O Slavii

Noví trenéři u juniorských týmů

Po obsazení postu hlavního trenéra A týmu oznámila Slavia i jména dalších trenérů, kteří po skončení uplynulé sezóny chyběli na lavičce juniorky, U19 a U16.

Juniorku v uplynulé sezóně vedl Daniel Šmejkal, který vyslyšel volání druholigového Sokolova. Slávistické juniory dovedl k vítězství v Juniorské lize. Jeho nástupcem je padesátiletý Pavel Řehák, který v minulosti ve Slavii působil jako asistent Karla Jarolíma u áčka i jako trenér B týmu. V zahraničí trénoval například v Japonsku. V týmu bude mít pod přímým dohledem svého syna, gólmana Josefa Řeháka. Asistentem zůstává Jan Bauer a z U19 se vrací Ivo Knoflíček, trenérem gólmanů bude Oldřich Pařízek, který se přesunuje z áčka a realizační tým juniorky tak opouští i Luboš Přibyl, který bude trénovat brankáře A týmu Brna.

U19 opustil Michal Petrouš a přešel k mládežnickým reprezentacím U18 a U17. S týmem získal titul a na jeho práci naváže dosavadní asistent u A týmu Martin Poustka, který s U19 začínal už minulou sezónu a má tak na titulu velký podíl.

Po vyhazovu Martina Hyského od U16 dotrénoval sezónu v tomto týmu i v mužstvu U17 Miroslav Jíra, U16 nyní povede Petr Karoch, U17 Miroslav Jíra a U18 Adam Petrouš a Jaroslav Knypl.

Komentáře (24)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Noví trenéři u juniorských týmů

    houston (přítel SN)     před 10 lety 24.06.2014 22:36 |  
    0 0

    Řehák ? Je to vhodný člověk k této kategorii ? Není pro ně velký rapl ?

    • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

      spino     před 10 lety 24.06.2014 22:44 |  
      0 0

      Tím lépe. Hráči v tomhle věku jsou na zradu mateřského klubu nejnáchylnější, takže je třeba v nich pěstovat klubismus. :)

    • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

      Markus     před 10 lety 25.06.2014 06:32 |  
      0 0

      A je on opravdu rapl? Já si spíše myslím, že zrovna on hráčům dokáže výrazně pomoci srovnat si v hlavách priority. Pořád tu volám po tom, aby co nejvíce posil do áčka chodilo přes juniorku, aby juniorka fungovala jako boot camp a tohle mi k tomu pasuje pěkně. Stejně tak se mi líbí exligoví hráči a trenéři u mladších, což by měla být pro mladé i motivace. Mě se ty změny zamlouvají :)

  2. Re: Noví trenéři u juniorských týmů

    Lachim     před 10 lety 24.06.2014 22:59 |  
    0 0

    Zmínka o tom, že tým juniorky opouští Luboš Přibyl není zrovna nejpřesnější. Stejně jako Daniel Šmejkal, Michal Petrouš, Martin Vaniak dostal nabídku z jiného klubu a bude působit jako trenér brankářů ligového týmu v Brně.

    • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

      (host)     před 10 lety 25.06.2014 07:09 |  
      0 0

      Uz jsem to doplnila, diky za upozorneni, priznam se, ze odchody a prichody a navraty mladeznickych treneru uz uplne nestiham sledovat. jane

      • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

        Lachim     před 10 lety 25.06.2014 08:30 |  
        0 0

        Ono to bude ale vinou PR klubu. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale 2 trenéři, kteří získali letos se svými týmy titul, dostali velmi dobré nabídky do dospělého fotbalu, resp. k repre a tady o tom není v podstatě ani zmínka, natož rozhovor. Je to škoda.

        • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

          Barra     před 10 lety 25.06.2014 08:43 |  
          0 0

          Souhlasim ze jak Daniel Smejkal, tak Michal Petrous by si zaslouzili aby jim klub patricnym zpusobem podekoval za odvedenou praci. Jednou se pravdepodobne k nam vrati, ten trenersky svet je maly, a je vzdy fajn si na sebe v dobrym vzpomenout. Urcite by i rada Slavistu ocenila, kdyby se dozvedeli co pro ne nova funkce znamena, co od ni ocekavaji, jak na sve pusobenive Slavii.vzpominaji

          Neberu to za zle SN, myslim ze vzhledem k jejim moznostem delaji redaktori vynikajici praci. Od oficialek bych ale ocekaval neco vic. Jinak jen pochvala pro stranky Baniku Sokolov, kde Daniel Smejkal byl patricnym zpusobem uveden.

          • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

            naplavnik     před 10 lety 25.06.2014 09:27 |  
            0 0

            S tím nemůžu, než souhlasit. Sice je to jejich individuální úspěch, ale je to vysvědčení i pro Slavii, že je o jejich lidi zájem. A Petroušovo nové angažmá jsem zcela přehlédl, přeji mu a Danovi jen úspěchy. Michalu Petroušovi hlavně za to jaro 2011.

    • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

      ligas99     před 10 lety 26.06.2014 22:59 |  
      0 0

      " Po vyhazovu Martina Hyského od U16 dotrénoval sezónu v tomto týmu i v mužstvu U17 " citace

      Zajímavá formulace člověka, který na CT Sport komentuje mistrovství světa ....

      Ve Slávii se lidem, kteří měli výsledky a šli za lepším, prostě neděkuje, vypovídá to o zázemí ... odchody úspěšných trenérů, příchody a odchody hráčů, často tendenčním komentářům

  3. Re: Noví trenéři u juniorských týmů

    spino     před 10 lety 25.06.2014 08:52 |  
    0 0

    Co byste říkali tomu, kdyby Slavii posílil Jiří Bílek? Myslíte, že by nám byl prospěšný?

    • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

      Tomski     před 10 lety 25.06.2014 08:58 |  
      0 0

      celkem zajímavé jméno...může hrát i stopera...smlouva končí teď...

      • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

        barabas     před 10 lety 26.06.2014 11:50 |  
        0 0

        Otázka je jestli si ho nestáhne spíš jeho strejc do Tbilisi.

  4. Re: Noví trenéři u juniorských týmů

    petrjir     před 10 lety 25.06.2014 09:14 |  
    0 0

    Může někdo v krátkosti prosím popsat hráče, kteří jsou na testech? Malina, Prosek, Vondráček, Peterka? Má z nich někdo na to, aby se prosadili někde?

    • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

      klimi     před 10 lety 25.06.2014 09:46 |  
      0 0

      Zdravím, za mě názory:

      Brankář Malina je pokud se nemýlím ročník 91, tudíž už "dost starý". Minulý rok byl na hostování v Neratovicích, jak hodně chytal netuším. Když chytal za juniorku, tak se střídali spolu s Hrubešem a Karel mi přišel lepší, ale je to opět věc názoru. Nikdy nevíte, ale do Áčka asi už ne.

      Honza Prosek, ročník 95, člen kádrů mistrovské U19 a dost zápasů odehrál i za U21, především na podzim. Původně je to defenzivní záložník, v juniorce hrál na podzim často beka, na konci sezóny pak opět na postu středního záložníka. Je to pravidelný reprezentant. Rychlý, pohyblivý, nebojí se hrát, do Áčka jednou určitě ano.

      Jirka Vondráček přešel myslím před třemi lety z Náchoda. Chvilku trénoval s Áčkem, dokonce za něj dal v poháru proti Meteoru gól (v čase 2:35 https://www.youtube.com/watch?v=WB6s6mxm1Xg)
      Ročník 93, ofenzivní záložník popř. útočník, postavu má slušnou (tím myslím fotbalově), u něj nedokážu vypíchnout žádnou silnou stránku, ale naopak ani žádnou slabou. Pro mě je to komplexní hráč. Těžko říci, jestli někdy bude mít šanci v Áčku, já dávám tak 40:60 pro ne, ale nikdy nevíte :))

      Jan Peterka, křídelní záložník, ročník 94, velmi šikovný a rychlý hráč, na podzim měl skvělou formu, na začátku jara se však bohužel zranil a už toho pak moc neodehrál. K němu není moc co říci, šanci u Áčka by také jednou mohl dostat.

      Samozřejmě se mohu svými popisy od těch Vašich lišit, rád si je přečtu a podiskutuji o nich.

      Jsem rád, že o naše kluky je zájem, sice zatím jen do přípravy. Upřímně nevěřím tomu, že by se třeba Prosek nebo Peterka ujal hned do základní sestavy, ale budu věřit, kluci jsou pracovití a Petrouš se Smejkalem je snad naučili pokoře.

      Jinak Beránek říkal, že o naše mladíky zájem je, především o ty, kteří jsou v Áčku, ale Míra je nechce zatím pouštět, chce je vidět v přípravě a až pak se uvidí. Bazal pravděpodobně zůstane zatím na Žižkově, kam si myslím, že zamíří u někteří další od nás, jelikož peníze údajně na Žižkově nejsou. Snad by mohl minimálně Míra Verner, u něho jsem trochu počítal, že by si ho mohl vzít s sebou Dan Šmejkal.

      A ještě k trenérům:
      Já jsem nesmírně rád a hrdý na to, že je o naše trenéry u mládeže zájem. Dan Šmejkal si to zaslouží a Michal Petrouš to s mladými prostě umí. Věřím, že se oba jednou vrátí.

      • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

        ortevor     před 10 lety 25.06.2014 12:03 |  
        0 0

        souhlas vicemene ve vsem s klimim, jenom bych doplnil k Malinovi, ze v dobach, kdy se v juniorce stridali s Hrubesem, se mne naopak vice libil Malina...Ma takove ty Vaniakovske reflexy na care, dobre si diriguje obranu, oproti treba Rehakovi se mne libi Malina vic, hostovani ve druhe lize bych mu pral, podle mne z nej neco jednou muze byt...

        jinak to taky obema trenerum vazne preju, za poctivou a kvalitni praci a loajalnost Slavii si to zaslouzi...a verim, ze je jednou v SKS zase uvidime :)

        • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

          Falk     před 10 lety 25.06.2014 15:29 |  
          0 0

          Tak do přípravy s A týmem měl jít určitě Verner,měl se ukázat i Bazal ,moc nechápu v přípravě Hurku,Salašoviče,Šimečka ,Zmrhala,Bejbla.Trošku mě překvapil Šmejkal ,že si z našich juniorů nikoho nevzal,ale budeme vidět .Určitě je prospěšné ,aby naši mladí se začali prosazovat v dospělém fotbale.Jeste jedna věc ,nelíbí se mi na postu sportovního ředitele Kisel,on je spolu zodpovědný za dění ve Slavií a za mě je to jasné,protekce,kamaradičkovani ,špatná manažerská rozhodnuti ,žádné posily ,nerozumím posunům do A týmu !!!,nedokázal včas sehnat posily,tak co vlastně dělá

          • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

            klimi     před 10 lety 25.06.2014 17:24 |  
            0 0

            Ahoj Falku,
            podle mě se u Vernera už počítá s nějakým hostováním, jinak si to nedokážu vysvětlit.

            Podle mě vzali všechny do Áčka z juniorky prostě hodně hráčů, aby si to zkusili, nic za to nedají, když se pak vrátí do juniorky nebo budou hrát za Admiru či jinde na hostovačce.

            Ke Kiselovi:
            No jak to tak sleduji, tak Míra Beránek je spíš takový manažer než jen trenér Áčka, snaží se zapojovat do dění ve všech týmech, snad mu to vydrží.

            • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

              gurman99     před 10 lety 25.06.2014 18:45 |  
              0 0

              Míra Verner je na testech ve Vlašimi

              • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

                klimi     před 10 lety 25.06.2014 18:49 |  
                0 0

                Zajímavá zpráva, zdroj máte jaký? Díky

                • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

                  gurman99     před 10 lety 25.06.2014 18:57 |  
                  0 0

                  p.Paska

      • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

        Pepino44     před 10 lety 26.06.2014 10:38 |  
        0 0

        Tak s hodnocením klimiho plně souhlasím. K těm trenérům,myslím,že jin to jenom prospěje a uvidíme jak to Danovi půjde ve velkém fotbale. U juniorky se mi moc líbil,komentoval a vysvětloval k lavičce děj na hřišti a to se mi moc líbilo.Uvidíme však jak to budou brát ti starší. Každopádně mu přeji hodně úspěchů.

      • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

        ligas99     před 10 lety 26.06.2014 22:37 |  
        0 0

        Jenom malé doplnění, trenér Řehák, syn Řehák, výborné načasování příchodu trenéra. Řeháka jsem ve Slavii zažil, stavět bude svoje oblíbence, tak jak to dělával. Lituji Hrubeše, pokud bude chytat za juniorku. Když srovnám Hrubeše a Malinu, jediný rozdíl byl v tom, že za Hrubešem stál p.Paska. Karel ale nebyl z těch, kteří by si stěžovali, že nechytá a v juniorce se střídali celkem pravidelně, výkoností na tom byly řekl bych stejně, rozdíl byl hlavně v pozadí, kdo tahá za potřebné nitky. Kdy už tady pochopíte, že hráče dělá manager, až potom to co umí samotný hráč. Když se dívám vedle na tabulku áčka, a na ten kádr co je tam nyní, tak to nezachrání ani trenér Beránek. To co zde děje poslední 3-4 roky je děs. Na webu se chlubíme kolik jsme udělali titulů, ale kolik mladíků je schopno se uplatnit v áčku ??? Koncepce ala KISEL :-)

        • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

          Navyseals     před 10 lety 27.06.2014 15:35 |  
          0 0

          Řehák chytal o mnoho líp než Hrubeš v poslední době. Hrubeš je neohrabanej a dost chybuje.

        • Re: Noví trenéři u juniorských týmů

          ortevor     před 10 lety 27.06.2014 20:59 |  
          0 0

          souhlasim s nazorem, ze Malina by mel dostat sanci..mne se osobne z tehle tri libil nejvic, resp moje poradi by bylo Malina - Hrubes - Rehak...Rehak mne zatim moc nepresvedcuje, predevsim ta hra nohama a vykopy, to je hruza..