Fortuna liga

Slavia - Ml. Boleslav 3:4

Sešívaní podlehli doma Mladé Boleslavi, přestože vedli 2:0 a 3:2, v poslední minutě však inkasovali rozhodující branku a z nadějně rozehraného zápasu tak neberou ani bod.

Slavia - Ml. Boleslav 3:4 (2:2)
Branky:
23. Zmrhal, 37. Kenia, 47. Škoda - 38. Ščuk, 43. Šisler, 62. Skalák, 90. Wágner

Slavia: Hrubeš - Mikula, Latka (85. Fialka), Bílek, Tamás - Deli, Hrubý - Boudjemaa (66. Prošek), Kenia (77. Baéz), Zmrhal - Škoda

Trenér Miroslav Beránek postavil do základní sestavy poměrně překvapivě místo vykartovaného  Vukadina Vukadinoviče Damiena Boudjemaau, Václav Prošek zůstal jen na lavičce. Úvod zápasu patřil hostům, jen v prvních pěti minutách si připravili tři nebezpečně vypadající situace, ke střele na bránu z nich naštěstí nedošlo. Slávisté se však sotva dostali k míči a o nějakém ohrožení branky soupeře nemohla být ani řeč. Hosté působili sebevědoměji a první tutovou šanci si připravili oni, po standardní situaci se míč vrátil do vápna, Bílek se zapomněl vzadu a kvůli tomu se nemával ofsajd, Wágner ve vyložené pozici naštěstí jen přiťukl míč Hrubešovi. V 18. minutě se slávisté dostali ke třem rohovým kopům, nebezpečí to však pro Šedu neznamenalo. Na druhé straně zvedl emoce na tribunách sudí Královec odpískáním na první pohled čistého zákroku Deliho. Mladá Boleslav kopala nebezpečný přímý kop, slávisté se však ubránili. A po rohovém kopu na druhé straně navíc dokázali skórovat. Po závaru a dobré práci ostatních slávistických hlavičkářů se k míči dostal Jaromír Zmrhal a zblízka napálil míč do sítě - 1:0. Hra se po vstřelené brance opticky vyrovnala a šance nepřibývaly ani na jedné straně. Po rychlé akci Slavie se v 36. minutě odpískal také docela sporný faul na Škodu, z ideální pozice pak poslal míč do sítě Šedy Levan Kenia - 2:0. Jenže hned vzápětí slávisté již poněkolikáté v zápase propadli v obraně, Tamás odvrátil centr na hranici vápna, kde byl úplně volný Ščuk, ten měl hromadu času poslat míč za záda Hrubeše - 2:1. A bylo ještě hůř, po přímém kopu Boleslavi Hrubeš nedůrazně vyboxoval míč jen k Šislerovi a ten měl již také poměrně lehkou střeleckou pozici - 2:2. Slávisté tak naprosto trestuhodně přišli o dvoubrankové vedení na domácím hřišti.

Druhá půle začala tutovkou Boleslavi, obrana Slavie zase zazmatkovala, centr Skaláka našel úplně volného Vacka, který tváří v tvář Hrubešovi poslal míč z voleje vedle. Na druhé straně podobně šílenou chybu udělali také hosté, centr z hloubi pole pouštěl jeden z bránících hráčů golmanovi a nevěděl o Zmrhalovi, který za něj zaběhl. Mladý slávista míč podržel a předložil do tutovky Škodovi, který ve skluzu přidal třináctou branku v sezóně - 3:2! O chvíli později zastavil Škodu v samostatném průniku od půlky hřiště ofsajd. V situaci, která ofsajd připomínala více, se naopak nemávalo a Škoda z voleje poslal míč vedle. Bohužel ani toto vedení slávisté dlouho neudrželi, v 62. minutě vyrovnal Skalák podobně pěknou střelou z přímého kopu, jakou předvedl v první půli Kenia - 3:3. Červenobílí mohli jít znovu do vedení po dlouhém autu Tamáse, spoluhráči připravili střeleckou pozici na hranici vápna Hrubému, ten ale hustou zeď hráčů před sebou nepropálil. Na druhé straně nebezpečně střílel Vacek, nejistý Hrubeš jeho pokus vyrazil jen před sebe. Po chvíli se na levé straně obrany nechal obehrát Hrubý a po následném centru trefil hlavou tyč střídající Ďuriš. A zase na druhé straně, Tamásovu střelu chytil Šeda a samostatný průnik Kenii byl zastaven zákrokem, který vypadal na faul - vzhledem k situaci jistě za červenou kartu, sudí Královec k velké nevoli tribun však nepískal. Zajímavou vložku pak předvedl trenér hostů Jarolím, když aktivně bránil Delimu v zahrání rychlého autu. Pět minut před koncem mohl rozhodnout hlavou nejmenší hráč na hřišti Aldo Baéz, ale jen velmi těsně minul vzdálenější tyč. Slávisté si na rozdíl od zápasu s Teplicemi dokázali vytvořit závěrečný tlak, jenže paradoxně z ojedinělé akce soupeře inkasovali, když centr ze strany usměrnil přes Bílka Wágner a míč zapadl přesně k tyči. Vyrovnat mohl v poslední akci po dlouhém autu Tamáse Prošek, míč však dobře netrefil a Slavia tak doma opět nejenže nevyhrála, ale dokonce ztratila všechny body.

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím byl po zápase spokojenější. "No, byl to zápas výjimečný. Od začátku jsme měli hru pod kontrolou, ale Slavia udeřila ze standardky. Druhému gólu předcházela technická chyba, Slavia si vytvořila standardní situaci a udeřila podruhé. Naštěstí se nám podařilo do konce poločasu srovnat. Začátek druhé půle a hned přišla stoprocentní šance Zahustela, jenže vzápětí jsme inkasovali, když Navrátil nepochopitelně pouštěl míč za sebe. Další průběh byl o tom, jestli se nám podaří skóre srovnat. To se podařilo, obě mužstva pak chtěla vyhrát. Než jsme vstřelili vítěznou branku, dali jsme ještě tyč, takže na brankové situace jsme asi měli navrch a korunovali jsme to vítězným gólem. Slavia chtěla vyhrát, ale my také. V samotném závěru tam ještě byla naše chyba a Slavia mohla srovnat. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát, zvlášť po takovém průběhu. Hráčům jsem do kabiny nic nesliboval, ale věděli, že mi na výsledku na Slavii moc záleží. V prvním jarním zápase jsme přišli o dva body s Hradcem, takže hráči věděli, že máme co napravovat. To, co se tehdy stalo nám, se teď stalo zase Slavii. Vzpomínky na Slavii mám pořád, Slavii přeji vše dobré, ale teď jsem byl na druhé straně. Slavia se dává dohromady, věřím, že je na vzestupné cestě."

To Miroslav Beránek měl opačné pocity. "Z hlediska výsledku to bylo pro diváky asi hodně atraktivní utkání, z mého pohledu je to především zklamání z výsledku. V první půli jsme nehráli dobře, byli jsme roztažení, rozházení, ale přesto jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Zápas se dle mého rozhodl v sedmi minutách na konci první půle, kdy jsme dvakrát inkasovali. Dali jsme gól, inkasovali, pak tam byla enormní snaha, ale neprosadili jsme se a soupeř ano. Neřekl bych, že rozhodla nezkušenost. V první půli jsme neměli disciplínu, nebudu konkrétní, udělali jsme individuální chyby. Dali jsme za tři kola osm bodů, to by mělo stačit na sedm bodů, možná devět. Přitom máme jen čtyři. Dostali jsme laciné góly. Tři vstřelené branky a další vytvořené šance hovoří o tom, že jsme schopní dopředu si šance vytvářet. Ale se čtyřmi inkasovanými brankami se těžko vítězí. Kritizovat veřejně hráče nebudu, podíváme se na to, u každého gólu bylo něco. Druhá branka v naší síti byla prakticky jako přes kopírák jako ta, kterou jsme dostali v Českých Budějovicích. Bylo by alibistické se schovávat za to, že si mužstvo teprve sedá. Není to poprvé, kdy jsme nedotáhli poločas, ale máme na hřišti dost zkušených hráčů, aby se to nestávalo. Martin Latka má potíže se svalem, nestřídal bych ho, pokud by si o to neřekl. Milan Škoda si o nominaci do reprezentace říká, ale jestli jeho nominaci očekávám nebo ne, o to přece nejde. Z porážky jsme zklamaní, ale v tréninku pracujeme dobře, máme pár dní na to, abychom z toho tým dostali. Další zápas je v Plzni, jedeme na hřiště lídra tabulky, tam od nás nikdo nic čekat nebude, tak uvidíme. Každá porážka s týmem, na který se chcete dotáhnout, je samozřejmě komplikace. Jak proti Teplicím, tak proti Boleslavi, jsme přitom mohli vyhrát."

Komentáře (306)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé