O Slavii

Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

V pražském kině Světozor se včera večer shromáždilo spoustu osobností zejména slávistického fotbalu a fanoušků červenobílých, aby společně sledovali premiéru dokumentárního filmu Jany Škopkové Věčná Slavia.

Premiéra filmu byla oznámena na začátku prosince, od té doby bylo možné získat omezený počet vstupenek, minimálně takovou možnost měli členové Odboru přátel a po uvolnění zbylých lístků i ostatní fanoušci v pondělí ve fanshopu Slavie. Pro představení byla vytvořena i speciální vstupenka s logem Slavie a Odboru přátel.

Před 20. hodinou se ke kinu začaly trousit skupinky současných hráčů, fanoušků i osobností, jmenujme například Jana Kodeše, Jaromíra Šeterleho, Pavla Řeháka, Ivo Knoflíčka anebo Jana Mareše. Mezi pozvanými byli samozřejmě i partneři klubu a vedení, úvodní slovo si vzal Jiří Vrba a David Trunda, poté pronesla několik vět i režisérka a bývalá mluvčí Slavie Jana Škopková, která je podle svých slov velká slávistka. Upřímně ji tedy lituji, když točila předloni podobný dokument o našem úhlavním nepříteli.

A pak už se pozornost všech diváků mohla soustředit na samotný film, přenesli jsme se do konce 19. století a ke kořenům vzniku našeho klubu. Film obsahoval vskutku unikátní záběry, poznamenané dobou, která od jejich vzniku uplynula, ale přesto neopakovatelné. Prošli jsme se celou historií, ve které byly zdůrazněny nejvýraznější osobnosti klubu jako Jan Košek, Edvard Beneš, John Madden, František Plánička, Pepi Bican nebo František Veselý. Celým filmem diváka provázely kromě vypravěče Jana Kačera hojné rozhovory s archivářem Slavie Karlem Zuskou, historikem Vladimírem Zápotockým a redaktorem BBC Petrem Nosálkem, k nedávné historii promlouvali František Cipro, Jan Mareš, Ivo Knoflíček anebo Vladimír Šmicer. Část dokumentu byla věnována i vzniku Odboru přátel a umělcům, kteří se okolo Slavie pohybovali, poutavě o tom vyprávěl Luděk Munzar. Během celého filmu navíc byly prostřihy do současnosti, kde byl průvodcem náš kapitán Martin Latka a zavedl diváky do zázemí stadionu v Edenu i na tréninky.

Během sedmdesáti minut jsme si prošli historii klubu až do současnosti, ti, kteří nemohli být v kině osobně, budou mít stejnou možnost na obrazovkách České televize, která plánuje dokument uvést v únoru, ještě před startem jarní části ligy.

Hodnocení redaktorů:

quelhar: Dokument Věčná Slavia nepřináší pravidelným účastníkům Univerzity Slavia a procházek pořádaných Odborem přátel příliš mnoho nových informací, takových lidí je však minimum. Jeho důležitost a potřebnost spočívá právě v tom, že poměrně zajímavou formou prezentuje vskutku slavnou historii Slavie širší veřejnosti. Fakta, jako třeba ten, že za Slavii hrál Edvard Beneš a když se stal prezidentem, pozval na vůbec první novoroční oběd na Hrad právě zástupce svého mateřského a milovaného klubu, by měl každý fanoušek Slavie mít neustále na paměti. Slavia vždy byla - a musí být i do budoucna - víc než jen obyčejný sportovní klub. Její společenský přesah byl v minulosti obrovský, o čemž svědčí mimo jiné založení Odboru přátel fanoušky z řad umělců v šedesátých letech minulého století. Fotbal se během posledních desítek let hodně změnil, stejně jako se mění celý svět kolem nás. Právě proto by však vztah k vlastní historii měl mít maximální důležitost. A projekty jako dokument Věčná Slavia k tomu jednoznačně přispívají, proto jej nelze hodnotit jinak než maximálně pozitivně. Dávám hodnocení 4/5.

jane: Natočení dokumentu musela provázet mravenčí práce hledání dobových filmových záběrů v archivu, hodnotím velice vysoko možnost podívat se na nové "živé" obrázky vedle těch, které už všichni důvěrně známe. Film vypíchnul nejdůležitější historické mezníky a osobnosti klubu, které by měl znát každý slávista, to, zda se něčemu mělo věnovat více času a jiné vypustit, je otázka názoru. "Drby" o zúčastněných byly příjemným osvěžením filmu. Vadilo mi, že u některých osob, které promlouvají k historii, nebyla hned uvedena jejich jména, takže až v polovině filmu se dozvídáme, že ten starší pán, co toho tolik ví, je archivář Slavie. Poněkud rušivé mi přišly i prostřihy z minulosti do současnosti, asi bych se spíše snažila udržet chronologickou dějovou linku. Pokud jsem si dobře všimla, některé záběry se opakovaly, to považuji za zbytečné, dalo se to vyřešit jinak. Nevím, kolik bylo materiálu před sestřihem, ale možná bych v nějaké delší, režisérské verzi, dala prostor i dalším pamětníkům, kteří za Slavii hráli v 50. letech a řekli by další zajímavosti. Hodnotím  3,5/5.

tolsimir: Počin režisérky Jany Škopkové Věčná Slavia sympatickou formou podává obraz historie nejstaršího fotbalového klubu u nás. Právě však rozsáhlost historie Slavie se ukazuje jako určitým kamenem úrazu snímku. Je totiž velice těžké vměstnat do přibližně hodinové stopy všechny slavné momenty a osobnosti měrou, jakou by si zasloužily. A tak zatímco na jednu stranu člověk ocení spousty zábavných historických perliček, na druhou si možná lehce posteskne nad tím, že několik vpravdě významných okamžiků sešívané historie buď zcela absentuje, anebo je jim věnována jen malá pozornost, což vychází pravděpodobně hlavně z toho, k jaké době se podařilo autorce sehnat kolik materiálu. Kvůli tomu zde ale vzniká potíž, že není zcela jasné, na koho má dokument cílit. Pro věrné slávistické fanoušky kromě již zmíněných několika perliček nepřináší nic, co by ještě neznali, příznivce jiných klubů poté může zmást zkratkovité přeskakování určitých období bez dostatečného dovysvětlení, co se vlastně v té době nakonec stalo. Ačkoliv však předchozí text vyznívá spíše negativně, nic to nemění na tom, že snímek jako takový je povinností ke zhlédnutí pro každého slávistického fanouška. A to pro jeho sympatickou úctu k historii, množství dosud možná neviděných dobových záběrů a především proto, že si člověk po jeho zhlédnutí může znovu utvrdit v tom, že může být hrdý na to, jakému českému klubu to vlastně fandí. Hodnotím 3,5/5.

Komentáře (146)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    Jiri1     před 8 lety 06.01.2016 12:24 |  
    0 0

    Ja jen doufam, že stejně jako ostatní filmy o Slavii a Slavistech to bude vysílat verejnoprávní medium, i letos o vánocích to bylo přájemné sledovat třrba starší dokument o Růžkovi.
    Jinak brzo zaznamenáme další pohyb v kádru a to nejen dovnitr , ale i ven, Držmíšek začíná zrejmě fungovat.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      (host)     před 8 lety 06.01.2016 12:48 |  
      0 0

      V článku je napsané, že dokument bude vysílat Česká televize, dvakrát čti a jednou piš :) jane

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Jiri1     před 8 lety 06.01.2016 13:17 |  
        0 0

        Abychh se priznal, Ceske televizi moc neverim, nadavbal jsem na Otu Cerneho, to byl ale milovnik fotbalu, tolik kvalitnich prenosu z fotbalu , o tom si ted muzem nechat zdat

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          JS (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 14:33 |  
          0 0

          :D :D :D :'D
          brečím smíchy

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:08 |  
          0 0

          Zdravim Vas Jiri, v minulem clanku jste psal, ze uz je jasno kde bude Sural hrat. Nekteri Vas vyzivali, aby jste sel s kuzi na trh. Vas koment jsem jiz nevidel, proto bych to rad pripomenul. Napiste kam pujde, kdyz je to jasne. Predem dekuji za odpoved.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:45 |  
            0 0

            Odpovědi se nedočkáš,ostatně jako vždy když se má něco konkrétního napsat.Většinou je to o tom,že já bych to udělal líp, nebo skoro vše se ve Slavii dělá uplně blbě :-)

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          pavelKa (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 16:57 |  
          0 0

          Stačí se podívat na fotbal na jiné naší tv a nebude se Vám zdát ČT zase tak špatná.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Heretic (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 18:19 |  
      0 0

      Tak o testu mladého Proška víme již delší dobu, znalče.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Chlupp (přítel SN)     před 8 lety 07.01.2016 00:22 |  
        0 0

        Tak Jiří to snad napsal dost jasne, že bude brzy pohyb hráčů. ..někdo dovnitř a někdo ven:))

  2. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    Eluin (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 12:29 |  
    0 0

    Na dokument se už teď těším a věřím, že nabídne mnoho zajímavého (i když jsem pravidelný účastník Univerzity Slavia:)).

  3. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    coolair     před 8 lety 06.01.2016 12:33 |  
    0 0

    Jane, slova o ,,úhlavním nepříteli" jsou podle mě krajně nevhodná. Ve sportu to může být náš soupeř, rival, sok, protivník, ale nikdy ne nepřítel. Takové slovo patří úplně jinam, ne do sportu, a už vůbec ne ze strany příznivců Slavie - klubu, jehož étos stojí právě na čestném sportovním soutěžení.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      malan (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 13:01 |  
      0 0

      Podle mě jsou ta slova v pohodě.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        ElvisPresley     před 8 lety 06.01.2016 14:26 |  
        0 0

        Jane tady na SN mluvila i o tom, aby byl zachován náš dres v podobě, jak jej známe už skoro 125 let. Proto jí připomenu symboliku jedné z našich barev: "Bílá barva je čistota sportovní myšlenky a čestného boje, kde protivník není nepřítel, ale uznávaný soupeř." Její slova o úhlavním nepříteli se tedy moc s tímto neslučují..

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          malan (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:02 |  
          0 0

          Každý ať si z těchto slov vezme to své. Já se slovem nepřítel v souvislosti se spartou nebo sparťany nemám problém.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            Eluin (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:33 |  
            0 0

            Tak, je to takové nešťastné. Na druhou stranu však pevně věřím, že sem chodí inteligentní lidé, kteří chápou, že když někdo fandí Spartě, tak to nemusí být a priori špatný člověk.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              smely (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:45 |  
              0 0

              ale jo, ja znam taky inteligentni a prijemny spartany...oba dva... :-)

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            steev (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:35 |  
            0 0

            Já určitě také ne.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              steev (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:37 |  
              0 0

              Měla to být reakce na malanuv příspěvek.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          jane (admin)     před 8 lety 06.01.2016 17:16 |  
          0 0

          Symbolika barev je krásná věc, leč už není zcela aktuální, jen včera v dokumentu zaznělo několik případů, kdy to s čistotou sportovní myšlenky v historii Slavie nebylo tak úplně čisté. Jistě si neděláme iluze, že kdo v dnešní době nemá ve fotbale dlouhé a schopné prsty, daleko nedojde.

          A Sparta může být nenáviděný rival, úhlavní sok a můžu použít další synonyma, nic to ale nebude měnit na tom, že tomu klubu nepřeju úspěch a nic nepotěší tak, jako jejich porážka. Prosím nepište mi otázky typu, jestli mám větší radost z porážky Sparty než z vítězství Slavie, jistě všichni víme, jak to myslím.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            Heretic (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 18:23 |  
            0 0

            Tak to si snad děláš legraci, že "Symbolika barev je krásná věc, leč už není zcela aktuální..".

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              jane (admin)     před 8 lety 06.01.2016 23:07 |  
              0 0

              Myslíš, že český fotbal je křišťálová studánka, ve které prorazíš s čistotou sportovní myšlenky?

              • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                coolair     před 8 lety 07.01.2016 10:50 |  
                0 0

                Radši si zachovám čistotu sportovní myšlenky a budu fandit klubu plácajícímu se u dna, než abych podporoval klub, který vítězí nečistě. To by se ze mě totiž stal sparťan.

                • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                  (host)     před 8 lety 07.01.2016 14:34 |  
                  0 0

                  Az ten dokument uvidis, pochopis, ze ani v minulosti nebylo vse ciste, ac bychom si to vsichni prali. Jane

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        bongor     před 8 lety 06.01.2016 20:08 |  
        0 0

        Podle mě jsme se o změnu statusu rivala z čestného soupeře na skoro nepřítele nezasloužili my,zejména konec století a začátek toho nového,kdy konkurence vytyčila heslo,že musí být první vždy a za každou cenu, toho mnoho pokazil.Takže bohužel,zdůrazňuji bohužel má jane pravdu.

  4. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    quelhar (admin)     před 8 lety 06.01.2016 12:42 |  
    0 0

    Na trochu jiné téma. Na předpremiéře jsem mimo jiné zaslechl také to, že klub zvažuje, že si nechá vyrobit přenosy ze zápasů na soustředění ve Španělsku a nabídne je fanouškům za symbolický poplatek (řekněme kolem 30 Kč). Docela by mě zajímalo, jak by se na to fanoušci tvářili a jestli by byli ochotni takovou symbolickou částku za přenosy zaplatit...

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Jiri1     před 8 lety 06.01.2016 12:53 |  
      0 0

      Musím se přidat, trochu mi mrzí , že letos nehrajeme zimní kigu, snad poprvé v historii bude na prpgramu CT Sport vysílán fotbal již ze skupin, navíc již před rokem slibovlala tato televize přenosy zajímavých utkání ze zahraničních příprav Ceských klubů , ale pak z toho sešlo, pokouěeli se třeba nabídnout tímto způsobem naše zápasy, to by bylo něco, jinak , pokud to bude fakt 30 Kc. , tak myslím , že jen dobře.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        smely (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 13:05 |  
        0 0

        Jiri, dekuji Vam, mam uprimnou radost z Vaseho pripspevku zakonceneho : "...tak myslím , že jen dobře. " Ja vedel, ze temna strana sily nemuze zvitezit. Opravdu jste mne potesil. Bez ironie.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          Heretic (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 18:25 |  
          0 0

          To je ten druhý.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        JS (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 14:34 |  
        0 0

        Pane Jiří, Vy jste byl na kurzu pozitivního myšlení? :) Také za mě máte + bod.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Bombadil     před 8 lety 06.01.2016 12:59 |  
      0 0

      Za mě určitě. Jestli chtějí v klubu vysondovat zájem, mohou zkusit třeba anketu.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      starr     před 8 lety 06.01.2016 13:00 |  
      0 0

      Rozhodne bych tuto castku byl ochoten zaplatit. Problem vidim spis v tom, ze se ty pripravne zapasy hrajou vetsinou v dobe, kdy sedim v praci. Super by bylo, kdyby bylo mozne zapas nasledne sledovat jeste ze zaznamu.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      knaphi     před 8 lety 06.01.2016 13:05 |  
      0 0

      Palec nahoře :-)

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Navyseals     před 8 lety 06.01.2016 13:07 |  
      0 0

      Úplně bez problémů, pokud budou kvalitní soupeři, tak se to určitě vyplatí.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Jachym     před 8 lety 06.01.2016 13:09 |  
      0 0

      Pro mě platí, že v televizi a na webu fotbal jedině zadarmo. Za osobní zážitek na stadiónu si rád připlatím.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 13:23 |  
        0 0

        Nojo, jenže právě kvůli tomu, že v tv a na webu je/bývalo to zadarmo, tak následně lidé nechodí na stadion.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          japoko     před 8 lety 06.01.2016 16:03 |  
          0 1

          Velice pomýlený názor! Lidé nechodí na stadion hlavně tehdy, když nevidí pořádný fotbal, maximální snahu a výsledky, a ne kvůli tomu že je v TV zadarmo.
          Naopak, za poplatek mají být pouze kvalitní zahr. ligy, ale český fotbal jedoznačně bez poplatku, jinak je to zvěrstvo na čs. fotbale!

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            quelhar (admin)     před 8 lety 06.01.2016 16:08 |  
            0 0

            Všude kolem nás jsou TV práva jedním z hlavních zdrojů příjmů celého fotbalu. Zvěrstvo na fotbale je tak spíš TV práva (pro)dávat zadarmo nebo za pár šupů. Pokud se má český fotbal někam posunout, potřebuje peníze.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              Barra     před 8 lety 06.01.2016 16:29 |  
              0 0

              +++++ 1

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                  před 8 lety 06.01.2016 16:33 |  
              0 0

              Souhlasím nejsme nějaký Šumperk jsme Slavia!

              (Město bylo vybráno náhodně a nemá s Quelharem nic společného)

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        kobo (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 13:41 |  
        0 0

        Vždyť se ptá na přenosy ze Španělska, to by se ti ten osobní zážitek na stadionu řádně prodražil. ;-)
        S 30 Kč za přenos nemám žadný problém, ale například u lékaře 30 Kč poplatek zrušili. :-)
        Ale pernamentkáři by to mohli mít zdarma, jako malý bonus a ocenění jejich věrnosti.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          quelhar (admin)     před 8 lety 06.01.2016 13:44 |  
          0 0

          Do budoucna se přesně takový (nebo velmi podobný) systém podle mě zavede, ale teď to ještě zřejmě není technicky proveditelné.

          Rozhodně netvrdím, že to s těmi přenosy nakonec takhle dopadne, jen jsem dal k dobru, co jsem včera před kinem zaslechl. Možná se klub nakonec rozhodne jinak.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 13:14 |  
      0 0

      Sparta i Plzeň to měly zadarmo, ale tak pro začátek dobrý, určitě bych si nějaký zápas zaplatil.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Haala (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 13:44 |  
      0 0

      30Kč je opravdu symbolické, takže určitě. Záleží ovšem na čase, ve kterém se budou zápasy hrát. Všední den do pozdního odpoledne pro mě bez šance.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      jindra7 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 13:45 |  
      0 0

      Moc by se mi to líbilo, pokud bych nebyl zrovna v práci, rád se kouknu a rád to zaplatím :)

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      jarmik     před 8 lety 06.01.2016 14:19 |  
      0 0

      Jelikož bych velmi rád viděl, jak na tom tým bude hned od začátku, tak klidně 30,- za každý zápas. Denně platím za tolik kravin, proč bych nedal pár korun za Slavii?

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          před 8 lety 06.01.2016 14:26 |  
      0 0

      Když nad tím takhle znenadání přemýšlím, myslím, že jedině dobře. 30 Kč je úplně v pořádku a nebál bych se i trochu přitvrdit. Čekám, že by mohl být díky tomu přenos kvalitnější a třeba i opatřen komentáře Jirky Vrby :-)
      Permanentkáři za polovic!
      Někde jsem četl nebo možná i zaslechl, že na iSport si přenos dokáže předplatit i několik tisíc sešívaných fanoušků!

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        carfi-sks (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 14:55 |  
        0 0

        Klidně dám za zápas 30 Kč, doufám že půjde případně platit kartou, nebo přes paypal, nejen smskou ...

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        nacelnik (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 14:58 |  
        0 0

        Tak tuto možnost bych přivítal všema 10-ti a rozhodně bych neváhal takto šměšnou, spíše symbolickou částku zaplatit.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:05 |  
      0 0

      Ja urcite 30 Kc dam, kdyz bude nutne i vice.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      HubertSKS     před 8 lety 06.01.2016 15:09 |  
      0 0

      Jako nejsem proti ale to mi neřikejte že v dnešní době by ti nešel udělat přenos za pár korun. Když se dá koukat live i na krajskej přebor

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            před 8 lety 06.01.2016 15:12 |  
        0 0

        otázka je kvalita. Je to zadarmo a bude koukat 5.000 lidí pak se to samozřejmě seká apod. Zaplatím 30 připojí se jen 2.500

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:49 |  
          0 0

          Jak znám česku mentalitu,tak to asi moc úspěšné nebude my máme rádi vše zadarmo,nebo minimálně ve slevě :-)

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                před 8 lety 06.01.2016 15:56 |  
            0 0

            no hlavně když se místní diskutéři, například z Hodonína, neodhodlají k defenestraci sešívaného vedení.

            (místo bylo vybráno náhodně - Hodonín mám rád. Poslední celostátní setkání slávistů tam bylo úžasné!)

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      judy     před 8 lety 06.01.2016 16:02 |  
      0 0

      Klidně i víc :D vidět zápas naši milované se nedá vyčíslit penězi :)

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      FiL44     před 8 lety 06.01.2016 16:06 |  
      0 0

      Prvni prenos zdarma, aby se to vyzkouselo a pak klidne zpoplatnit.

  5. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 15:10 |  
    0 0

    Tak na dokument se těším. Jinak jen taková poznámečka. Vždy se říkavalo "Věčná Slavia" a "Železná Sparta". Už jen z toho je mi sympatičtější Slavia. Každé železo jednou zrezne...

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      janko (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 16:20 |  
      0 0

      ...nezrezne, pokud bude dostávat co půlrok pořádný nátěr....:-)

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Heretic (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 18:32 |  
        0 0

        Koroze je nezvratný a hlavně nezastavitelný proces všech materiálů. Tzn. v omezené míře tento proce probíhá i pod nátěrem.

  6. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    smely (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 16:20 |  
    0 0

    DU ve sportu potvrdil, ze chce jeste 1-2 utocniky a nekoho na kraj zalohy, do obrany uz nikdo neprijde, brankar mozna...tudiz ten stoper/obrance ze Slovenska byla kachna, ta slovenska posila, co by si na ni JT vsadil bude tedy asi Dusan, urocnici Tecl a Zeleznik a mozna navic Sural a tim to asi hasne. I tak za me dobry...

  7. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    Tomski     před 8 lety 06.01.2016 17:01 |  
    0 0

    http://sport.aktualne.cz/zhave-cile-slavie-zeman-muz-s-kouzelnou-levackou-a-fialovym/r~54892f8cb48911e5b6cc002590604f2e/

    Švento by se mi líbil moc...Zeman byl loni výborný, ale charakterově to nebude úplně ono a v Sionu se nijak zvlášť nepředvedl...Železník se snad už uzavře a Greguš se mi sice líbí moc, ale nevím jestli ho potřebujeme a obchody s těma dvěma ze severu se mi nelíbí...Šural je složitej :-D

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 17:10 |  
      0 0

      Divný... Švento, Zeman i Šural hrají stejnou pozici (Šural tedy může hrát všude v ofenzivě), Železník a Mešanovič, Greguš, Pavlenka uvidíme uvidíme

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        JS (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 17:27 |  
        0 0

        Zeman, takovej vylízanec, to snad ne!

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 17:34 |  
          0 0

          Minulou sezónu měl famózní, 5 gólů, 11 asistencí, hrál fakt výborně, skvělý centry, nicméně jak říkáš, ten jeho růžovej harlekýn na hlavě, sparťanská minulost...

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            miru     před 8 lety 06.01.2016 17:54 |  
            0 0

            ano souhlasím, zeman by se mi docela líbil, levačku má neskutečnou! a několikrát dostal už přes prsty, takže si myslím, že už i v té hlavně něco zůstalo.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              lukas8 (admin)     před 8 lety 06.01.2016 18:13 |  
              0 0

              Je pravda, ze od svatby se hodně zklidnil. Je otázkou, zda by mu skalní odpustili jeho spartanskou minulost. On je rozen v Táboře a já sam jsem nikdy nezaznamenal nějaké ostře vyroky smerovane proti nám. Otázkou ale je, jak je herně na tom po sezóně ve Švýcarsku, kde skoro nehrál.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            bongor     před 8 lety 06.01.2016 20:15 |  
            0 0

            No tak tam zatím zmagořil každej,stačí připomenout tuším že Luhového komentář
            k Dočkalovi:Byl to takový slušný a skromný kluk a teď?Celé zápasy pronadává a poplivá celý trávník.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          dropt     před 8 lety 06.01.2016 19:41 |  
          0 0

          Dovolím si oponovat. Hrál jsem s ním ve výběru Prahy někdy ve 14-15 letech. Tehdy byl jeden ze dvou hráčů, s kým se ze Sparty dalo alespoň trochu mluvit. Mánička je, to jo a nijak zvlášť chytrý také není, ale tak negativně bych ho nehodnotil.

          Druhá věc je jeho kariéra. Pamatuji si ho jako rychlého krajního záložníka s prvotřídní levačkou (pravou měl jen na opírání, ale to má Messi skoro taky :-) ). Co bylo dál už vím jen z médií a zprostředkovaně. Přechod do chlapů neustál a několik let paběrkoval. Loni v Příbrami už to byl zase přesně ten Martin Zeman, jak si ho pamatuji - ostrý křídlo a precizní levačka.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            miru     před 8 lety 06.01.2016 19:56 |  
            0 0

            ano, souhlasím, já o něm mluvil s kamarádem co s ním hrál v dorostu, a taky mi říkal to co ty. Hlavně říkal, že byl hodně dobrej, že měl nejlepší levačku ve spartě široko daleko.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              dropt     před 8 lety 06.01.2016 20:27 |  
              0 0

              Troufnu si říci, že nejen ve Spartě. Během své fotbalové "kariéry" jsem nepoznal fotbalistu, co by uměl kopat do míče tak jako on (ani praváka).

              Bohužel je pro mne Zeman také největším (dosud) promarněným talentem, o jakém vím.

              • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 20:57 |  
                0 0

                Souhlas, a taky je to krásná ukázka toho, že i v tom "českým" třikrát přebraným rybníce pořád můžou být pořádní "sólokapři". Ale je mu 26, pokud by ted zabral a udělal angažmá na 3-4 roky, kde by hrál jako v Příbrami, říkalo by se jen, že dozrál později...

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              Barra     před 8 lety 06.01.2016 20:32 |  
              0 0

              Tak berem -;) Ale ted vazne, mam veskerou duveru v odbornosti naseho vedeni a kdyby so rozhodli pro Zemana, urcite nebudu hrat na chytreho a je kritizovat. A kdo vi jestli to prave neni ten hrac, ktery se Jirimu Simane tak libi a ktery neni patricne doceneny. A ty vlasy? No a co, hlavne ze se mu to a jeho manzelce libi.

              Ze neuspel v Sionu neni vubec hanba - cizi prostredi, jiny fotbal, nevime jak dostaval prihrano na hristi a jak ho spoluhraci prijali. V ceske lize ale ukazal na co ma. A co si budeme rikat, 11 prihravek behem sezony jako v Pribrami plus 5 vlastnich branek je uctihodna vizitka. Milan Skoda by byl urcite nadseny.

              • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                dropt     před 8 lety 06.01.2016 20:48 |  
                0 0

                Pokud je zájem o něj pravdivý, tak za to s velkou pravděpodobností může Dovalil. Léta s ním pracoval v mládežnických výběrech od 16 do 21 let.

                Jak jsem řekl, znám ho jen po sportovní stránce a podle mne má na to, aby byl nejlepší křídlo v lize, ovšem co jeho hlava, životospráva atd., to nemám ponětí. Osobně bych jeho příchod uvítal. Minimálně ze zvědavosti.

                Musím říct, že z ofenzivní čtveřice Hušbauer - Šural, Zeman - Škoda mi běhá mráz po zádech :-)

                • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                  Barra     před 8 lety 06.01.2016 21:54 |  
                  0 0

                  Byla by to parada. Ted jsme s nasimy 23 brankami jen na delenym 8. a 9. miste v lize co se tyka produktivity. Tam tlaci nejvic bota.

                • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                  lukas8 (admin)     před 8 lety 06.01.2016 22:48 |  
                  0 0

                  Jo, Dovalilova historka o Martinovi je vážně fantastická :D

  8. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    navzdyslavia     před 8 lety 06.01.2016 18:34 |  
    0 0

    Ahoj vsem. Tak uz konecne zitra ve 13 hod VELKA TK SLAVIA.Tak uz jsem nateseny na nase nove posily. Snad prijdou ctyri hraci. Ale uplne by mi stacil Svento a Zeleznik. Ostatni uz by byl jen takovy bonus. Nevim,jestli by byl posilou Sural na kteryho jsrm se tesil,kdyz beztak po euru bude chtit ven. To at se radeji sehrajeme se stabilnimi hraci. Nez Sural,tak radeji snad Bero.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      mirecek1111     před 8 lety 06.01.2016 18:50 |  
      0 0

      s tim Dovalilem je to fakt super... jinak doufam hlavne v mlade posily, Havlik, Bero apod. A ten Sural by byl super no, zitra se to asi uz rozsekne jestli skonci u nas nebo ne.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Navyseals     před 8 lety 06.01.2016 19:00 |  
        0 0

        Takováhle nabídka se asi neodmítá. Navíc v těch Emirátech to nebývá na delší pobyt, takže může bejt brzo zpátky.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          mirecek1111     před 8 lety 06.01.2016 19:11 |  
          0 0

          To ano ale neni to moc koncepcni, na necem pul roku pracuje a ted zacne nekdo novy znovu. A zvlaste u toho Dovalila to myslim napadlo 80% lidi ze to presne takto skonci. Ja myslel ze kdyz uz si to takto divne jako mlady ambiciozni trener vybral, cestu skauta, tak se do toho trosku zakousne a bude chtit v tomto smeru nejdrive ve Slavii neco dokazat a nakonec z toho byl pulrocni solich mezi dvemi angazma.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            lukas8 (admin)     před 8 lety 06.01.2016 19:24 |  
            0 0

            On sem mohl jít se sebelepsimi úmysli a vyhlídkami do budoucna. Upřímně, jeho rozhodnuti se vůbec nedivimy, za půl roku tam může byt zajištěn třeba na 40 let (to jsem to asi podcenil) a to je životní nabídka, která se moc nedá odmítnout.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              Barra     před 8 lety 06.01.2016 20:21 |  
              0 0

              PODcenil? -:)

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              LordEdmund     před 8 lety 06.01.2016 20:25 |  
              0 0

              Je to levárna na Slávii, ale jestli pro něj není funkce hlavního skauta v obrozené Slávii snovým zaměstnáním, tak ať táhne k Arabům.Fakt nechápu, tady mohl být součástí něčeho velkého, tam bude jen počítat dolary a učit slimáky hrát fotbal. Velké zklamání určitě i pro Šimáněho a spol.

              • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                Barra     před 8 lety 06.01.2016 20:34 |  
                0 0

                Jestli mu nabidli ze se kdykoliv muze vratit, tak to tak hrozne s Simane a spol nebude.

                • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                  LordEdmund     před 8 lety 06.01.2016 20:51 |  
                  0 0

                  Nebo to jsou prostě slušní kultivovaní pánové a nechtějí to hrotit. Nemělo by žádnou cenu ho držet násilím. Vrátit se možná může, ale předpokládám , že ne na stejnou pozici. Kdyby pan Šimáně dopustil takovýto holubník ve svých firmách, aby si jeho manažeři odběhli vydělat jinam, tak by asi nebyl jedenáctým nejbohatším Čechem.

                  • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                    bongor     před 8 lety 06.01.2016 21:23 |  
                    0 0

                    Souhlasím s lordem a prostě se mi Dovalilovo jednání nelíbí.Já bych si ho do firmy nikdy zpět nevzal.

                    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                      Barra     před 8 lety 06.01.2016 21:40 |  
                      0 0

                      Latka nas take opustil a sel za lepsim do Fortuny Düseldorf - aby se po roce a pul vratil. Predpokladam ze jikdo nelituje ze je opet u nas - a to jiz po nekolikrate. Ma za s3bou 3 pobyty v zahranici, aby se vzdy k nak vratil. Nevidim v tom rozdil s Dovalilem.

                      Kdybys dostal v minulosti se svoji kapelou moznost dlouhodobe hrat v Olympii v Parizi, asi bys take nevahal. Jinak si myslim ze Simane urcite nenecha hrat se svymi nohami a ze kdyby se mu to nezamlouvalo, by nahlas rekl co si mysli o odchodu Dovalila.

                      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                        Barra     před 8 lety 06.01.2016 21:42 |  
                        0 0

                        Nejak mi nejde psani na mobilu, ty pismenka jsou tak male -:(

                        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                          Edudant     před 8 lety 07.01.2016 11:26 |  
                          0 0

                          Nekdo je bohatej a muze odmitat nekolikanasobny plat a jiny zas ne.

                      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                        LordEdmund     před 8 lety 06.01.2016 22:16 |  
                        0 0

                        Rozdíl je veliký. Latka je fotbalista, který má kariéru omezenou časem, během kterého se potřebuje zabezpečit(normálně i rodinu , ale chápu, že zrovna v tomto případě to nezní přesvědčivě...:-) Dovalil dostal snovou práci u Slavie, dostal šanci,kterou mu mohl v této době každý závidět a ve které mohl s prostředky od majitelů hodně dokázat. Mohl to dělat klidně celý život a určitě by si i slušně vydělal.
                        Jen připomínám, nejde trénovat Real Madrid, Barcelonu, ani reprezentaci Anglie, jde jen k mládeži k Saudům, takže ani žádná super prestiž, když trénoval U21 ČR, ale jen a jen dolary. :-(

                        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                          Barra     před 8 lety 06.01.2016 22:54 |  
                          0 0

                          Respektuji tvuj nazor, zadny rozdil v tom ale nevidim. Jen okrajove, nevim proc by se hrac mel behem 15 let zabezpecit. Ve veku 35 let snad nekonci zivot. Ale dobre, beru. V tom pripade se ale take da rict, ze Dovalil je teprve ted, ve veku 41 let, dospely trener a ze jeho kariera doopravdy zacina. Jak dlouho bude trvat? Ne kazdy trenuje jako Sir Alex do veku, kdy by si mel davno uzivat duchod. Rekl bych ze 60 let je na trenera jiz dost slusny vek. Takze i Dovalil ma nejakych 15, snad 20 let kariery pred sebou - stejne dlouho jako rada fotbalistu kteri jsou profici ve veku 18 let a hraji do 35 let nebo dele.

                          Jasne ze si Dovalil, kdyby se opravdu rozhodnul pro tuto prilezitost, vydela slusne penize. Bude mit ale take temer neomezene prostredky k tomu, aby sve mladiky vedl k uspechu, aby nechal vybudovat profesionalni facility. Ne pro nic za nic je majitelem nekonecne bohateho Man City rodina z SAE.

              • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                patras     před 8 lety 06.01.2016 20:49 |  
                0 0

                hm, nic dobrýho, tak nějak se nám to začíná rozpadat, ještě nic za námi není vidět a ty základy se nějak bortí... Nelíbí se mi to, ale každýho věc a rozhodnutí.
                Co se týká Jardy, tak se snaží nám dělat radost, ale... Všude čtu jen posměch a kritiku na jeho adresu. Možná by bylo lepší s prohlášením někdy počkat.
                Slavie je v současnosti hodně sledovaná a každy neúspěch na přestupovém trhu je voda na mlýn všem okolo...
                Těším se na zítra

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            bongor     před 8 lety 06.01.2016 20:18 |  
            0 0

            Není to dobrá zpráva,vrhá to špatné světlo na práci v nové Slavii.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              Barra     před 8 lety 06.01.2016 20:24 |  
              0 0

              Na druhe strane je to obrovske uznani pro kvality prace Dovalila. Skoda pro nas, ale neberu mu za zle, kdyby se rozhodnul pro tuto nabidku. A kdo vi, jaky mlady talent tam pro Slavii objevi.

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 20:38 |  
              0 0

              Nevím,škoda to každopádně je,ale žádné špatné světlo to na Slavii nevrhá,věřím,že kdyby Simáné nechtěl tak Dovalil neodejde,ale jako člověk zkušený z byznysu ho pustí,aby se pak vrátil zpět do Slavie.

              • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                lassiter     před 8 lety 06.01.2016 20:44 |  
                0 0

                A pak kývnul na první nabídku a zase odešel...

                • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                  vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:16 |  
                  0 0

                  Osobně myslím,že to je zjevně velkorysá nabídka,která přijde možná jednou za život.Navíc věřím,že tam může získat kontakty,které mohou pomoci i Slavii.

                  • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                    lassiter     před 8 lety 06.01.2016 21:24 |  
                    0 0

                    Jo ať jde. Když člověk nastoupí na novej job, tak pokud to myslí vážně, tak má většinou klapky na očích a o "trh práce" se nestará, aspoň z počátku. A já nevěřím tomu, že ho tam Hašek tlačil bez jeho vědomí. Ale možná to u trenérů chodí jinak, nevím.

                    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                      spojka     před 8 lety 06.01.2016 21:28 |  
                      0 0

                      Souhlas, Dovalilovo jednání rozhodně není vůči Slavii košér. Na druhou stranu mě to u něj asi ani nepřekvapuje a zpátky už bych ho nikdy nebral.

                • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

                  Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:49 |  
                  0 0

                  Právě toho se bojim... a obával se, už když se o něm mluvilo jako o skautovi. to samé s Plíškem.... :(

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          před 8 lety 06.01.2016 21:23 |  
      0 0

      BERO :-) :-D

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        belmis (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:26 |  
        0 0

        Co Bero? Určitě příjde?

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          Navyseals     před 8 lety 06.01.2016 21:34 |  
          0 0

          Spíš určitě nepřijde.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            belmis (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:37 |  
            0 0

            tak před čtrnácti dny jsme se tomu zase tolik nesmáli -)

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Falk     před 8 lety 06.01.2016 21:13 |  
      0 0

      S tím Dovalilem je to složité ,ale nevím nevím ,jestli to o něčem nesvědčí .
      Tvrdík ,by se měl mírnit ve svých komentářích ,začíná to působit kontra produktivně .
      Na zítřek se těším

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Navar (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 22:54 |  
        0 0

        Proč?
        PS: Kuba Dovalil dostal životní nabídku. Já mu ji přeju a to jsem mu řekl.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 23:25 |  
          0 0

          Ja jse naopak velmi rad, kdyz se neco dozvim od pana Tvrdika. Jak jsem jiz psal, riskuje, ze ne vse vyjde. To mu potom novinari daji sezrat. Za me diky.

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            marcocruz (přítel SN)     před 8 lety 07.01.2016 01:55 |  
            0 0

            Já si zas myslim, že jestli Tvrdíkovi daj ti pseudonovináři něco sežrat, tak jemu to může bejt fakt jedno, pač vliv to má téměř nulovej.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        SLAVIESTA     před 8 lety 07.01.2016 10:47 |  
        0 1

        Souhlasím

  9. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    lassiter     před 8 lety 06.01.2016 21:27 |  
    0 0

    Tak prý Mešanovič.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:30 |  
      0 0

      Twitter Michala Koštuříka?

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        lassiter     před 8 lety 06.01.2016 21:31 |  
        0 0

        asi ano, někde na sportu v tom jejich twittrovém okénku jsem to přečetl

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:34 |  
          0 0

          Nutno podotknout, že má z Jihlavy docela dobré informace, předem odhadl příchod Hippa. Ale stejně je to blbl zamindrákovaný :D

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:53 |  
      0 0

      Snad to vyjde, podle mě lepší než Železník.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Azor     před 8 lety 06.01.2016 22:40 |  
        0 0

        souhlasím, taky bych byl za Mešanoviče radši

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 07.01.2016 08:12 |  
          0 0

          Proč?

  10. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    navzdyslavia     před 8 lety 06.01.2016 21:35 |  
    0 0

    Tak kdo prijde? Bero? Mesanovic? Zeleznik? Sural? Pavlenka? Plasil? Svento? Tak nekdo zitra a kdy ze kobci prestupni obdobi? S Brnem hrajeme doma 13.2.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Dejv21     před 8 lety 06.01.2016 21:38 |  
      0 0

      Mě by stačil Mešanovič a Švento, který podle mě na 90% příjde.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      SLAVISTA86     před 8 lety 06.01.2016 21:38 |  
      0 0

      Můj typ je Mešanovič, Železník, nebo Mešanovič, Pavlenka

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      MC_nechva     před 8 lety 06.01.2016 21:38 |  
      0 0

      Vůch začal trénovat s Libercem takže se Šural rozhodnul. Pokud ho zítra neoznámí tak jde do Sparty podle mě

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Dejv21     před 8 lety 06.01.2016 21:40 |  
        0 0

        Dušan Švento steht beim 1 Fc Koln wohl kurz vor seinen Abschied.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          belmis (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:46 |  
          0 0

          Takže Švento by být měl -)

          • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

            hiker42     před 8 lety 06.01.2016 22:25 |  
            0 0

            přijde

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 21:50 |  
          0 0

          Pěkná zpráva. :-)

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          janko (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 22:07 |  
          0 0

          Zdroj?

            • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

              hiker42     před 8 lety 06.01.2016 22:24 |  
              0 0

              myslím, že se to skládá, Kolín koupil mladého Srba na levého beka, na levou zálohu mají reprezentanta Německa do 21, Duško se nechal slyšet, že chce hrát, aby mohl na EURO. podle mě bude hostovačka do června a pak smlouva na 4 roky. Dušana si přeju nejvíc, Šural mi je putna :)

  11. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    navzdyslavia     před 8 lety 06.01.2016 21:40 |  
    0 0

    Tak k nam pry prichazi Mesanovic.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      Dejv21     před 8 lety 06.01.2016 21:42 |  
      0 0

      Ja bych Šurala ani nechtěl.... 1000x raději si přeju Šventa.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        Dejv21     před 8 lety 06.01.2016 21:43 |  
        0 0

        A jetsli příjde Mesanovic i železník tak to jsem na to zvedavý...

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        bedy     před 8 lety 06.01.2016 21:49 |  
        0 0

        Já bych chtěl oba. :)

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          bongor     před 8 lety 07.01.2016 04:44 |  
          0 0

          Já taky,jeden je stejně málo,při 4-4-2 určitě.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        hiker42     před 8 lety 06.01.2016 22:34 |  
        0 0

        souhlas

  12. Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

    navzdyslavia     před 8 lety 06.01.2016 21:57 |  
    0 0

    Tak muj tip na zitra. Snad vyjde. Mesanovic a Sural. Dle meho Svento vysoky plat v nemecku a Bero drahy mlady reprezentant. Pavlenka ma mozna zastaveny prestup ven z Baniku od klubu a Zeleznika Zlin chce prodat draz nez se mozna cekalo. Ale jsou JEN MOJE DOHADY. Kazdopadne bych byl spokojeny.

    • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

      steev (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 22:06 |  
      0 0

      Nezlob se na me ale za poslednich par dni a vlastne i minut jsem od tebe cetl tolik jmen a ruznych dohadu ze uz me to ani nezajima. Nekdy je lepsi napsat jeden prispevek o necem nez padesat o nicem.

      • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

        navzdyslavia     před 8 lety 06.01.2016 22:12 |  
        0 0

        Ja te nenutim cist moje příspěvky. Vzdyt mw muzes preskakovat. Ber to s humorem. Rad pisu a obcas to i prehanim. Ale to bych nebyl ja abych neco nenapsal vid.

        • Re: Včera proběhla premiéra filmu Věčná Slavia

          steev (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 22:24 |  
          0 0

          To nejde preskocit,protoze jsou vsude. Ale v pohode,bylo to spis k zamysleni.

  13. tvrdík a jeho nazory

    sicilianbrno     před 8 lety 06.01.2016 22:41 |  
    0 0

    na idnes od tvrdíka: „Primárně chceme sázet na české fotbalisty, ne na zahraniční jména"...
    já myslel, že práve čeští hrači sou cenově přemrštění, že zahajime skauting v bejvalé jugoslavii atd, kde je šance najit levně a velkej potenciál...

    Jinak se me jeho nazory libi, nebojí se řikat nahlas svý pocity, jen si tim zavaří, pokud realita nebude vesměs taková, jakou prezentuje... snad mu to většinou vyjde

    • Re: tvrdík a jeho nazory

      Navar (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 22:47 |  
      0 0

      Dobrý večer, vybudovat oddělení scoutingu trvá déle než 4 měsíce. Než nyní brát do A týmu drahé neprověřené cizince, je lepší sázet na české hráče. Do budoucna s Vámi ale souhlas.

      • Re: tvrdík a jeho nazory

        lukas8 (admin)     před 8 lety 06.01.2016 22:50 |  
        0 0

        +1

    • Re: tvrdík a jeho nazory

      fredydj (přítel SN)     před 8 lety 06.01.2016 22:58 |  
      0 0

      Dl bys mi prosimte mail?neco bych potreboval

    • Re: tvrdík a jeho nazory

      bongor     před 8 lety 07.01.2016 04:50 |  
      0 0

      Tvrdík mi sedí,to o zahraničních posilách ale ne.Bez nich něco mimořádného těžko uděláme.Kromě toho tady není kde a co brát.Když se někdo objeví a je mírně nadprůměrný jako PŠ,tak okolo toho vznikne mela,kluka zblbnou a než někam dorazí,tak je z něho meghvězda.

      • Re: tvrdík a jeho nazory

        no-nick     před 8 lety 07.01.2016 07:40 |  
        0 0

        Vždyť se chovají logicky. Dokud nezmapujeme trh zahraničních hráčů, zaměří se na české hráče, které znají. Na zmapovani zahraničních hráčů pracují.

      • Re: tvrdík a jeho nazory

        koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 07.01.2016 08:06 |  
        0 0

        Myslím, že Plzeň toho dokázala relativně dost a to v kádru neměla téměř žádného cizince. Naopak mi řekni, kolik toho dokázali Teplice.

  14. Koncepce

    dropt     před 8 lety 06.01.2016 22:48 |  
    0 0

    Něco vám povím. Od okamžiku, kdy Slavia prodala v druhé mistrovské sezoně Necida a Tavarese, jsem smutně přihlížel nekoncepčnímu látání děr v sestavě. Jelikož jsme měli přebytek záložníků, tak jsme je stavěli do útoku i do obrany, aby hráli ti "nejlepší", ale nikdo se nepozastavil nad tím, zda si hráči budou rozumět, budou se na hřišti doplňovat a navzájem si vyhoví. Samozřejmě to nefungovalo.

    Nyní vidím po letech naději na změnu k lepšímu a těším se jak malé dítě!

    Každé ze jmen, o kterých se tu spekuluje nebo jsou už potvrzená (Švento/Zeman, Železník/Mešanovič, Hušbauer/Bero, Šural, Bořil, Pavlenka) se mi zamlouvá a zapadá mi do skládačky.

    A i když se velké přestupy nepovedou nebo jen částečně a nevyhnutelně přijde zklamání, protože sen mít je tu všechny je prostě nádherný, cítím, že jdeme správným směrem a věřím ve slibnou budoucnost.