ne?

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Liborekk_SKS     před 8 lety 07.03.2016 19:09 |  
            0 0

            Vždyť to právě píšu - kdyby ho nechával DU sedět jen kvůli jeho pifce na něj přes jeho nesporné kvality, asi by to neustál. Dovolím si tvrdit, že o složení týmu, jakožto i o jednotlivých hráčích, zcela jistě nerozhoduje pouze trenér. Btw. Levan se podle mě v Evropě nikde pořádně neprosadil, protože je to skleněnka.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Borris     před 8 lety 06.03.2016 19:44 |  
    0 0

    Předně chci napsat, že nezpochybňuju, že jsme prohráli zaslouženě, protože jsme sedmdesát minut prospali. Ale pokud jde o ty rozhodčí, tak s Alanorem prostě nemůžu souhlasit ani v nejmenším.

    Pokud jde o tu Chramostovu šaškárnu, tak tam o penaltě nemohla být ani řeč.... Předně chci říct, že z žádného záběru jsem si nevšiml, že by Frýďa drcnul do Chramostovi napřažené nohy. Jediné co jsem viděl, jak se Chramosta prohnul jako kdyby ho někdo nabral na vidle a totálně teatrálně a nepřirozeně skácel. A za další, jestli tam vůbec nějaký kontakt byl, tak určitě ne takový, aby ten debílek musel takhle padat. A též začínám být alergický na takové ty kecy, jako že tam kontakt byl, že si to rozhodčí obhájí atd. Do prkýnka hrajeme fotbal, je to kontaktní sport. A Jestli se mají pískat takovéhle penalty, tak to jich každý zápas bude teda opravdu dost. To už můžeme rovnou začít s baletem nebo šachama, tam žádný kontakt nebude. A nebo můžeme zkusit basket, tam se taky píská skoro každý kontakt. Suma sumárum je takové, že já žádný faul vůbec neviděl a jestli tam nějaký kontakt vůbec byl, tak určitě v žádném případě ne penaltový. A na to jak moc důležitý zápas to byl, co bylo v sázce a v jaké fázi se zápas nacházel, tak se musí jednat o naprosto prokazatelnou penaltu. Jenže tohle podle mého snad ani nebyl faul, natož aby se vůbec aspoň vzdáleně dalo mluvit o jasné penaltě.

    To už můžeme i u zákroku na Hušbyho říkat tu oblíbenou formulku o tom, že kontakt tam byl. Jeslema se zbavil Kalabišky a ten pak do něj lehce zezadu žďuchnul rukou. Pro mě by to normálně penalta nebyla. Ale po tom co prošlo na druhé straně tomu hajzlovi Chramostovi, se tohle mělo pískat taky. To se snad v ničem nelišilo!!!

    Oproti tomu Ščukova ruka byla jasná a tam o penaltě nemohlo býti sebemenší pochyb! Jednak šla ruka jasně proti míči, zmařila dráhu letu míče, který by zcela určitě ohrozil bránu a i přesto že ruka sice nebyla úplně někde nad hlavou, tak u těla také rozhodně nebyla! Za mě absolutně není co řešit, měla se kopat penalta! Jenže my si opět budeme hrát na falešně spravedlivé.

    Suma sumárum sporných momentů je tedy z mého pohledu následovné. Penalty za zákroky na Hušbyho a Chramostu se rozhodně kopat neměli. Buď ani jedna a nebo obě. Ale spíš ani jedna. A naopak penalta za ruku Ščuka byla naprosto jasná a tam se bez nejmenší diskuze pískat mělo!

    Závěrem pro jistotu ještě jednou napíšu, že určitě neomlouvám náš špatný sedmdesatiminutový výkon. Prohra je zasloužená. Ale to neznamená, že budu sebemrskačsky přehlížet a omlouvat to, jak nás sudí zašmiknul. Ještě jednou opakuju, v takto důležitém zápase a ještě té fázi ve které se zápas nacházel, se musí jednat o naprosto prokazatelnou a jasnou penaltu. A z těchto tří sporných momentů, se jednalo o jasnou a prokazatelnou penaltu pouze při ruce Ščuka. Stát se tyhle sporné momenty naopak, tak se zdejší mravokárci budou vztekat že nám sudí tlačí kárku, že nepotřebujeme vyhrávat z nasimulovaných penalt a aby se naopak proti nám nepískali penalty za jasnou ruku. A já bych s nimi tentokrát narozdíl od zápasu s Jihlavou souhlasil. To je ode mě vše.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 19:47 |  
      0 0

      Každý jiný pohled, než že Slavia měla kopat penaltu a soupeř ne, je sebemrskačský. Tak určitě.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        tantalos     před 8 lety 06.03.2016 20:11 |  
        0 0

        Nebuď vztahovačný, reaguješ jako jiři1.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        bongor     před 8 lety 06.03.2016 20:14 |  
        0 0

        S hodnocením souhlasím,mimo Hušbyho.Mně je toho kluka někdy až líto,nemá to lehké už kvůli tomu,odkud k nám přišel.Zatím mu ani nesedí naše hra,byl zvyklý na hřebíkoviny a v těch každý věděl kam a kdy se má pohnout,léta to pilovali.Sice je to pro diváky nuda,ale pořád lepší než naše holomajzna v Boleslavi.Asi na ten způsob hry,kterým se prezentuje bída,dojel i v Itálii,tam se hraje daleko kreativněji,než učí poučky o posouvání obrazců.Teď je ale u nás a musíme ho trochu podržet,aspoň bych mu dal lepší 4,za snahu.Jinak se nedivím Borrisovi,za jeho nasranost,mám bohužel i ten názor na dění kolem penclí hodně podobný.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Hektor     před 8 lety 06.03.2016 22:32 |  
        0 0

        Ruka nebyla až zase tak moc u těla a střela šla na bránu, za mě penalta.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        dalislavista     před 8 lety 07.03.2016 17:21 |  
        0 0

        Spíš to vypadá, že každý jiný názor než ten tvůj, vůbec nepřipouštíš.
        Nikde nebyl kontakt viditelný, i Procházka to píše v Hattricku/efotbale. Ale ty budeš trvat na tom, že se dala pískat...
        Ale za co?
        I když připustíme malý kontakt (který ani po několika záběrech kamer nikdo neprokázal), tak sakra copak kontakt stačí, aby se pískala penalta?
        A jak píšeš o tom, jak hráč chce střílet a i malý kontakt ho rozhodí- copak Chramosta chtěl střílet? On napřahoval ke střele??? Kdepak, normální běh a jediné co chtěl udělat, to taky udělal! Prásknul sebou...

        S tou rukou- ruka byla od těla a zabránila střele na bránu- to v pravidlech myslím je penalta.
        A když se budeme bavit o "penaltě" na Hušbauera, tak ze záběru jedné z kamer bylo vidět, že ho obránce odstrčil rukou, ne tělem. Nebavím se o intenzitě, ale kontakt tam byl, tak proč v tomto případě tedy také nezapískat, když u Chramosty by kontakt k penaltě stačil?

        Jako fakt sorry, ale jak jindy s Tvým hodnocením souhlasím, v tomhle to vidím jinak.

        A Hušbauerovi bych dal o stupeň lepší, neměl by mít stejnou jako Škoda, ten zdaleko tolik nešel na krev a nebojoval jako Pepa.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Barra     před 8 lety 06.03.2016 21:10 |  
      0 0

      Souhlasim ze penalta proti nam nemela byt, rozhodci mel ale omezeny vzhled, hraci stali k nemu zady. Ani brankovy rozhodci to nema lehke, je obtizne videt co se doopravdy stalo. Az opakovany zaber z ruznych uhlu ukazuje ze Chramosta to pekne nahral. Rozhodci se musi ihned rozhodnout, videl inkriminovanou situaci jen ve frakci sekundy. Nemyslim ze nas chtel rezat. U ruky Scuka mam trochu jiny nazor nez ty. Scuk si tu ruku nemuze useknout, nemuze ji nikam schovat. Podle me nebyl pohyb ruky k mici, ze jeho ruka ale byla zasahnuta samozrejme bez pochybu. Myslim ze bychom pravem narikali kdyby v obdobne situaci byla proti nam narizena penalta. Takze i tady nemam problem s rozhodnutim. Vice me stve zakrok Kalabisky, ktery podle me drzel Husbauera u pasu za dres. Tam si myslim ze se klidne mohlo piskat.

      Jinde jsem psal ze tise doufam, ze disciplinarka osvobodi Frydrycha a naopak si predvola Chramostu. Na rozhodnuti to nic nezmeni, ale jeho 'parada' patri do kategorie Lafatu a spol. Takove saskarny nici fotbal, jdou diametralne proti pravidlum fair play.

    • Re: Borris x Alanor

      honza304     před 8 lety 06.03.2016 21:23 |  
      0 0

      V tomto se spíš přikláním k Borrisovi, s hodnocením hráčů téměř souhlasím s Alanorem, jedině hodnocení Hušby mi připadá hodně přísné. V první půlce byl jediný ze zálohy, kdo se snažil hrát. Ale jak psáno, jednooký mezi slepými. Deli sice v tísni několikrát špatně přihrál, ale byl vcelku suverénní, ale co je u něho v tísni, on se vymotá ze všeho, asi bych mu dal víc, dlouhodobě.
      Na téma rozhodčí mám ještě jednu poznámku:
      Boleslav hrála docela tvrdě, my jsme se tomu nedokázali přizpůsobit. Respektive jsme se přizpůsobili, ale při kontaktu 1 na 1 boleslaváci pravidelně s řevem AUAUAU padali jak shnilé hrušky a rozhodčí jim to spolehlivě žral. Jestliže chci hrát tvrdě, rozdávám a taky musím být připraven tvrdost přijímat a ne hrát jarolímovsky zbaběle. Jiný termín mě tady nenapadá. Pak se těžko dá prosadit, když je skoro každá akce tímto způsobem zastavena. Obrázek byl stejný při vykázání Uhrina z lavičky. Já jsem sice zrovna ty fauly kolem Škody a ten další, co Uhrin v rozhovoru zmiňoval neviděl, ale on byl dostatečně blízko a nemám důvod Uhrinovi nevěřit.
      Ještě pár slov k rukám ve vápně. Za nás starších se pískala každá ruka od těla. Současná pravidla nahrávají jen a jen korupčnímu prostředí a můžeme pořád diskutovat, jestli ta ruka byla už dostatečně daleko od těla, zepředu nebo zezadu a jestli ten balón nebyl moc prudkej a jestli je vůbec morální pískat penaltu, kdeyž tam hlavní rozhodčí má jen tři pomocníky. O výsledku pak nerozhodují hráči s míčem, ale ti hráči důležitější.

      • Re: Borris x Alanor

        dalislavista     před 8 lety 07.03.2016 18:22 |  
        0 0

        Přesně, ještě bych doplnil, že několikrát boleslaváci chtěli vhazovat, či jinak rozehrávat, i když evidentně šel balon od nich mimo hřiště. Pořád tlak na rozhodčího. Samé divení po jasných faulech, vrchol byla ta další snaha o penaltu brzo po té vymyšlené. Prostě i tak znova a zase simulace,ten KJ je to snad učí...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:07 |  
      0 0

      Musím souhlasit s Borrisem! A to jsem zde byl označen za "Dušína", protože jsem se přidal k názoru, že nám rozhodčí s Brnem a Jihlavou pomohli. Každopádně penalta a navrh červená v Boleslavi byl zářez jako prase, zatím si naprosto stojím! Penalta to podle mě ani v nejmenším nebyla, ale i kdybych uznal, že tam kontakt byl, tak pak byla absolutně mimo červená karta pro Frydrycha. Kdyby se to vůbec pískalo v poli, tak by za to rozhodně nebyla ani žlutá. A s přerušenou šancí běžte někam, kolem byli další 2 hráči, o tom nemůže být absolutně řeč. Mnohem víc nás tedy poškodilo vyloučení Frydrycha.

      Souhlasím také s tím, že jestli se písklo tohle, tak měla přijít penalta i po zákroku na Hušbauera.

      Jediné, s čím nesouhlasím, je ruka Ščuka. Nemělo to podle mě intenzitu penalty, avšak v porovnání s tou Chramostovou šaškárnou to byla penalta 100%.

      Osobně bych nepísknul ani jednu, ale stejně jako jsem říkal po Brnu, že nám rozhodčí hodně pomohl, tak teď říkám, že nás zaříznul! A nemá to nic společného s tím, co jsme do penalty předváděli za hnus, to je na úplně jinou diskuzi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      dalislavista     před 8 lety 07.03.2016 17:28 |  
      0 0

      Borrisi, vidím to naprosto totožně!
      Rozvášnil jsem se tady a ted vidím, že to všechno píšeš nade mnou :o)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Slawek     před 8 lety 07.03.2016 21:45 |  
      0 0

      Borrisi naprostý souhlas.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    tantalos     před 8 lety 06.03.2016 20:09 |  
    0 0

    Dnes mi přijde hodnocení jednotlivých hráčů nadbytečné. Není totiž tak důležité, jak kvalitně hrají jednotlivci, jako jak hraje tým, mančaft jako celek.
    Nemá cenu hodnotit Škodu, když nedostane jedinou kloudnou přihrávku.
    Nemá cenu hodnotit Hušbauera, když nemá komu přihrát.
    Snad má cenu hodnotit jen Mihalíka - tomu bych dal 1, nevzpomínám si ani na jednu jeho podařenou akci pro tým.
    1. Potíž vidím v systému - MB hrála ve středu až se šesti hráči -systém 3 - 6 - 1, proti nim měla Slavia dva a půl záložníků, protože Mihalík neexistoval a Zmrhal si jen hlídal svou stranu a do tvorby hry se zapojoval jen málo. Mikula i Jablonský měli tolik práce vzadu, že zálohu nepodpořili.
    2. Železník i Mešanovič (stejně jako Vukadinovič) se snaží zakončovat, ale hrají hlavně na sebe, aby ukázali, že mají na základ, jenže jim to nejde, a tak "kradou" šance Škodovi.
    3. Zoufale chybí Latka nejen jako šéf, ale i jako nebezpečný útočník při standardkách.
    4. Totální nesehranost, málo hráčů schopných udržet míč v kombinaci.
    Prohru 2:1 při tom, že sudí Slavii podrazil, beru nakonec jako velmi š'tastný výsledek. Podobný výkon by nemusel na Zlín stačit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      goop     před 8 lety 06.03.2016 21:49 |  
      0 0

      +1 Přesně tak. Kolikrát jsem si všiml, že rozestavení hráčů Boleslavi bylo promyšlený tak, aby si to mohli dávat z první, zatímco naši v chumlu pobíhali nezorganizovaně mezi nima. S ostatními body souhlasím také do písmene.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    xavi     před 8 lety 06.03.2016 20:09 |  
    0 0

    Ani Železník ani Mihalík,ale Mikula jednoznačně nejhorší hráč na hřišti.Mihalík byl v úvodu jedinej hráč který se snažil hrát dopředu,nebál se jeden na jednoho,to bych čekal od všech našich ofenzivních hráčů,to že někdy zůstaly jeho akce nepochopeny u spoluhráčů neni jeho vina.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 20:20 |  
      0 0

      Jasně, hodíme to na poctivýho odchovance, který musel bránit i za frajírka, jenž sóloval a odevzdával míče soupeři a za kterého museli chyby napravovat jiní, protože by musel popoběhnout dozadu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        xavi     před 8 lety 06.03.2016 20:33 |  
        0 0

        jestli od tebe dostává plusové body jen proto,že je odchovanec,tak to moc dobrý pro ostatní kluky co přišli a ani férový moc neni,nemám nic proti tomu,že se snaží,ale na lepší mužstva v naší lize je to málo,ve šech zápasech na jaře je jeho hra těžce podprůměrná a myslím že to věděli i hráči Bolky,protože všechny útoky tahaly přes něj

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 22:05 |  
          0 0

          Hodnocení dostává každý za to, jak hraje, odchovanec neodchovanec. Jen nechápu tu averzi mnohých vůči Mikulovi, který v tom byl včera fakt nevinně, což muselo být vidět snad z Marsu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Barra     před 8 lety 06.03.2016 21:55 |  
        0 0

        Mas pravdu ze Mihalik nechaval Mikulu ve stichu. Presto mam dojem ze jsi dnes nejak obzvlast nabrouseny -;)

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 22:00 |  
          0 0

          Protože jsem přesně čekal, kdo vytáhne, jak hrál Mikula špatně, protože to chodilo přes pravou stranu. Jenže on byl téměř vždy tam kde měl být a těžko ubrání dva kvalitní protihráče sám.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Gino     před 8 lety 07.03.2016 10:48 |  
        0 0

        Jako Alanore, sorry... já chápu, že hodnocení je to tvoje a subejktivní, ale přesto - tímhle komentářem jsi to pěkně zabil. Bohužel.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      bongor     před 8 lety 06.03.2016 20:24 |  
      0 0

      Když se řekne pravý křídlo,nikdy před sebou nevidím nikoho jiného,než nepolapitelného Frantu Veselého.Myslím,že kdyby se stal zázrak a on navštívil včerejší mač,tak by i v šedesáti letech včera dokázal víc než kluk Mihalík.Snad se sebere,přece jsme nevyhodili dvacet Mega z okna.Mikula ovšem taky slabota,o tom žádná,ale právě Mihalík se nevracel,aby mu pomohl a byl tam pořád sám,někdy na dva.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Jalapeno     před 8 lety 07.03.2016 08:10 |  
      0 0

      Ono nebát se hrát dopředu je takový hezký eufemismus toho, že zkoušel pí*oviny, protože pustit se do tří chlapů.. Jasně, nebojí se toho, ale nemůžu to zkusit třikrát za poločas, když mi to ani jednou nevyjde, a hlavně - když o ten balón přijdu, tak nemůžu klusat pět mětrů za hráčem kterej mi ho sebral! Za mě Mihálik za tu sobotu zralej na béčko, na dva tři zápasy, ať si to trochu porovná v makovici.. Že třeba neumí tolik bránit chápu, ale ta situace, kdy běží pět metrů za bekem, který ho obral o balón bez nejmenší snahy ho doběhnout a aspoň mu zkomplikovat postup, to je prostě neomluvitelný!

  9. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    pinochet     před 8 lety 06.03.2016 20:10 |  
    0 0

    Dle mého názoru právě v tomto hodnocení chybí ocenění trenéra. Za mne včera odvedl nejhorší práci za dobu, co je ve Slávii. Hlavně proto, že nestřídal maximálně o poločase tragické Mihalíka a Zmrhala a tím, že neudržel nervy a musel na tribunu. Co potom může požadovat po hráčích. Dalšími našimi lapsy byly padající hvězdy z dresů a kretén, který v prodloužení, kdy jsme potřebovali každou vteřinu, hodil na hřiště světlici nebo co. Celkově ostuda a doufám, že vedení zápas s realizačním týmem podrobně probere.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 20:23 |  
      0 0

      Trenéra číselně nehodnotím, ale souhlasím, že to byl takticky nejnepovedenější zápas od Uhrina. A padající hvězdy a blba se světlicí asi viděl každý jako ty.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    SaperVodicka (přítel SN)     před 8 lety 06.03.2016 20:43 |  
    0 0

    Nerad to sem píšu - tedy vlastně poprvé, ale přesto si neodpustím jednu poznámku..........
    Vždycky mně fascinuje, jak rádoby "zasvěcený" odborník tvrdí, že "tato střela se chytat dala". A je jedno, jestli to byl včera Karoch v TV přenosu, nebo dneska Alanor při hodnocení našich hráčů.
    Borci, stoupněte si jednou do tý branky a pak můžete vést tyhle ty rádoby chytrý řeči o tom, jak se má správně chytat. Já už tam stávám více jak 30 let a přesto bych se nikdy neodvážil říct, že zrovna tohle musí brankář chytat.
    Pokud jste se dívali na opakovaný záznam střely ze zadního pohledu, tak jste si mohli všimnout, že střela se točila vnějším obloukem kolem Deliho, protože ji Rada trefil mírně šajtlí, takže brankář, který ji uvidí až metr za obráncem, už nemá na její trajektorii už moc šancí reagovat. Proto ji Pavlenka "přeletěl", protože tušit, že se ta střela začne vracet zpět na střed branky, nemohl ani náhodou.Takže tam jen reflexivně mávne rukou a buďto to trefí, nebo né.........
    PS. pokud někdo vzpomínáte na Roberto Carlose a jeho proslavený trestňák proti Barthezovi, tak je byl přesně ten typ trajektorie letu míče. https://www.youtube.com/watch?v=3ECoR__tJNQ

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Barra     před 8 lety 06.03.2016 20:57 |  
      0 0

      Presne tak. Vyse mam stejny nazor. Pavlenka reagoval spravne, strela se tocila po te, co prosla kolem Deliho. Vse se da chytit, Pavlenka by se ale musel vydat do protipohyby kdyz uz letel vzduchem. Co se tyka fyzickych zakonu temer nemozne. Dala se jen chytit, kdyby Pavlenka vyrazil pozde, pak by ale zase tu strelu nechytil kdyby se nekroutila a letela primo - byl by pozde.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 09:08 |  
        0 0

        Souhlasím, pro Pavlenku to bylo dost těžký.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      doctorex (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 09:48 |  
      0 0

      Taky mě překvapilo, že to Pavlenkovi každý vyčítá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:12 |  
      0 0

      Souhlasím, ten gól bych Pavlenkovi nevyčítal.

      Tak jako tak mě ale nepřesvědčil, že by byl v čemkoliv lepší než Berkovec. Čišela z něj nervozita, což se ovšem zase dá pochopit vzhledem k tomu, že to byl jeho první mistrák za nás. Neodepisuji ho, avšak v současnosti považuji za lepšího Berkovce.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        SLAVIESTA     před 8 lety 07.03.2016 13:52 |  
        0 1

        Pánové, víte co je znakem průměrného brankáře? Že se každou chvíli vedou debaty, jestli něco mohl chytit nebo ne, jestli měl balon faleš takovou, nebo makovou, jestli zaplaval, jestli ho mohl vidět, nebo ne atd. U vynikajícího brankáře se častěji než tato diskuse, konstatuje, že chytil gól! To se u našich borců opravdu často nestává. Pro mě jsou oba jen prúměrní. Slavia, vzhledem ke své brankářské historii, by měla posilu na tento post hledat dál!

  11. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    lukas8 (admin)     před 8 lety 06.03.2016 20:54 |  
    0 0

    Prozatimní výkony našeho týmu v jarní části soutěže mě zatím nepřesvědčily. Ani si nejsem jistý, zda rozestavení se dvěma útočníky bude pro nás vhodné.
    Do dalšího kola bych šel:
    Pavlenka - Mikula, Latka (snad už bude kompletně fit), Deli, Jablonský - Souček, Barák - Vukadinovič, Hušbauer, Zmrhal - Škoda
    Aspoň bychom viděli, zda to Škoďákovi v tandemu s jiným hrotem skutečně nejde nebo se mu teď jen jaksi nechce. Navíc si myslím, že je obrovskou chybou nevyužít Hušbauerův ofenzivní potenciál tím, že ho necháme hrát ve středu hřiště, kde má příliš defenzivní úkoly, jejichž plnění mu nikdy nešlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      donford     před 8 lety 06.03.2016 21:47 |  
      0 0

      Možná, že už bude v pořádku Bořil? Je velká pravda, pokud si pamatuju z přenosů ze Sparty, že Hušbauer je daleko lepší dopředu, a taky proto dal hafo gólů. Ale ten presink ze Španělska, ten mi tedy chybí moc. Tam se zakousli do Číňanůnebo do Korejců, už od jejich vápna, byli rychlí, hráli po zemi, napadali, takže to umějí! Ne, že ne. Ale proč to nepředvádí tady? Možná částečně proti Brnu, ale třeba proti Ostravě to už nebylo vůbec ono. Je to škoda, moderní fotbal v našich podmínkách kdy zase nejsme tak techničtí, jako třeba Španělé se asi jinak hrát nemůže, nevede k úspěchu. Podívejte se na Němce, na jejich ligu, jak dřou a ženou pořád nazteč. Když se takto podaří rozleptat protivníkovy řady, lecjaká nepřesnost se ztratí, případně divákem snáze toleruje. Napadat, presovat, být rychlejší, prostě 90 minut nepředstavitelně dřít. A hrát po zemi. Jako to včera na hřišti předváděl, po tu dobu, co tam byl, Kenia.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:19 |  
        0 0

        Razítko, podpis. Přesně to mi ted na jaře chybí. Že byli v přípravě nepřesnoti mne netrápilo, ty sme dělali i na podzim. Ale že jsme za 4 zápasy ještě na nikoho nevlítli tak jako na Dynamo Kyjev. A to ani na Banik!!! Je mi jedno koho tam kouč postaví, věřím že ted máme dost dobrých hráčů. Ale mrzí mne, že jsou podělaní ještě než se kopne do míče, branky jsou náhodnější než na podzim... Sakra, já chci abysme vyhráli derby! :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Hektor     před 8 lety 06.03.2016 22:38 |  
      0 0

      Mohl bych vědět, proč ti chybí Kenia a Mešanovič? Sorry, ale to je sestava jak od Uhrina.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        lukas8 (admin)     před 8 lety 06.03.2016 22:43 |  
        0 0

        Napsal jsem takovouto sestavu právě proto, že nevěřím, že DU posadí Škodu a nasadí Keniu od základu (i vzhledem k nerozehranosti a nejspíš i slabé fyzičce). I já osobně bych ale Škodu na hrotu zatím nechal, leč se mi Mešanovič hodně líbí. Pokud se ale i v následujících zápasech, kdy bude Milan sám na hrotu, prezentovat hrou s jakýmsi nezájmem, dal bych ho poté na lavičku.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          bububu (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:15 |  
          0 0

          Kde berete tu slabou fyzičku u Kenii? Nemůžete přece srovnávat podzim, kdy se vracel po zranění, tudíž měl tréninkové manko, s disciplinárním trestem, kdy absolvoval celou přípravu a nevypadl ani na okamžik z tréninkového procesu. To je naprostá pitomost, Kenia musí být v základu a jestli nebude moct, tak za něj v průběhu hry nastoupí Barák.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:22 |  
            0 0

            Souhlas. Barák je po zranění, tam je větší otazník jeho výkonu než u Levana. Navíc, v přípravě ukázal že si s Hušbauerem vyhoví. Na stranu druhou, v přípravě toho celý tým ukázal víc, než v lize doteď... Milana bych podržel a hrál na jednoho, pokud by to bylo stejně marné, tak v 60´ by šel dolů za Murise. Ten to sám na hrotu z Jihlavy zná taky a na jaře mu to střílí.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              lukas8 (admin)     před 8 lety 07.03.2016 12:42 |  
              0 0

              Mno, Muris právě to moc sám na hrotu nezná, ve Zlíně v drtivé většině zápasů nastupoval v tandemu s Poznarem.

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                Barra     před 8 lety 07.03.2016 12:46 |  
                0 0

                Mas na mysli Zeleznika.

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  lukas8 (admin)     před 8 lety 07.03.2016 18:25 |  
                  0 0

                  Ach, pravdu díš.. sypu si popel na hlavu, nevím jak jsem si je mohl splést. Díky za opravu, Barro

                  • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                    Barra     před 8 lety 07.03.2016 21:37 |  
                    0 0

                    V poho, Lukasi ;-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Hektor     před 8 lety 07.03.2016 19:09 |  
            0 0

            +1

  12. Absence

    Mike     před 8 lety 06.03.2016 21:26 |  
    0 0

    Výsledek zasloužený, výkon 70 minut tristní, rozhodčí na nic- s tím asi hodně lidí bude souhlasit. Nechci moc omlouvat z jakéhokoliv důvodu ten špatný výkon, ale kádr byl dost rozhašený. Z širší základní sestavy, dejme tomu ze 2 brankářů a 16 hráčů do pole, chyběli v základní sestavě- Berkovec, Bořil, Latka, Bílek, Vukadinovič a Štohanzl nemohli hrát kvůli hostování z Mladé Boleslavi. Zmrhal a Škoda po zranění- mám dojem, že Milana asi kromě odmítnuté nabídky limituje i ten kotník po tom příšerném ukrajinském zákroku, a nemá ani tím pádem 100% natrénováno. Mihalík také neabsolvoval plnou přípravu, Barák na lavičce po výronu, Kenia bez herní praxe, podle zpráv Mikula a Jablonský byli po viroze.
    Takže ,,něco" nebylo pouze Pavenkovi, Frydrychovi, Delimu, Součkovi , Hušbauerovi a Železníkovi ze základní sestavy. Podle hodnocení kolegy Alanora kromě Železníka /Hušbauer je podle mě podhodnocený/ právě tito hráči patřili k tomu lepšímu.
    Podívejte se třeba do Premier League- dnešní United byli s řadou absencí doslova trapní na hřišti průměrného W.B.A. Ten jejich výkon byl tak ubohý /i když hráli od 26.minuty bez vyloučeného Maty/, že takhle zahrát my, tak je tady 200 kritických příspěvků.
    Nejsem trenér, nechci radit profesionálnímu kouči jako někteří výše, on určitě se ze zápasu poučí a příště stanoví nejlepší sestavu a taktiku. Snad bude moci vybírat z většího množství hráčů.

    • Re: Absence

      Falk     před 8 lety 06.03.2016 22:00 |  
      0 0

      Ta první půle byla opravdu děsivá ,asi největší viník Uhrin a jeho nulová taktika (nějak to ukopejte).O půli měl jít dolů Mihálik a za chvíli Škoda a Zmrhal,není možno akceptovat nulové vracení Mihálika a výklus a laxní přístup Zmrhala.
      Hušbauer bojoval,ale prostě navíc v současné době nemá ,ale za mě jednoznačně 4,on se snažil to mu nejde odepřít,ale chybí fotbalovost.Jestli jsme dali za Mihálika 20,a nějaké peníze za normální hráče Frydrycha a Pavlenku,tak je to divné .My jsme SLÁVIA a né nějaký průměrný klub.Trenére máš moji podporu,ale jasné napomenutí za nereagování na vývoj zápasu a za bojácnost,nelez nikomu do zadku a nikoho se neboj.My jsme s tebou,ale po napomenutí přichází žlutá a potom .......

    • Re: Absence

      Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 22:03 |  
      0 0

      Však jsou United kritizováni zcela právem. Van Gaal dává hodně málo muziky za hodně hodně peněz. :)

      • Re: Absence

        Falk     před 8 lety 06.03.2016 22:23 |  
        0 0

        Přesně tak,jo jo souhlas,za moc peněz málo muziky

  13. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    AdJap     před 8 lety 06.03.2016 22:28 |  
    0 0

    Chybí lídr, jednoznačně. Nevidím ve hře někoho, kdo to v pravý moment seřve a třeba i trošku pokope. Prostě Latka na plac. At si každý říká co chce, tak i když fotbalově na tom není lépe než jeho konkurenti na stoperu, tak je to hráč, kterýho v týmu každej respektuje a kterej si to s přehledem ukope. Nevím, jak je na tom se zdravím, ale pokud může hrát, tak at hraje.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 06.03.2016 22:29 |  
    0 0

    přísné, ale trefné hodnocení.

    Osobně bych Mihalíka nejpozději o půli sundal. Bylo až strašidelné se na něj koukat. S míčem si rozumí, to je vidět, ale za poločas měl 6 ztrát, kdy šel soupeř do rozhozené obrany. A jeho "bránění"? Neuvěřitelné. Chudák Mikula, často nevěděl ke komu dřív skočit. V tomto je potřeba pochválit Zmrhala. Když to nešlo dopředu, alespoň poctivě bránil.

    Co ale vážně nepochopím - celý poločas nás melou a Dušan neudělá žádnou změnu. Sorry, tohle je prostě mega fail. Měl jít dolů ideálně Mihalík i Železník a místo nich Kenia a Mešanovic a změnit to 4-5-1. Soupeř náš ve středu pole početně převyšoval, lépe napadal a kombinoval. Záloha i útok byli prakticky ze hry.

    Chce to hodně věcí zlepšit.
    1. taktiku více přizpůsobit soupeři, mít více variant než jen 4-4-2
    2. návrat marodů do sestavy - Latka, Bořil
    3. Škoďák by se měl vážně probrat. Tu tutovku měl proměnit.
    4. Železník a Hušbauer musí přidat
    5. Mešanovič musí zlepšit zakončení. Co naplat, že dá gól, když další tutovky strašlivě zahodí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Hektor     před 8 lety 06.03.2016 22:41 |  
      0 0

      +1

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 11:12 |  
      0 0

      Souhlas. Klidně i proti Zlínu bych hrál 4-5-1. Hušbauerovi a celýmu týmu to může jenom prospět.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Khadgar     před 8 lety 06.03.2016 23:08 |  
    0 0

    Proč ta přílišná opatrnost? Byl to fotbalový zápas, který hráli dospělí chlapi, nikoliv děti nebo baletky. A ve filosofickém kroužku taky nejsme. Mějme sebevědomí a řekněme, že Chramosta sehrál hereckou etudu a rozhodčí mu to sežral. Buďme trochu na straně svého klubu. Papežštější než papež můžete být ve svém osobním životě (třeba při řízení na silnici je to bezva pro všechny okolo).

    A ano, nebýt našeho špatného výkonu, možná bychom nemuseli řešit tu penaltu. Pressing z přípravy je pryč, přitom všechny kluby v lize Plzeň nevyjímaje při delším a soustavném napadání podlehnou a dopouští se chyb, protože tu nemáme natolik technicky vyspělé hráče.

    Mihalík se teď dostal pod velký drobnohled, možná ho mohl DU ještě chvíli nechat stát, ale chápu, že svou vysněnou posilu chce prosazovat. Snad se adaptuje a nebude to druhý Švancara.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Gino     před 8 lety 07.03.2016 10:52 |  
      0 0

      +1!! Hlavně s prvním odstavcem.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Slawek     před 8 lety 06.03.2016 23:46 |  
    0 0

    Alanore prosim o zaslani popisu situace, jak mela vypadat, kdyby sel Frydrych do souboje šikovne?

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      kjandourek (admin)     před 8 lety 07.03.2016 08:57 |  
      0 0

      Já bych řekl držet si pozici mezi Chramostou a brankou...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Alanor (admin)     před 8 lety 07.03.2016 09:21 |  
        0 0

        Přesně tak, však je i v hodnocení psáno, že mu vyčítám hlavně špatné poziční postavení před tou situací. Pak už se s tím moc dělat nedalo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Slawek     před 8 lety 07.03.2016 21:43 |  
          0 0

          Hoši díky za nápovědu a závidím vám jak dokážete tu situaci posoudit. Přesto si myslím, že vaše hodnocení je velmi, velmi zjednodušující. Nicméně věděl jsem, že to budete vědět.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Quentin     před 8 lety 07.03.2016 06:40 |  
    0 0

    Tentokrát jsem Alanorovi hodnocení hráčů vůbec nezáviděl. Prohrát v Boleslavi pro nás není žádná vzácnost a určitě za poslední dvě tři sezony byly i hodnocení s nižším průměrem. Jestli jsem měl posledně možná trochu výhrady kvůli desítce pro Součka (ke dvěma brankám si Ostraváci dost pomohli sami, Baník navíc opravdu ligové výkony předvádí spíš zřídka), pak tentokrát bych se moc nerozpakoval dát jedničku (bohužel ne tu školní) Mihalíkovi. Snad se chlapec rychle vzpamatuje, jinak už bych našemu sportovnímu úseku vážně doporučil, aby slovenskou ligu přestal sledovat. Bero nebero... Jinak také jednoznačně hájím Pavlenku i Mikulu - trajektorie Radovy střely byla hodně nečitelná, navíc brankář asi nic neviděl, Mikula zase - jak spousta z vás píše - neměl šanci efektivně čelit přesile, když borcovi před ním asi někdo zapomněl vysvětlit, co je v moderním fotbale při ztrátě míče potřeba dělat. Ten někdo měl být trenér a když to Mihalík za první půlhodinu nepochopil, měl jít ven hned. Emoce se mnou cloumají ještě dnes ráno, snad to byl pro chalana jen zápas blbec a příště ukáže, co v něm opravdu je.
    Jinak úplně OT, měl jsem dnes sen: hráli jsme na Bayernu, potvora budík mě vzbudil právě když jsme šli do vedení 1:0! Tak snad to pak borci dobře dohráli i beze mě... Co není dnes, může být zítra.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 08:00 |  
    0 0

    zdravim vas, neda mi to nez reagovat. Byla to (pominu-li usti) prvni porazka v tomto kalendarnim roce. Bolka hrala dobre, my zbesile. Kritizuji se tu nekteri hraci, mozna pravem, mozna bychom meli vzit v potaz , ze nekteri si musi zvyknout na Slavii (mysleno aktualni ambiciozni) a hru pod tlakem, coz prave vyse zminovani Zeleznik s Mihalikem pravdepodobne jeste neumi. Proto bych se zdrzel nejake prilisne kritiky a spise je povzbudil. Vzpomenme jaka tu byvala hodnoceni na Jardu Zmrhalovic...Druha vec je, ze souhlasim, ze se mohlo nastoupit od zacatku v jinem slozeni, pravdepodobne DUVCD doufal, ze to klapne a ono ne, bohuzel (Snazi se hrat ortodoxne 4-4-2, ale sobota ukazala, ze ne vzdy se to muze vyplatit). V patek bych se nebal postavit kreativnejsi a zkusenejsi stredovou radu Soucek, Husbauer,Zmrhal, Kenia, Stohanzl vepredu bych jeste zkusil Milana samotnyho, Muris pripravenej misto nej ( je pravda , ze vedle sebe jim to zatim moc nejde). Na lavici Vuk, Barak (esi teda uz bude moct) Snad bude uz Boril a Zlin si odveze peknou naloz. Tak zatim a vidime se v patek. IronEden !

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Jalapeno     před 8 lety 07.03.2016 08:41 |  
      0 0

      Píšu to i výše, ale klidně zopakuji.. Zmrhalovi se dalo vyčítat ledacos, proto byl pan Neviditelný, ale že by kašlal na bránění a hrál si na Messiho, to rozhodně ne.. Že to Železníkovi nejde, s tím se srovnám, podle mě na to prostě nemá, ale hraje co umí, potom je to problém vedení které takového hráče koupí a trenéra, který ho postaví. U Mihálika ale rozhodně nejde o to, že hraje pod tlakem, spíš o to, že mi přijde tak trochu mistr světa, co si sem přišel vykopat zahraniční angažmá a to je potřeba mu ale rychle vyhnat z hlavy... Zkusit kličku mezi tři a po ztrátě míče se vykašlat na bránění není otázka toho, jestli je nebo není pod tlakem...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 09:00 |  
        0 0

        nedelal bych zavery po jedne prohre..."vzdycky jsme s vama " (tim myslime hrace, ne ? )

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Jalapeno     před 8 lety 07.03.2016 09:10 |  
          0 0

          Já tady snad nedštím oheň a síru a netvrdím, že ho mají tahat za autem na šále :-) Jen reaguji na to, že nejsou zvyklí hrát pod takovým tlakem, jako je ve Slavii. Každý hráč je jiný, viz třeba právě Zmrhal, kterému by určitě nepomohlo, kdyby se na něj houklo, zadupalo a byl poslán do benga.. Někdo potřebuje sebevědomí citlivě a pomalu zvyšovat (Zmrhal), někdo zase potřebuje proplesknout a sebevědomí trochu srazit, aby byl prospěšný týmu.. Přeji hodně štěstí DU, aby měl sílu a odvahu to udělat a rozum na to to rozpoznat :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:04 |  
            0 0

            ale ja prece nic takovyho nerikam, nemyslim, si, ze bys tady plival ohen :-), vice k tomuto tematu viz prispevek kolegy Barry a jeho 2,5 roku stara citace z tohoto webu, nize...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Barra     před 8 lety 07.03.2016 09:12 |  
        0 0

        Vzhledem k tomu, ze si ho DU sam vytipoval a pral, predpokladam ze ho videl vice krat v akci nez my. Nove muzstvo, jiny zpusob hry, Mihalik se musi prispusobit, ale i to potrebuje svuj cas.

        Dovolim si citaci z hodnoceni Alanora z srpna 2013, tedy 2,5 roky stare. "Kdyby v Slavie skoncil, tak si sesivani jen pomuzou. Utocnik co dal za nejakych 30 zapasujen 4 branly a podava vestinou jen podprumerne vykony, nepotrebujeme. Vyhodit. Hned." Tykalo se to Milana Skody. A zbytek je historie. V nasledujici sezone mel jako stoper velky podil na nasi zachrane v lize, minulou sezonu dal 50 % vsech branek, zajistil nam po dlouhe dobe relativne klidne udrzeni v lize a bojoval do posledniho dne o titul nejlepsiho strelce ligy, bez neho bychom i tuto sezonu neskoncili po podzimni casti na necekanem patem miste. Milan potreboval svuj cas, ja jsem si jisty ze i Mihalik najde sve misto. Kritizovat muzeme, ale mela by to byt konstruktivni kritika. Doufam ze Mihalika nenapadne nekdy tady zabrousit na tyto stranky. Slova "frajirek" osobne lituji. Alanor vi ze malokdy s nim nesouhlasim, beru ho naopak jako redaktora ktery tady umi nejlepe relativovat. Spletl se ale s Milane Skodou, pevne verim ze tomu tak take bude s Jaro Mihalikem.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 09:20 |  
          0 0

          +1

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Gino     před 8 lety 07.03.2016 10:55 |  
          0 0

          Tím "odchovanec vs. frajírek" se Alanor bohužel ošklivě odkopal :-(

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            tantalos     před 8 lety 07.03.2016 11:34 |  
            0 0

            Před pár lety jsem míval dost výhrad ke Quelharovi, dnes souhlasím prakticky s každým jeho slovem. Stejně tak Alanor trpíval zpočátku přehnanou radikálností, dnes si jeho názorů velmi vážím. Prostě se novinářskému řemeslu velmi dobře učí, a tak vyčítat mu, co napsal před časem, je podpásovka. Ostatně všichni jsme jen lidé a často reagujeme v afektu.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Barra     před 8 lety 07.03.2016 11:53 |  
              0 0

              Nic nevycitam, omyl. Slovo "podpasovka" neni ferove. Rikam jen ze Alanor Milanu Skodovi neni ani mu tak moc dlouho vubec neveril, Jarda Zmrhal nebyl na tom lepe, presto oba dokazali ze na Slavi maji. A to same ocekavam od Mihalika. Jak jsem psal, malokdy nesouhlasim s Alanorem, naopak, v mych ocich je nejvice strizlivy ze vsech redaktoru tady a velice si ho vazim. Citovane hodnoceni nema nic spolecneho s radikalnosti Alanora, kterou by tehdy mel a ted uz ne. V tom pripade bych mi nesedel vyraz 'frajirek'. Nehledej Tantale za mymi slovy neco co jsem nenapsal. Pro me se Alanor nezmenil a vubec nemusi menit, muze se ale splest jako to bylo v pripade Skody. A jedine o to jde.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:15 |  
              0 0

              ? Podpasovka ? Zminit nekoho 2,5 roku stary komentar k hraci, ktery je dnes "ikonou" Slavie je brano jako podpasovka ? To se tu uz opravdu nesmi dikutovat o nicem aniz by byl nekdo peskovan ? Tantale, nezlobte se na mne, ale s timto jdete, s odpustenim, k sipku...Chapu jisty osobnostni vyvoj jedince, nicemene nevidim na Barrove prispevku podpasovosti co by se za nehet veslo...

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                Alanor (admin)     před 8 lety 07.03.2016 12:26 |  
                0 0

                V klidu, já to jako nějakou podpásovku neberu, navíc Barra je ve svých komentářích dlouhodobě korektní nejen ke mně.

                Ke Škodovi už jsem se vyjadřoval, když jsem tu přiznával, že jsem se v něm mýlil. Nicméně bych chtěl poukázat na to, že jde podle mě o ojedinělý případ takto netradičního výkonnostního vývoje u hráče. A myslím, že i tantalos má pravdu, že jsem býval ve svých názorech trochu radikálnější a teď už bych takto přísné soudy nevynášel.

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  Barra     před 8 lety 07.03.2016 12:28 |  
                  0 0

                  Zdravim te, Alanore, a dik.

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 15:46 |  
                  0 0

                  Zase bych doplnil, že v mnoha případech hráč nepodává ideální výkony ihned po přesunu do nového týmu. Často se "chytnou" až ve druhé sezoně či po půli první. Jaro je u nás "dva dny i s cestou". Zmrhal se mi nelíbil co hrál v Áčku, až asi od podzimního derby začal jít nahoru. A dívá se na něj perfektně. Věřím, že i Mihálik může být za čas podobně platný. Prostě se ukázalo, že je dobré kupovat kluky v době kdy je "nepotřebujeme", oni si sednou do týmu a do systému a až se prodá jejich předchůdce, nebude tam takový skok. Teď je vidět každý Mihalíkův nedostatek, který kdyby nemusel hned do základu by třeba DU dokázal odstranit ;)

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          naplavnik     před 8 lety 07.03.2016 11:31 |  
          0 0

          Ty krajní hráči s tím bráněním mají skoro až geneticky problém, ale Jaro je mladý a je jen na něm a na DU, aby se na to zaměřili. Je to furt ještě neobroušený diamant. Musí mít ale k tomu skromný a pracovitý přístup, talent je prostě jen nějakých 20%, zbytek je krev, pot a slzy :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            dalislavista     před 8 lety 07.03.2016 18:08 |  
            0 0

            Bohužel zatím z něho mám pocit, že skromný není, působí dost sebevědomě až namyšleně. Ale třeba (doufám) to tak není, a jen mi to tak připadá.
            Talent to však bezesporu je. tak zabrat a hlavně i bránit a ono to půjde...

  19. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    buri     před 8 lety 07.03.2016 08:23 |  
    0 0

    Souhlasím s Borisem a Tantalosem...Přidám jen, že bych ohodnotil jako nejhoršíhho aktéra zápasu trenéra... Vůbec nezaregoval v první půli na tu naši holomajznu...
    V létě bych nejdříve vyměnil trenéra...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 08:28 |  
      0 0

      ale , no tak...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Barra     před 8 lety 07.03.2016 08:36 |  
      0 0

      Vsak v tom jsme mistri sveta a mame dobre zkusenosti. Devet treneru za poslednich 5 sezon. Kdo umi lepe?

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Taho     před 8 lety 07.03.2016 11:16 |  
        0 0

        Právě proto to musíme udělat. Jednou to přece vyjít musí :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 08:57 |  
      0 0

      Ano, protože to je velice koncepční přístup, kterým se nesehranost týmu určitě vyřeší.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Edudant     před 8 lety 08.03.2016 13:26 |  
        0 0

        Pokud ale trenér nemá žádnou koncepci, je nekoncepční ho tam nechávat! A mladej Uhrin nikdy a nikde žádnou neměl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      doctorex (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 09:45 |  
      0 0

      Stejně jako kolegové nesouhlasím. Podle mě si Uhrin zaslouží ještě minimálně sezónu. Poháry na konci tohoto ročníku určitě nejsou samozřejmostí...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 09:56 |  
      0 0

      za jednu chybu vyhazov? :-)

      Co kdyby tě v práci vyhodili za první chybu? Nic moc co?

      Uhrin je dobrý trenér, v Bolce chyboval on ale i hráči. Věřím, že se z toho on i hráči poučí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:28 |  
      0 0

      Je nutne si uvedomit, ze tato sezona je opravdu stabilizacni (ikyz to slovo nesnasim). Po podzimu byla sance na pohary tak se posililo vic, ale porad si to musi sednout.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:36 |  
        0 0

        tak, tak, lidi by neska chteli vsechno hned, nezapomenme, ze Marco Polo sel do Ciny 14 let....

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Taho     před 8 lety 07.03.2016 17:04 |  
          0 0

          Někdy je cesta cíl. :(

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Edudant     před 8 lety 07.03.2016 21:42 |  
        0 0

        Já bych spíš řekl, že jsme udělali honě nákupů, než posil. Moc velkej posun proti podzimu jsem zatím neviděl. Ve hře.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Divizni (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 08:51 |  
    0 0

    Dnes nemám čas číst názory kolegů, ale za hodnocení od alanora dávám opět jednoznačně palec nahoru. Takhle to prostě bylo a ty, nezlobte se, keci našeho trenéra tentokrát vůbec neberu. On byl snad jedinej slávista spokojenej s naším prvním poločasem. Jinak by přece střídal, nebo alespoň změnil taktiku. A jestli nedokáže hráče jednou za týden motivovat a pořádně připravit na zápas, nemá na střídačce co dělat. Vře to ve mě ještě teď, protože bolka není žádnej českej zázrak!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      doctorex (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:00 |  
      0 0

      No nevím, tohle se mi zdá jako trochu přehnané tvrzení. Podle mě neexistuje tým, kterému by každý zápas vyšel. My máme dost velkou marodku, Mladá Boleslav je sehranější, déle jsou spolu, Jarolím není špatný trenér. Rozhodně bych za tenhle zápas Uhrina nevyhazoval.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 08:55 |  
    0 0

    Zdravim vsechny Slavisty,

    Stejne jako vetsina zde diskutujicich jsem zapas videl nazivo (nekteri v TV) a stejna jako vetsina se mnou cloumali (ji) emoce z naseho vykonu a z vykonu "pana" rozhodciho. Jsem presvedcen, ze vykon nasich hraci je hlavni problem sobotni prohry. K jednotlivym hracum se zde vyjadrilo jiz pomerne velke mnozstvi lidi. Ja souhlasim s Alanorem az na jednu vyjimku - Husbauer - dle meho nejlepsi z nasi zalohy. Kdyz jsem koukal na zapas ze zaznamu, byl jediny kdo hral a bojoval. Bohuzel nas precislovali v zaloze, ale Husbaurer jezdil a snazil se. Kdyby meli ostatni nasazeni jako on vypadalo by to o dost lip.
    Rozhodci je k...t, to vystihuje vse co si o nem myslim.

    PS: V patek na Zlin at je nas plny dum a Zlin si odveze alespon pultucet.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    naplavnik     před 8 lety 07.03.2016 09:58 |  
    0 0

    Negativa zde nebudu uvádět, to zde již víceméně zaznělo, takže spíše to vezmu z té pozitivní stránky.

    Mezi brankáři není dle mého u nás jasná jednička, Berkovcovi i Pavlenkovi se nevyhýbají minely, oba budou muset makat a přidat, dobře pro Slavii i pro jejich rozvoj. Post stabilního brankáře je pro každého z nich stále otevřený.

    Doufám, že už konečně došlo k vystřízlivění ze systému 4-4-2. Je jasné, že ve středu musí být trojice Souček-Hušbauer/Barák, Kenia/Hušbauer. Myslím, že by byla dominantnější a produkovala i více nebezpečných situací. Důvody, proč by to mělo být takto, už zde taky zazněly (Hušbauer, Škoda).

    Muris, přestože nebyl v přípravě tak produktivní jako Železo, tak pro sezonu jsem mu věřil více. Sice leccos nepochopitelně zazdí, ale góly už má a do šancí se dostává. Nebál bych se jej proto dávat na plac místo Škody o dost dříve, protože Škoďák by se měl ocitnout nohama na zemi. Pan Šimáně správně říkal, že si nemyslí, že to Milan pochopil (že jej nepustí), ale že to přijal. Což je velký rozdíl s důsledky k motivaci toho hráče. Tady se trochu naplňují mé obavy, Milan tam ryze pragmaticky prostě jít měl. Skutečně bych Milanovi nerad křivdil, ale jak se říká, když někdo nechce, je to horší, než když nemůže...

  23. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    naplavnik     před 8 lety 07.03.2016 10:01 |  
    0 0

    A ještě dovětek k rozhodčímu. Ti, kteří znají jméno tohoto rozhodčího, mohli mít po zkušenostech oprávněné obavy, jak se zápas bude odvíjet. Ale troufám si tvrdit, že rozhodčí (přes přísnou penaltu a nesmyslné vyloučení) nám zápas neprohrál, pokud bychom zahráli v poli alespoň lehce nadprůměrně, neprohráli bychom.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Jalapeno     před 8 lety 07.03.2016 10:38 |  
      0 0

      To nic nemění na tom, že do se Boleslav do hereckého vystoupení Mr. Chramosty gólově neprosadila a nevytvořila si ani kdovíjaké gólovky.. Možná by gól vstřelili, možná ne, možná bychom se náhodně utrhli z brejku my.. To už se nedozvíme.. Takhle to dokázali až z vymyšlené penalty.. Můj názor je ten, že stejně tak jako mohl písknout penaltu, mohl už v prvním poločase dát za první simulaci Chramostovi žlutou kartu, za tuhle druhou a vysypat ho.. Stejně jako mohl dát druhou žlutou Ščukovi za naprosto stejný zákrok, jaký už předtím ohodnotil žlutou kartou (úder loktem do hlavy).. Prostě rozhodčí výrazně ovlivnil průběh zápasu a to rozhodně v náš neprospěch. Mizerný výkon Slavie je něco, co s tím nesouvisí..

  24. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:55 |  
    0 0

    Z jara jsem zatím velmi zklamanej. Těšil jsem se na ligu, že budeme předvádět podobné výkony jako v přípravě, tzn. že budeme vysoko pressovat a hrát po zemi. Místo toho vůbec nepressujem, naopak pokud jsme aspoň lehce pod tlakem my, tak to prostě řežem dopředu, vůbec žádná snaha o to, abychom se z toho pressingu vykombinovali. Asi jsem Uhrina přecenil, když jsem o něm tvrdil, že je o třídu lepší trenér než Ščasný. Absolutně nejsem schopen pochopit proč v mistrácích hrajem o 180 % jinak než v přípravě.

    A opět se ukázalo to, že i když Kenia nehrál skoro 2 měsíce zápas, tak stejně je na hřišti nejlepší.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      naplavnik     před 8 lety 07.03.2016 11:25 |  
      0 0

      S tím pressem nevím, možná tam může hrát faktor i té přípravy, tedy vědomí toho, že neodehraji celý zápas, neboť v přípravných zápasech je to často tak, že hrají prakticky dvě jedenáctky. Možná je tam i obava, že když propadnu, resp. soupeř se přes press vykombinuje, je snazší být na své pozici, než jej pak nahánět.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:09 |  
        0 0

        To už je ale věc trenéra. Pokud by to Uhrin opravdu po nich požadoval, tak ten pressing prostě hrajem. Já zatím ten pressing z přípravy neviděl ani v jediném zápase. Místo toho hrajem jak za beránka zanďoura a na náhodu na brejky. Tak že to nakopnem dopředu a že to Škoda buď zpracuje nebo sklepne.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:11 |  
          0 0

          Respektive aspoň se o to snažíme, ale já ani nevidím snahu pressovat. V přípravě hrála obrana vysunutě a fungovalo to. Teď hrajem prostě hrozně hluboko a tím pádem se nedá ani praktikovat pressing, protože by nás vykombinovali, protože bychom byli daleko od sebe.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            MarcoDomi     před 8 lety 07.03.2016 12:43 |  
            0 0

            Naprostý souhlas. V přípravě byl Uhrin několikrát slyšet jak hráče pořád vyháněl ven a nutil k pressingu a potom ty výkony také tak vypadaly. Mám za to že má prostě nějaký bodový plán pro jaro a k tomu taky odpovídala taktika proti Boleslavi, hrálo se na plichtu a doufalo že by tam mohlo něco spadnout. Proto ten výkon do 55 minuty. My musíme jít do každého zápasu s tím že ho chceme vyhrát!!!! Jasné že né vždy se to musí povést, ale radši prohrát po odmakaných 90ti minutách než 30ti!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:40 |  
        0 0

        Proto snad máme hráče na lavici, ne? Presovali jsme při dvou/ tří fázovém tréninku a borci odpadali až po 60té minutě. Ted když mají už "leháro" by to měli dávat zas o nějakou tu desetiminutovku déle, ne? Když hroťák odpadne, je na lavici Muris nebo Železo. Když odpadne někdo v záloze je tam Tonda Baráků a i Karlos ukázal, že na těch 20min si to umí furt dobře dávat. Ale uznávám, že je to o naturelu hráčů.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    marcocruz (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 10:56 |  
    0 0

    Právě jsem si rozframoval ten Frydrychův "faul" a je to výsměch, Chramosta totiž když chtěl kopnout tak si svojí pravou nohou kopnul do levý nohy a svalil se na zem. Nenašel jsem žádnou Frydrychovu vinu na Chramostově pádu, takže buď šlo o záměrnou simulaci nebo nešikovnost Chramosty, ale v žádném případě nemělo jít o penaltu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 11:21 |  
      0 0

      Dobrý den přeji Vám všem.
      Když jsem psal v pátek v disputaci o tomto zápase článek o tom, že musíme v MB bojovat a makat, měl jsem tím na mysli i to, že budeme mít hráče, kteří na to budou připraveni.
      Krom Hušbauera a Součka jsem tam do doby než přišel Levan Kenia a Mesanovič nikoho takového neviděl.
      Pak během posledních 15 minut jsme si připravili tolik šancí, co za předchozích cca 70 minut zápasu ani náhodou. Do té doby jedinou šanci zazdil Škoda pro nádherné příhře právě Hušbauera.
      Trenér by měl tentokrát naplácat sám sobě. Prostě to bylo do té penalty a příchodu Mesanoviče chaotický děs běs. To co předvedl Mikula a Mihalík, to je trestuhodné.
      K rozhodčímu nic říkat nebudu. Jen mi nejde do hlavy, proč náš hráč dostal červenou, když za faul ve vápně v neděli v Plzni nedostal po penaltovém zákroku příbramský Zápotočný ani žlutou kartu.
      A je to pro nás všechny obrovské poučení, že to chce ještě hodně a hodně práce.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Heretic (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 11:32 |  
        0 0

        Mikula nepředvedl nic trestuhodného!!

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:02 |  
          0 0

          Zdravím pane Heretiku (?),
          Mikula byl v prvním poločase nejméně u 6 akcí, které šly přes jeho stranu a kdy neubránil nic!! Tím myslím, že by "trestem" (přeneseném slova smyslu), aby mu ty chyby pouštěl trenér na záznamovém zařízení smyčce do té doby, než pochopí, že musí jít s hráčem, který nabíhá a ne jít spolu s halvem na jednoho hráče, co má zrovna míč. Tak asi tak, Uhrín na něj řval, ale bylo to prd platné.
          Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:02 |  
          0 0

          Zdravím pane Heretiku (?),
          Mikula byl v prvním poločase nejméně u 6 akcí, které šly přes jeho stranu a kdy neubránil nic!! Tím myslím, že by "trestem" (přeneseném slova smyslu), aby mu ty chyby pouštěl trenér na záznamovém zařízení smyčce do té doby, než pochopí, že musí jít s hráčem, který nabíhá a ne jít spolu s halvem na jednoho hráče, co má zrovna míč. Tak asi tak, Uhrín na něj řval, ale bylo to prd platné.
          Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 11:52 |  
      0 0

      Viděla bych to na kombinaci obojího...každopádně - myslíte, že se za takových okolností může Slavia odvolat k disciplinárce a požadovat třeba beztrestnost pro Frydrycha a naopak trest pro Chramostu?

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Barra     před 8 lety 07.03.2016 11:56 |  
        0 0

        Myslim ze muze dat protest proti cervene karte, i kdyz netusim jestli tak se uz nemelo stat v zapise po zapase. Takze zadat beztrestnost podle me ano, zadat potrestani Chramosty ale ne - to musi podle me navrhnout sama disciplinarka.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:06 |  
          0 0

          Zdravím Vás Karo,
          také jako Barra si myslím, že je to passé. Trest byl udělen a záleží jen na disciplinárce. Pan Chramosta udělal to, co udělal a to je asi tak vše, co k tomu mohu říci. Chybu bych hledal hlavně v naší naprosto jalové hře, kdy jsme dovolili MB, aby si s námi dělali co chtějí a výsledkem byla i např. ta penalta.
          Sokrates55

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:09 |  
            0 0

            A ještě bych doplnil, že dobře hrál i Deli.
            Takže Deli, Souček, Hušbauer a pak později přišedvší Mešanovič a Levan Kenia.
            Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Edudant     před 8 lety 07.03.2016 22:01 |  
      0 0

      Nechci se zastávat sudího, ale na rozfázování asi neměl čas. A taky jde o to, jestli si o tu patu nezakopl právě díky tomu jemnému dotyku a to tam prostě není vidět. Zkus někomu lehce klepnout do nohy, když před tebou běží. Za mého mládí to byl oblíbený vtípek.

  26. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Pepino44     před 8 lety 07.03.2016 11:10 |  
    0 0

    Tak já, ač Keniu neopěvuji bych jej postavil proti Zlínu do základu. Nikdo nevíme, jak je na tom po fyzické stránce a je jisté, že po pauze se potřebuje rozehrát. A kdy jej vyzkoušet než proti relativně slabšímu soupeři. Že je potřeba v systému něco změnit je jasné a nasadit a zkoušet jej až třeba proti spartě by bylo riziko. Proto bych jej chtěl vidět proti Zlínu, ať ukáže na co nyní má a kolik vydrží, ať skutečně ukáže, zda je ten nejlepší fotbalista Slávie jak zde mnozí tvrdí. Také mne zarážejí mnohé názory,že Mešanovič krade Škodovi šance. Co je to za blbost, vždyť tu šanci si musí hráč vybojovat sám, tím že se nabídne, naběhne si do prostoru kde šance vznikne. Co brání Škodovi aby se také on takto nabízel? Takže nějaké tvrzení, že Murin krade Milanovi šance je naprostá blbost. Pokud by Milan nabíhal tak jako Murin, budou to mít obránci jistě těžší a přhrávající nebo centrující zase lehčí. To, že Mešanovič pálí třeba jasné šance je škoda, ale přeci jenom něco promění. Ti starší si jistě vzpomenou na Pavla Kuku, který jak se říkalo potřeboval 5 jasných šancí aby jednu proměnil, ale on se do těch šancí dostával a to je právě to nejzákladnější.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 11:34 |  
      0 0

      Přesně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        socolikQ     před 8 lety 07.03.2016 13:49 |  
        0 0

        My starší? :-)). Když pamatuji duo Hotový - Petržela jsem už téměř nad hrobem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Robinator     před 8 lety 07.03.2016 11:39 |  
      0 0

      tak Levan nemá proč mít špatnou fyzičku, nebyl zranení, tudíž mohl naplno trénovat. S tím Murisem souhlas

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Pepino44     před 8 lety 07.03.2016 12:45 |  
        0 0

        Tak Levan neměl nikdy u nás dobrou fyzičku, i v době, kdy byl herně vytěžován uhrál tak 60 min. To se celkem dá dohonit, ale jaký má přístup k trningu ví jenom DU a on sám. Fotbalista je to beze sporu dobrý, ale podle mne je tam dost ALE.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          bububu (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:30 |  
          0 0

          Ano, jenomže je fér dodat, že byl permanentně zraněný. Teď absolvoval celou zimní přípravu a zraněný není (což je asi nejdelší kontinuální období jeho angažmá u nás, kdy nebyl zraněný). K nějaké špatné fyzičce opravdu není důvod. A i kdyby, tak pořád je nám platnější Kenia, který odjezdí 60 minut a pak tam pustí Baráka, než současná zcela nefunkční záloha...

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Robinator     před 8 lety 07.03.2016 14:00 |  
            0 0

            Přesně, kdyby každý zápas zvládnul hrát aspon těch 60 minut, byl bych spokojený

  27. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Alanor (admin)     před 8 lety 07.03.2016 12:00 |  
    0 0

    Pokud někdo máte hodnocení ze Sportu a MF Dnes, tak ho sem prosím pro porovnání napište. :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:15 |  
      0 0

      Sport:
      Pavlenka 5
      Jablonský 6
      Frydrych 3
      Deli 7
      Mikula 5
      Zmrhal 5
      Hušbauer 5
      Souček 7
      Mihalík 4
      Škoda 5
      Železník 4

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Alanor (admin)     před 8 lety 07.03.2016 12:19 |  
        0 0

        Vida, to jsem byl tvrdší a myslím, že oprávněně. Ale jsem rád, že se shodneme na tom, že Deli se Součkem v základu vynikali.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Kara (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:36 |  
          0 0

          Ono je to skoro na dvě známky - na jednu za hru v 11 a druhou za hru v 10.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Borris     před 8 lety 07.03.2016 12:17 |  
      0 0

      Deník Sport

      Pavlenka 5
      Jablonský 6
      Deli 7
      Frydrych 3
      Mikula 5
      Zmrhal 5
      Hušbauer 5
      Souček 7
      Mihalík 4
      Škoda 5
      Železník 4
      Mešanovič 6

  28. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Guly (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 12:15 |  
    0 0

    Jinak absolutně nechápu, proč nejsou rapidně tvrdší pravidla v případě, že se prokáže simulace. Protože je to jeden z problémů, které fotbalu hrozně škodí. Nebál bych se dát sazbu trestů např. Simulace mimo vápno 1-6 zápasů (podle úrovně hereckého výkonu a k riziku ohrožení brány z přímáku). Simulace ve vápně 6-12 utkání. To by si hráči rychle rozmysleli, jestli spadnou pro jednu penaltu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Pepino44     před 8 lety 07.03.2016 12:57 |  
      0 0

      Tak v tomto s Tebou nemohu úplně souhlasit. Je jasné, že se toho dost zneužívá, ale naopak jsem viděl několik soubojů oceněných žlutou kartou za simulování, ač bylo vidět,že hráč simulovat nechtěl, upadl po špatném došlápnutí nebo podklouznutí. Ale jasná simulace, to je samozřejmě na vysoký trest. Jak by jsi řešil např.penaltu na Chramostu,když ze žádného pohledu nebylo vidět zřetelně zda se jej Frydrych dotkl nebo ne. Skok Chramosty byla taková třešínka na dortu, kterou jasně nahrál, ale dát mu za to stopku třeba na těch 12 zápasů ? Za to by měl dostat spíše Oscara. Je s podivem, že Chramosta je tímto znám a někteří soudci mu to stále žerou. Asi podle potřeby- neboť soudci si to většinou obhájí. V této nepřehledné situaci by stačilo, když řekne, že tam ten dotyk viděl a je v suchu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Jalapeno     před 8 lety 07.03.2016 13:21 |  
        0 0

        To, že si to obhájí sudí s tím, že tam viděl dotyk a proto odpískal je jedna. To, že Chramosta jednoznačně simuloval a měl by za to dostat flastr je věc druhá. Dle mého názoru oba zákroky po kterých dostal kartu Frydrych byly nasimulované - v prvním případě bych odpískal faul Frydrychovi a Chramostovi dal žlutou kartu za simulaci, ve druhém případě pouze žlutá karta Chramostovi a odchod do sprch..

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:32 |  
          0 0

          no, jestli nekdo opravdu simuloval, tak to byl magera, kterej se drze,l v krecich se valejic , za oblicej, pricemz se ho (tusim, ze) mikula dotkl dlani v oblasti hrudniku...ze zaberu to bylo naprosto prukazne a dle meho by presne toto melo byt pokutovano, pripadne jinak postihovano

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        bububu (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:32 |  
        0 0

        Že to hlavní nemusel vidět je docela možné. Od čeho je tam ale brankový rozhodčí? Ten byl od toho pár metrů a musel prostě vidět, že Chramosta simuluje.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      martyni (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:31 |  
      0 0

      To bych byl urcite pro. Akorat ze v tomhle pripade by se to sotva dalo pouzit, mozna to nekteri z vas vidi jasne, ale ja teda ze zadnyho zaberu nejsem schopen jasne rict, esli Frydrych Chramostovi zablokoval nohu nebo esli to bylo ciste herectvi. Zaber zezadu spis svedci pro herectvi, zaber ze strany spis proto, ze mu tam Frydrych sahnul.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Jalapeno     před 8 lety 07.03.2016 14:08 |  
        0 0

        Nohu mu rozhodně nezablokoval.. Sice je možné, že tam byl legendární "kontakt", ale ten nemohl vést k tomu, aby spadnul tak, jak spadnul.. Jestli tomu přidal 80% nebo 50% netuším a ani to není podstatné - simuloval, zaslouží trest.. Prostě Chramostu zastřelit před Edenem a mrtvolu pro výstrahu pověsit před vchod na stadion! :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      SKSdubstep (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 13:51 |  
      0 0

      Jednoznačně bych byl pro, sazby by ani nemusely být tak vysoké, stačilo by je důsledně prosazovat, případně zvyšovat trest při recidivě. Také bych byl pro např. 3 minutové odložení návratu na trávník po ošetřování mimo hřiště. Videorozhodčí by občas také nebyl na škodu.

  29. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Jachym     před 8 lety 07.03.2016 14:05 |  
    0 0

    Rozhodčí si penaltu za kontakt Frydrycha s Chramostou v pohodě obhájí. Štve mě ale dlouhodobě ustanovení dvojího trestu v pravidlech: penalta a ještě červená k tomu. Nevím, zda rozhodčí mají nějaký "manévrovací prostor" v tomto ohledu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 14:14 |  
      0 0

      kdyz uz pisknul penaltu , ta musel dat cervenou, jelikoz Frydrych byl posledni branici hrac a ta baletka byla sama pred brnakarem, to odpovida vykladu pravidel. kdyby tam byl jeste jeden nas branici hrac mezi letadlem a Pavlenkou, byla by to zluta...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Jachym     před 8 lety 07.03.2016 14:19 |  
        0 0

        Hm, tak se potvrdilo to, čeho jsem se obával. Díky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Jalapeno     před 8 lety 07.03.2016 14:22 |  
        0 0

        Tady asi opět záleží na výkladu.. Kupříkladu Královec prý žlutou Brabcovi v minulém kole ve Zlíně zdůvodnil Korešovi tím, že tam byl ještě brankář... Co na to říct, že...

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 14:39 |  
          0 0

          :-) no jo, ale to je Kralovec a sparta...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        smely (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 14:46 |  
        0 0

        ta zluta by v pripade Frydrycha stejne znamenala vylouceni, pac uz jednu zlutou mel...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      AlesJa     před 8 lety 07.03.2016 14:38 |  
      0 0

      nemají, zmaření gólové situace červená, měl již žlutou takže ani ta by ho nezachránila, když to odpískal musel dát redku. nevybavím si v poslední době žádné utkání kdy by nebyla sporná situace proti nám, penalty a vyloučení jsou v podstatě na každoroční záležitostí. Ten krypl Chramosta simuloval celé utkání, až tu zase někdo napíše, že by ho chtěl, prosím ať si dá studenou sprchu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 15:10 |  
        0 0

        Je to tak, Chramosta simuloval celý zápas. Pár metrů přede mnou dostal Frydrych žlutou a to jen stál v klidu na místě a nic nedělal, byl pasivní. Vedle něho stojící Chramosta dostal míč, odrazil se a vyskočil do výšky, během "letu" se otřel o Frydrycha a pak sebou praštil o zem, rozhodčí píská faul a tahá žlutou. Nejhorší je, že se je to samozřejmě v lize známá věc, že takhle "hraje", ale nikdo to nebude řešit do té doby, než tohle vyvede někomu vlivnému (Sp,Pl,Jab).

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Jachym     před 8 lety 07.03.2016 15:21 |  
          0 0

          A já málem soudil na základě úsudku mnohých sešívaných mravokárců po zápase v Brně, že teď k fotbalovému panstvu patří i Slavia s čínskými miliony v zádech... :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            wotlemburg     před 8 lety 07.03.2016 16:26 |  
            0 0

            Tak a hezky přepsat aby tomu každý rozuměl. Oni teď někdy hráli v Brně?

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Jachym     před 8 lety 07.03.2016 16:33 |  
              0 0

              Omlouvám se, mělo být po zápase s Brnem nebo proti Brnu. Na podstatě to ale nic nemění.

  30. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    zeleznik2     před 8 lety 07.03.2016 15:00 |  
    0 0

    Wow tak nízké známky bych opravdu nečekal, do 73 minuty bych dal obráncům i 6, ale po inkasovaných brankách 4 po zásluze, Deli 5 no dobře měl tam opět tak dva dobré zákroky, ale penalta jde za ním, Chramostu měl pokrýt on. Kenia a Mesanovič po zásluze 6 za nějakých 15 minut na hřišti naši nejlepší hráči. Nasi brankáři jsou opravdu vyrovnání, oba dokáží pustit haluznu, možná by jí Berky v sobotu chytil, ale zase by třeba pustil něco jiného.

  31. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Knajpar (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 16:40 |  
    0 0

    tak jsem dokoukal zaznam a musim rict, ze zas takova tragedie, jak tu nekteri pisou to fakt nebyla, bohuzel cca od 14-15 min prevzala bolehlav iniciativu a byla kombinacne evidetne lepsi, o tom zadna, vsimal jsem si hodne Mihalika a musim rict ze tak sileny vykon jak tu nekdo prirovnal k Mensahovi to opravdu nebyl, nekolikrat zustal se svoji prihravkou nepochopen a dost casto nemel vubec komu nahrat (jak sel do 3 hracu), jinak celkem solidne hlidal svuj urceny prostor, navic jsem ho hodnekrat za prvni puly videl zaskakovat naopak za Mikulu(vymena pozic), takz jednicka i Alanorova 2 je dost mimo misu, ale kazdy mame svuj pohled na vec.
    Hlavni problem bych videl v sehranosti teamu a taky v nasi pasivite, hraci se sice snazili napadat ale ne moc vysoko, hodnekrat jsme nechali hrace zpracovat balon a v klidu se otocit, to se na nasi puly nesmi stavat, dalsi faktor byl nase chaba kombinace, kde jsem videl max 3 prihravky a pak nakop, kazdopadne kritika trenera neni moc namiste, pochybuju ze hracum rekl budete zalezli a ukopejte plichtu na 0:0, hral jsem fotbal 12 let profi a zadnej trener to nikdy nerekl, max 15 min predkoncem, ale urcite ne jako taktiku pred zapasem, dalsi problem byl ze jsme proste nemeli skoro zadny odrazeny balon, coz souvisi s nasi neaktivitou, je to skoda, na body jsme rozhodne meli, je hold hodne znat ze team se proste buduje za pochodu a o nejakych automatizmech si muzeme zatim nechat znat,

    kratce jen k rozhocimu, byl tragicky cely zapas, a pently bych ja nepiskl zadnou, ani jedna nebyla 100%, aby musel rozhodci hrube ovlivnit zapas (petle + CK)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      xavi     před 8 lety 07.03.2016 17:27 |  
      0 0

      Mihalík a Železník to tady dostávaji nejvíc sežrat a jsem rád,že to někdo vidí podobně,ani jednoho bych nezatracoval,nikdo neví jaký měl Železník pokyny od Uhrina,snažil se presovat a narozdíl od Škody taky běhal,Mihalík je mladej hráč,který za nás odehrál pár zápasů a nikdo nemůže čekat,že to bude táhnout.To už bych to čekal od Zmrhala,že to začne brát na sebe,ale v sobotu to byl pan neviditelný.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Pepino44     před 8 lety 07.03.2016 20:16 |  
        0 0

        Tak jak se říká, po bitvě každý generál, ale po přechodu Železníka na křídlo místo Mihalíka to byl úplně jiný Železník, na tomto postu hrál velmi dobře. Nebylo by od věci zapojit do hry všechny tři (pokud bychom hráli na dva hroty), Mešanovič se Škodou na hrotech a Železník na brčku, on by i to bránění možná zvládl dobře, je dost běhavej a není línej na krok.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 21:27 |  
      0 0

      Kde bych prosímtě mohl zkouknout záznam? Byl sem mimo a viděl jsem právě jen asi posledních 10min. Díky

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Knajpar (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 23:25 |  
        0 0

        Na denikspart, jak se sestřih a hned podtim je link na celý záznam

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 10.03.2016 00:19 |  
          0 0

          Díky :)

  32. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Borris     před 8 lety 07.03.2016 18:12 |  
    0 0

    Penalta na Chramostu? Sorry, fakt ne. Žlutá pro Chramostu za simulování, i kdyby o něj Frydrych přece jen trošku zavadil.

    Jan Podroužek na Twitteru....

  33. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Huzgi (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 19:22 |  
    0 0

    Penalta nebyla a přiznal to sám Chramosta. Přesněji, v rozhovoru, který následoval hned po zápase, dříve než viděl cokoli ze záznamu, hráč Chramosta uvedl, že mu zezadu byla přišlápnuta noha. Komentátoři u videa diskutovali o možném brnknutí, doteku na lýtko atd. Kdyby to tak bylo, hráč Chramosta řekne, že mu obránce brnkl o nohu, nebo ucítil dotek atd. Jenže on použije formulaci přišlápnutá noha. Inu pojďme na video najít tu přišlápnutou nohu. Nic podobného tam není. Z tohoto úhlu pohledu je jasné, že vyjádření Chramosty byla jen ubohá výmluva a celé to byla další jeho nafilmovaná etuda. Z takových hráčů musí být i vlastním fotbalovým fanouškům špatně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 07.03.2016 23:43 |  
      0 0

      Prostě se nám vysmál...

  34. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Edudant     před 8 lety 07.03.2016 20:57 |  
    0 0

    Hodnocení přesné. Zvlášť část týkající se toho kdo nám prohrál zápas. Škoda, že se neznámkuje taky trenér, já bych už třetí jarní zápas který jsem viděl dal maximálně za 2.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Pepino44     před 8 lety 07.03.2016 21:58 |  
      0 0

      Mohl by jsi být konkrétní ? Já bych si nedovolil tvrdit, že nám jedinec prohrál zápas.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Edudant     před 8 lety 07.03.2016 22:18 |  
      0 0

      Myslel jsem první část hodnocení Alanora o rozhodčích a našem výkonu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Falk     před 8 lety 08.03.2016 06:40 |  
        0 0

        Pořád o tom našem výkonu přemýšlím a vyšlo mi ,že Uhrin je slebši
        trenér:
        -neuspěl v Plzni a nikde pořádně v českém klubu ,tak proč u nás by měl uspět
        -neumí reagovat na vývoj zápasu
        -nechává hrát jména
        -žádný systém a jeho rukopis se neprojevil
        -kombinační hra po zemi ,kterou bychom měli rádi neexistuje
        -co má jako trenér navíc ?
        Ekonomika klubu:
        -neprodal Zmrhala a Škodu
        -z drahých posil se nikdo neukazuje ,že by měl být tahounem
        -z deseti nákupů jen Muris ukazuje svůj potenciál
        -že bychom někoho mohli výhodně speněžit to zatím vidět není
        Osobní sympatie-
        -pořád staví ty samé,sestava je dopředu vždy čitelná,žádná odvaha
        - začleňování slávistů nulové (pominu Zmrhala),Součka už ukazoval Koubek a udělali ho na Žižkově ,rychle se zbavit Hrubého ,Bazala(to nejsou jména)
        -no nevím ,ta má analýza nevidí to jasné zářivé slunce v dáli v podobě kombinačního pohledného fotbalu
        VĚŘTE MI RÁD BYCH SE MÝLIL A S RADOSTÍ SE HLUBOCE OMLUVIL,AŤ ŽIJE SLAVIA

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          fredydj (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 10:08 |  
          0 0

          tohle už je vážně moc, některý lidi by se měli profackovat a probrat, protože to co tu někteří dokážete vyplodit snad není ani možný.....

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Barra     před 8 lety 08.03.2016 10:37 |  
          0 0

          Nemyslim si ze DU rozhoduje o prodeji Milana Skody, Jardy Zmrhala nebo jinych hracu. Minimalne tento bod si muzes tedy skrtnout.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            fredydj (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 10:55 |  
            0 0

            minimálně pulka jeho bodů jsou absolutní nesmysly....

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Barra     před 8 lety 08.03.2016 11:08 |  
              0 0

              Zbytek beru jako subjektivni nazory, na ktere ma kolega pravo, ale s kterymi nemusim souhlasit.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Edudant     před 8 lety 08.03.2016 13:36 |  
              0 0

              A minimálně půlka je fakt. Pro neschopnost byl odejit všude.

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                fredydj (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 15:30 |  
                0 0

                naprostý nesmysl

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          donford     před 8 lety 08.03.2016 11:54 |  
          0 0

          Víte, Falku, s každým bodem, který jste uvedl, by šlo velice dlouho a velice obšírně polemizovat. V některých bodech si i protiřečíte (neprodal Zmrhala a Škodu a že bychom někoho mohli výhodně zpeněžit, to zatím vidět není), a vskutku to trenérskou náplní není, ale opravdu mi přijde nejcennější Vaše věta, věta závěrečná, napsaná versálkami .... VĚŘTE MI, RÁD BYCH SE MÝLIL .....
          Věřím,že Vám jde z hloubi slávistického srdce, ale prosím, více uvažujte,
          než jistou nenávist, či pohrdání a podivné pochyby vrhnete do mailu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          bububu (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 13:23 |  
          0 0

          Ještě bych přidal:

          - žere děti
          - trhá ptáčkům nožičky
          - okrádá důchodce
          - sponzoruje ISIS
          - je reinkarnací Hitlera

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            flahertie (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:03 |  
            0 0

            Sleduju, že v poslední době napsat nějaký názor, znamená dostat přes hubu. To je přece naprostá omezenost, myslet si, že jenom já mám pravdu! To, že Slávka hrála dvě třetiny zápasu v Bolce zoufale, mě štve, ale tyhle reakce ještě víc! DU samozřejmě na prohře má lví podíl (jako každej trenér, pokud má k dispozici slušnej kádr) a že Du není žádnej velkej stratég, je více než pravděpodobný (zvolí jeden systém, zaplní ho hráči a hra nehra ho drží - takže jsme lehce čitelný, namísto aby se snažil předcházet aktivitu soupeře přizpůsobením stylu hry, příp. změnou rozestavění; hráčů na to máme dost). Řada přispívajících se už před zápasem děsila, že nás Bolka bude přehrávat ve středu hřiště - no, a stalo se, a DU nereagoval. Vytrvale staví Hušbauera na post tvůrce hry, třebaže jím, nikdy nebyl; je výbornej do kombinace, zvlášť před velkým vápnem dokáže zrychlit hru (typickej podhroťák), ale když má herně pokrýt velkou plochu, řídit hru, tak v tom poněkud plave (běhá, dře, ale góly ani nedává, ani nepřipravuje). V systému 4-4-2 je bohužel dneska jediným hráčem, kterej je schopnej vyvézt míč a měnit tempo hry Souček. Pak je ale jasný, že nejsme schopni NIKOHO přehrávat ve středu pole, i proti blbý Ostravě stačil Azevedo a pár běhavých mladíků, aby byly problémy. Prostě mám za to, že střed pole je třeba posílit (Barák vedle Součka?), stavět tvořivé a bojovné hráče (Kenia), hledat vždy vhodnou strategii podle soupeře. To je to, co vytýkám DU já - tedy nevyužití potenciálu kádru Slavie.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:16 |  
              0 0

              A co byl podzim? To byl potenciál nadvyužit na 150 %.

              Lidi, proberte se! Po 4 kolech máme 7 bodů, po 5 kolech budeme mít ideálně bodů 10, co pořád chcete? Ten tým se musí sehrát, máme také velkou marodku.

              Je brzo na nějaké soudy či odepisování.

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                flahertie (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:23 |  
                0 0

                Nikoho neodepisuju. Jenom tvrdím, že potenciál kádru je mnohem výš a že je třeba reagovat. Nagelsmann v Hoffenheimu volí taktiku a rozestavení podle soupeře - a outsider rázem stačí i Dortmundu. DU je dobrý trenér, náročný (chvála Bohu), má své představy - ale také limity. Jako každý.

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:55 |  
                  0 0

                  to nezpochybňuji, ale dal bych také konečně trenérovi čas pracovat a podpořil ho.

                  Také bych obzvláště venku a se silnými soupeři přizpůsobil taktiku soupeři. V Bolce za mě jednoznačně několik chyb. Měli jsme hrát 4-5-1 a nejpozději o půli reagovat na to, jak nás přehrávají ve středu pole. Ale zase bych za to Uhrine nelynčoval. Už derby ukáže, co si z toho vzal :-)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                    flahertie (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 16:07 |  
                    0 0

                    Jo, jo... Vždyť ho nikdo nevyhazuje, jen většina kritiků doufá, že zabere a předvede kromě trenérské rutiny i nějakou tu invenci. Nakonec, všem jde o Slavii a radost.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              donford     před 8 lety 08.03.2016 14:29 |  
              0 0

              V zásadě, do středu, do pole se jeví 4 hráči - Souček, Barák, Hušbauer, Kenia. Myslím, že velmi kvalitní, převyšující dle mého názoru bohatě průměr ligy. Teď jde o to, z nich namíchat ten nejvhodnější mix. Železníka nebo Mešanoviče asi spíš do systému 2 útočníků. Pořád si ale myslím, že toto si DU velmi dobře uvědomuje, víc a líp než my laici. Opravdu nevěřím, že by tuto očividnost nereflektoval. Mně osobně by se ale líbilo, to pressování, které Slávka předváděla v přátelácích ve Španělsku.To jsem Slavii skoro nepoznával. V lize jsem ho letos neviděl, spíš jen vytušil v prvém zápase proti Brnu. Myslím, že nasazení, je základ všeho, samozřejmě, kromě vyřešení šarády uprostřed pole.Teprv třetí třetina v Bolce skýtala naději. Bylo to jen zásluhou Kenii, nebo se konečně, snad pod dojmem křivdy, celé mužstvo naráz v deseti zvedlo? A dokázalo soupeře přehrávat? Tady uvádím ve svém příspěvku několik otazníků. Snad už příští zápas se Zlínem dost napoví.Je nejvyšší čas.

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                flahertie (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:36 |  
                0 0

                Myslím, že Muris s Levanem mužstvo strhli svým obrovským nasazením a dodali mu sebedůvěru - bylo se najednou o koho opřít. Do té chvíle jako by tam chyběl nějaký vůdce.

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:48 |  
                  0 0

                  Levan celkově vždy dodá týmu "šťávu", k tomu skvělá kopací technika. Musí ale zůstat zdravý, bez trestů a motivovaný :)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                    koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:52 |  
                    0 0

                    Což je celkem obtížné.

  35. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    vlastim     před 8 lety 08.03.2016 13:30 |  
    0 0

    Na rozdíl od mnoha zde diskutujících nezatracuju nikoho. Tedy nikoho z nově příchozích, ani z těch co zde byli na podzim. Jen si myslím, že nějak zanikají slova pana Tvrdíka o tom, že nechceme průměr. Mám bohužel pocit, že na lavičce ho máme. Mimochodem, v přípravě se ukazoval velmi sympaticky Tonda Barák a teď je maximálně na lávce. Chápu, že Hušby byl dražší,tak musel hrát on, ale myslím, že čas na vyzkoušení Baráka už nastal.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Edudant     před 8 lety 08.03.2016 13:39 |  
      0 0

      Byl zraněný v zápase juniorky, ani nevím, jestli je už v pořádku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Pepino44     před 8 lety 08.03.2016 14:24 |  
        0 0

        V pořádku již byl, nastoupil zase za juniorku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:25 |  
      0 0

      Nechápu, co furt špatného vidíte na tom, že Hušby hraje v základu. Respektive, že by zrovna místo něj měl hrát Tonda. Mně se Pepa velmi líbí a nebýt jeho, troufám si znovu tvrdit, že by jsme tolik bodů neměli.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        malan (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 14:35 |  
        0 0

        Základ je, že rozestavení 4-4-2 prostě nefunguje( jelikož ani z 20% nehrajeme nátlak-proto byl v přípravě účinný). Návrat k 4-5-1 je nutný a hned v pátek! Jestli Uhrin opět postaví 4-4-2 tak o něm začnu mít pochyby.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          sicilianbrno     před 8 lety 08.03.2016 14:46 |  
          0 0

          Proč hned se vracet k otřepanému 4-5-1, když se dá využít propracovanější systém 4-2-3-1 a pro mě ještě efektivnější 4-1-3-2...

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            malan (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 15:41 |  
            0 0

            Mě je jedno jak budou záložníci rozestavění(jestli 2-3; 5 v řadě nebo 1-3-1), ale musejí být v pěti, jinak jsme jaloví...Naopak se ukázalo, že hra se dvěma útočníky nám nijak výrazně nesvědčí, jelikož nedostávají dostatek balónů od zálohy.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Travinho     před 8 lety 09.03.2016 22:59 |  
              0 0

              4 - 4 - 2 ano, ale ne se současným složením zálohy.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            no-nick     před 8 lety 08.03.2016 16:24 |  
            0 0

            4-1-3-2? To znamená to samé co teď, ale Hus před Souckem, ne vedle něj. To by vpodstatě nebyl posun. A 4-2-3-1 teď hrajeme taky, když se jeden z útočníků stáhne, což třeba Zeleznik dělá.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              sicilianbrno     před 8 lety 08.03.2016 17:12 |  
              0 0

              Posun by to byl, Hušbauer nebo Kenia tvořivej..a Součka z krajů doplnovat obranci aktivní (a to je taky jeden ze základů uspěchů toho systému). Pak si tento systém umím představit efektivní

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 19:37 |  
                0 0

                Taky se musím zastat Hušbyho, snaží se rozdělovat balony, kombinovat, přenášet hru, dobře brání, příkladně bojuje, jediné co se mu dá vytknout je to, že nedává góly, ale to momentálně skoro nikdo v mužstvu. A k rozestavení - osobně bych v těžkých zápasech venku preferoval hru na jednoho útočníka (s ohledem na bránění), ale ono je to ve finále stejně o tom, jaký systém chce trenér hrát a kolik hráčů se zapojuje do útočné fáze. Tzn. můžeme hrát jen na jednoho forvarda a útočit může klidně pět hráčů a naopak třeba v MB hráli v útoku dva lidi a do penalty je skoro nikdo ze zálohy nedoplňoval.

  36. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Pepino44     před 8 lety 08.03.2016 16:47 |  
    0 0

    Tak ten komickej pískálek za zápas MB-Slávia dostal od ispartu za 5 - komické.

  37. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Grobar     před 8 lety 08.03.2016 20:04 |  
    0 0

    Myslím že doma nám systém 4-4-2 vyhovuje, ale venku bych hrál podobně jako na podzim. Systém 4-5-1 by byl možná účinější, neboť tolik neútočíme. Dušan Uhrin je podle mě kvalitní trenér a určitě něco vymyslí. Teď je důležité prokousat se do pohárů, i páté místo s velkou pravděpodobností bude na šampaňské. Potom se každý půlrok udělají dvě až tři kvalitní posily a to by bylo, aby to nebylo. Ať žije Slávie!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Faris (přítel SN)     před 8 lety 08.03.2016 21:36 |  
      0 0

      Souhlasim, ono to chce taky čas. Na podzim Sparta hrála ten svůj 3-5-2, ze začátku velký průšvih, hráči nevěděli, co hrát, kritika Sčasného, jak to nezvládl. Derby takticky Slavia uplně jinde nez Sparta, DU naordinoval vybornou taktiku. Bum, jaro, Sparta velebena jak dokáže měnit systém a soupeři jsou mimo. A my jsme kritizováni. Systém nereším, fungovalo to v přípravě, není důvod, aby to nefungovalo teď. Problém je presing, který se vytratil. Na Isportu je o tom už článek. Stejně tak je tam krátký rozhovor s DU starším, vzhledem k propojení vlastně tlumočí názory DU syna. O Škodovi, jeho neformě a spolupráci s Mesanovičem a Železníkem.

  38. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    honza1947     před 8 lety 10.03.2016 09:29 |  
    0 0

    Pánové, a nemyslíte si snad, že DU hráče v Bolce nabádal k tomu, aby se podělali z tvrdé hry do chlapa a loktů do ksichtů, kdy díky tomu na naší straně i tekla krev, že ne? A v Bolce to nebylo nic nového. Ten náš výkon nebyl ani o rozestavění hráčů, ani o kvalitě trenéra, ale o přístupu hráčů. Teprve když jsme dostali gól z nesmyslné penalty, Lerch vyloučil MF a přišel Mešanovič, který to vyhecoval a Kenia, tak přišlo na řadu "srdíčko" a kvalita. A o tom to je!!!