Přípravná utkání

Slavia - Suwon 1:0

Slavia porazila ve druhém přípravném utkání ve Španělsku vicemistra jihokorejské ligy Samsung Suwon 1:0 krásnou brankou Železníka.

Slavia - Samsung Suwon 1:0 (1:0)
Branka: 22. Železník

Sestava Slavie: Pavlenka - Bořil (54. Mikula), Latka (69. Deli), Frydrych (69. Bílek), Jablonský (72. Holík) - Vukadinovič (54. Štohanzl), Souček (46. Hušbauer), Barák (69. Piták), Černý (54. Zmrhal) - Mešanovič (69. Škoda), Železník (64. Kenia)

Úvod utkání byl z obou stran hodně opatrný, trenér Dušan Uhrin nabádal své svěřence k většímu presinku. V 15. minutě si na zpětnou přihrávku od brankové čáry naběhl hráč Samsungu a jeho střelu tečoval jeden z obránců Slavie na roh. Ve 22. minutě pak centr Jablonského našel ve vápně Železníka a ten parádně z voleje napálil balón do brány - 1:0. Ve 33. minutě hodně z úhlu vystřelil mimo bránu Souček a o minutu později Mešanovičovy krásné nůžky nebyly přesné a balón šel mimo bránu. Zakončení dalších průniků Slavie v prvním poločase nebylo efektivní.

Slavia ve druhé půli téměř celou sestavu postupně prostřídala. Těsně před hodinou hry získal míč na polovině hřiště Zmrhal, prošel až do vápna, jeho křížná střela však těsně minula zařízení. V 71. minutě se dostal ke střele z hranice vápna jeden z hráčů Suwonu, Pavlenka předvedl výborný zákrok a vyrazil jeho prudkou střelu na roh. V 83. minutě krásně na jeden dotek zakombinovali Kenia s Hušbauerem, zakončení zimní posily Slavie ale bylo slabé a brankář Suwonu neměl problémy míč chytit. Slavia i přesto ve Španělsku opět zvítězila a upravila svou bilanci v zimní přípravě na 7-0-1.

Komentáře (470)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé