O Slavii

Končí celý realizační tým áčka

Slavia po výhře nad Duklou oznámila šokující zprávu - u A týmu končí trenér Miroslav Koubek a asistenti Ivo Knoflíček a Juraj Šimurka! Nástupcem Koubka bude holandský trenér Alex Pastoor. Do vedení sportovního úseku navíc přichází Igor Kornějev.

Miroslav Koubek převzal tým po rezignaci Michala Petrouše 18. září. Jeho ligová bilance ve Slavii je 3-3-4. Juraj Šimurka působil u A týmu od června 2013, Ivo Knoflíček s přestávkou od roku 2010. "Šlo o společné rozhodnutí nového sportovního úseku a vedení. Chceme změnit sportovní směřování klubu, jeho celkový projev a způsob myšlení," uvedl sportovní ředitel Karol Kisel.

Do sportovního úseku přichází jako poradce Igor Kornějev, bývalý záložník a ruský reprezentant, který působil jako hráč v CSKA Moskva, Espanyolu Barcelona, FC Barcelona, Heerenveenu, Feyenordu Rotterdam a Bredě. V poslední době vykonával funkci sportovního ředitele Zenitu Petrohrad, v posledních měsících byl spojován se Slavií a angažoval se i v příchodu posil.

Nový kouč Alex Pastoor se narodil 26. října 1966 v Amsterdamu. Jako záložník prožil většinu sportovní kariéry v FC Volendam, dále hrál za SC Heerenveen, belgický KRC Harelbeke a rakouskou Austrii Lustenaou. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2001.

Trenérskou kariéru začal Alex Pastoor jako mládežnický trenér v AZ Alkmaar, kde působil do roku 2005. V sezoně 2005/2006 vedl rezervní tým tureckého Fenerbahçe Istanbul. Mezi roky 2006 a 2008 pracoval jako asistent hlavního trenéra SC Heerenveen Gerthana Verbeeka. V sezoně 2008/2009 byl jmenován mládežnickým trenérem Feyenoordu Rotterdam

V létě 2009 se Alex Pastoor stal hlavním trenérem SBV Excelsior, se kterým se překvapivě probojoval do nejvyšší holandské soutěže. Po úspěšném působení v Excelsioru vedl dva roky Nijmegen, kde mezi jeho svěřence patřil také bývalý slávistický obránce Pavel Čmovš.
Kompletní realizační tým bude oznámem zítra, kdy Pastoor povede první trénink.

Komentáře (310)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé