Fortuna liga

Jihlava - Slavia 0:0

Dnes se Slavia v rámci 18. kola Synot ligy představila na neoblíbené jihlavské půdě. Nakonec z ní dokázala přivést bod za remízu 0:0. V první půli zahodili sešívaní velké množství šancí, ke konci zápasu byla naopak aktivnější Jihlava.

Jihlava - Slavia 0:0 (0:0)

Sestava: Berkovec - Bořil (75. Mikula), Bílek, Deli, Jablonský - Vukadinovič (46. Mihalík), Souček, Hušbauer, Zmrhal - Škoda, Mešanovič (67. Železník)

V základní sestavě došlo oproti vítěznému utkání s Brnem k jediné změně, když uzdravený Škoda vystřídal Železníka. Slavia začala zostra a hned ve 3. minutě si připsala dobrou šanci, když po rychlém brejku přihrával Zmrhal Hušbauerovi těsně za vápno. Náš středopolař vypálil dobrou ránu, kterou Rakovan jen s obtížemi vytáhl na rohový kop. Podobným stylem vytvořil náš levý záložník další šanci pro Škodu. Ten byl tentokrát o nějaký ten metr blíže než Hušbauer a jednalo se tak o vyloženou šanci. Slávistický kanonýr ale selhal a branku vysoko přestřelil. Pražský tým byl jasně aktivnější, což potvrdil i Škoda pohotovou ranou po šťastně odraženém míči od Součka, domácí brankář byl ale na zemi včas. Největší šanci dosavadního průběhu hry si ale paradoxně připsala Jihlava, když Bazal našel v malém vápně zcela osamoceného Hronka. Ten ještě nahrával před prázdnou branku Voltrovi, který naštěstí v pádu zakončil jen do nohou našich obránců, kteří rychle přispěchali zpět. Velká šance slávisty poněkud zmrazila a domácí převzali na pár minut iniciativu a byli nebezpečnější. Výkon červenobílých zkusil pozvednout Souček, který vyslal dalekonosnou ránu. Ta ovšem postrádala dostatečnou razanci, a tak Rakovan opět přesně zasáhl. Vysočina byla nadále nebezpečná, Nerad si pohrál s Jablonským a naservíroval míč do vápna, kde naštěstí byly všechny střely Jihlavy zblokovány. Hrál se oboustranně zajímavý zápas, hned z protiútoku dobře vyslal Mešanovič Zmrhala, který z úhlu ostrou ránou pálil jen těsně vedle Rakovanovy šibenice! A Slavia mohla jít po půlhodině do vedení! Zapomenutý Mešanovič ale nepochopitelně z malého vápna střílel vedle! A další zahozená tutovka Slavie! Mešanovič pronikl vápnem, našel pod sebou Vukadinoviče, ten ale poloodrytou klec přestřelil! Tlak sešívaných narůstal a další dobrou možnost měl Škoda, jeho zakončení bylo ale i nadvakrát zablokováno! V první půli se hrál otevřený fotbal se spoustou šancí, v jejím závěru mohli jít domácí do vedení, když se směrem ke středu hřiště uvolnil Bazal a z dobré pozice pálil jen těsně vedle Berkovcovy svatyně! A ještě to nebyl konec, výborně hrající Zmrhal našel centrem ve vápně Vukadinoviče, který hlavou rozvnil síť, bohužel ale pouze z boční strany.

Do druhé půle provedl trenér Uhrin jedno střídání - nevýrazného Vukadinoviče nahradil Mihalík, pro něhož to tak byla soutěžní premiéra v sešívaném dresu. Slávisté bohužel začali druhé dějství ve stejném duchu - nešťastným zakončením. Mešanovič pálil z hranice vápna a Rakovana tentokrát zastoupila dokonce tyč! Obrovská smůla! Prvních deset minut po přestávce se hrálo výhradně na polovině Vysočiny, šance ale zatím nepřicházely. Domácí se soustředili vyloženě na obranu a Slavia se do zakončení dostávala těžko. Po standardní situaci to hlavou zkoušel Škoda, ale míč letěl nad branku. Hra se postupem času vyrovnala. Slavia zkusila oživit ofenzivu vystřídáním Železníka za Mešanoviče, vynucené pak bylo stáhnutí Bořila. Změny sešívaným neprospěly a naopak Jihlava v závěru zápasu udávala tempo hry a z naší strany to byla křeč. Pár minut před koncem mohl rozhodnout Šulek po výborně rozehrané standardní situaci od Kučery, naštěstí ale sám na penaltovém puntíku selhal a míč téměř netrefil. Zápas tak skončilo dělbou bodů za remízu 0:0.

18.kolo - Pátek 19. 02. 2016 18:00

Synot liga, 2015/2016
0 - 0
0 - 0
FC Vysočina Jihlava
FC Vysočina Jihlava

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (337)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé