Fortuna liga

Sparta - Slavia 2:1

Sešívaní v derby hodinu vedli, bod pak měli na dosah, ale jak je v této sezóně typické, inkasovali branku těsně před koncem zápasu a zůstali opět bez bodu.

Sparta - Slavia 2:1 (0:1)
Branky:
 66. Lafata, 89. Brabec - 4. Škoda

Slavia: Berkovec - Švec (85. Boudjemaa), Latka, Bílek, Tamás - Baéz, Piták - Hrubý, Kenia (90.+1. Červenka), Prošek (60. Dostál) - Škoda

Trenér Beránek pro derby postrádal ze základní sestavy pro zranění Mikulu a Zmrhala, dohoda klubu zamezila také nasazení Deliho. Naopak se do sestavy sešívaných vrátil Martin Latka. Slávisté nastoupili do utkání nečekaně aktivně a již po čtyřech minutách se radovali ze vstřelené branky, Prošek poslal podél čáry míč na Škodu a ten předvedl krásnou individuální akci, obešel Brabce i Holka a poslal míč pod nohami Štěcha do sítě - 0:1! Odpovědět mohl Dočkal, jeho rána byla tečovaná nad bránu na roh. Zajímavou akci předvedl Tamás, z pozice levého beka prošel až do vápna, ale tam už neměl prostor ani nahrát ani vystřelit. Územní převahu si pak vytvořili domácí, po pádu Kadlece měli možnost kopat přímý kop z 25 metrů, Vácha jej poslal jen do zdi. Dočkal o chvíli později střílel z podobné vzdálenosti ze hry, Berkovec jeho střelu jistě kryl. V 25. minutě slávisté zahrávali rohový kop, Škoda hlavičkoval jen těsně vedle. V 33. minutě ukázal opět reprezentační kvality Milan Škoda, vyhrál souboj zády k bráně, z otočky nečekaně rovnou vypálil a prudkou ranou rozezvučel břevno! O minutu později slávisté opět pořádně zahrozili, zakončovali Škoda a poté Kenia, byl z toho jen roh. Sudí Královec v 38. minutě neodpískal faul Váchy na Keniu, místo toho z protiakce domácí vybojovali roh, z nějž zahrozili asi nejvíce, závar na brankové čáře ale sešívaní dokázali ubránit. O chvíli později Dočkal ve výborné pozici na hranici vápna přestřelil. I přes tříminutové nastavení, které se na českých trávnících vidí jen, pokud jisté privilegované týmy prohrávají, se již v první půli nic nestalo a slávisté šli do kabin za poměrně překvapivého (ale zaslouženého) vedení.

Na rozdíl od začátku první půle, do té druhé vstoupili slávisté vyloženě pasivně a jen na vlastní polovině čekali, co vymyslí soupeř. Domácí naopak začali hrát kombinačně po zemi a několikrát se dostali až do vápna, kde slávisté zamezovali dalším přihrávkám až na poslední chvíli. Ale když už se pár dobrých přihrávek na kopačkách slávistů sešlo, byla z toho tutovka. Z presinku soupeře se slávisté hezky vykombinovali a poslední míč mířil do prostoru na Hrubého, který šel sám na Štěcha. Při zakončení mířil velmi dobře, Štěch však předvedl ještě lepší zákrok a vytáhl míč těsně mimo tři tyče na roh. Na druhé straně zahrozil Matějovský, ale technickou střelou minul. Václav Prošek pak zazdil nebezpečný útok Slavie mizernou přihrávkou a z protiakce nebezpečně střílel střídající Konaté. Proška vzápětí vystřídal na hřišti Dostál. V 63. minutě střílel křížně skrz vápno Kadlec, Berkovec jeho pokus vytlačil na tyč a od ní šel míč do zámezí. V 66. minutě už ale bylo zle, slávisté opět bránili na hranici vápna velmi pasivně, nechali vystřelit Dočkala, jeho pokus vyrazil Berkovec jen před sebe, kde byl nejrychleji Lafata a vyrovnal - 1:1. V 73. minutě Berkovec vychytal střelu Krejčího po podobné akci jako předcházela první brance. V 79. minutě se šlapákem trefil mezi nohy Berkovce Lafata, nejenže neviděl červenou ani žlutou kartu, Královec v duchu svého řízení zápasu nepískal ani faul a následoval roh, po něm šel míč jen těsně vedle tyče Berkovcovy brány. Slávistický brankář poté od Královce za odměnu inkasoval žlutou kartu za zdržování. Po jednom z ojedinělých protiútoků Slavie Piták hledal před bránou Škodu místo samostatné akce, poslední bek Sparty míč zablokoval. O chvíli později se podobně pokusil nahrát Hrubý, ani ten neuspěl. Slávisté sice byli pod tlakem, ale v závěru si připsali ještě jednu šanci, Škoda z otočky poslal míč těsně vedle tyče. V 89. minutě ale přišla rozhodující branka domácích, po rohovém kopu se prosadil Brabec - 2:1.

Komentáře (378)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé