Ženský fotbal

Fotbalistky Slavie obhájily mistrovský titul!

Fotbalistky Slavie jsou dvojnásobné mistryně republiky! V dnešním derby uhrály bod za remízu 1:1, čímž si kolo před koncem zajistily prvenství! Za týden převezmeme na Xaverově mistrovský pohár! Fotografie ze zápasu na facebooku!

Karty byly před zápasem jasně rozdané. Slávistkám k jistotě prvenství v lize stačila remíza. Sparťanky nastoupily ve stejné sestavě jako v poháru, my jsme konečně zase byli kompletní. V úvodu na nás Sparta vlétla, vytvořili si několik nebezpečných příležitostí. Nejdříve nebezpečně hlavou prodlužovala Irena Martínková, avšak Votíková v brance byla pozorná. Po dalším centru mimo branku zakončovala Krejčiříková a v 8. minutě se do úniku dostávala I.Martínková, avšak skvělá Budošová jí v pravý moment odstavila. Po rušné úvodní desetiminutovce se hra postupně vyrovnala, slávistky se postupně osmělily a také konečně zahrozily. Ve 24. minutě přes hlavu Svitková šikovně míč posunula na Pěničkovou, která však hlavou těsně minula. A právě Svitková sparťanskou obranu znova zaměstnala, když míč po standardní situaci nožičkou vrátila na branku a Sloupová nakonec s námahou vyrazila na roh. Klíčový moment zápasu nastal ve 28. minutě, po dalším rohu se k míči dostala Divišová, šikovně vrátila k druhé tyči, kde domácí neuhlídali osamocenou Budošovou, pro kterou nebyl problém hlavou skórovat do prázdné branky.

Ve druhém poločase jsme nastoupili proti větru a bylo to znát. Navíc jsme neměli nutnost se nikam hnát, takže jsme věnovali defenzivě maximum. K vidění toho tedy moc nebylo, Sparta měla míč, slávistky nebezpečné situace zažehnaly. Přesto jsme dokázali zahrozit, v 66. minutě Kožárová prodlužovala na Divišovou, ale jen o špičku kopačky byla u míč dříve Sloupová. V 71. minutě se na rohu pokutového vápna opřela do míče Kožárová a ten jen těsně minul roh šibenice. Škoda, že to neskončilo brankou, protože by to byl krásný fotbalový moment. Závěrečná čtvrthodina patřila Spartě. Střelu I.Martínkové dokázala Votíková vyrazit na tyč, míč pak ještě poskakoval po brankové čáře. V 77. minutě bylo vyrovnáno, na přetažený centr jsme nedokázali zareagovat a osamocená Ringelová neměla problém skórovat. Drama pokračovalo, střelu Lucie Martínkové Votíková také kryla, následný závar jsme ubránili. Poslední vážnější šance byla při úniku Lucie Martínková, skvělý zákrok však předvedla Benýrová, když jí vypíchla míč. Závěr jsme zvládli skvěle, Sparta si již nic nebezpečného nevypracovala a díky remíze tak mohou slávistky slavit mistrovský titul!!!

Pohár obdrží děvčata za týden po zápase se Slováckem, utkání se hraje v sobotu 13.6. od 17 hodin. Přijďte všichni na Xaverov oslavit titul!

Sparta - Slavia 1:1 (0:1)
Sparta: Sloupová - Bartoňová, Bertholdová, Vyštejnová, Odehnalová - Krejčiříková, Mocová (60. Dědinová), I.Martínková, Szewieczková (69. Jones) - L.Martínková, Ringelová
Slavia: Votíková - Tomášková, Necidová, Budošová, Benýrová - Malinová (46. Juračková), Pěničková (79. Němečková), Bartovičová (68. Houzarová, 90. Sehnálková), Svitková, Divišová - Kožárová (83. Chlastáková)
Branky: 77. Ringelová - 28. Budošová
ŽK: 26. I.Martínková, 31. Ringelová, 40. Mocová, 87. Bertholdová - 5. Necidová, 53. Kožárová

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fotbalistky Slavie obhájily mistrovský titul!

    LukySKS     před 9 lety 07.06.2015 17:38 |  
    0 0

    Gratuluji!!

  2. Re: Fotbalistky Slavie obhájily mistrovský titul!

    Fallen (přítel SN)     před 9 lety 07.06.2015 17:49 |  
    0 0

    Díky, že nám v těžkých časech zvedáte náladu. Gratuluji!

  3. Re: Fotbalistky Slavie obhájily mistrovský titul!

    steev (přítel SN)     před 9 lety 07.06.2015 18:23 |  
    0 0

    Velká gratulace.Díky holky.

  4. Re: Fotbalistky Slavie obhájily mistrovský titul!

    Eluin (přítel SN)     před 9 lety 08.06.2015 07:42 |  
    0 0

    Dobrá zpráva, teď ještě hodně štěstí v LM.

  5. Re: Fotbalistky Slavie obhájily mistrovský titul!

    zeleznik2     před 9 lety 12.06.2015 13:54 |  
    0 0

    Ještě, že máme ty naše sešívané holky!!!!!velká gratulace stejně jako 17!!chlapi styďte se!!!!naše děvčata umí a vy ne....