Přípravná utkání

Tipsport liga: Slavia - Dukla 0:4

První utkání zimní přípravy odehrála Slavia v rámci Tipsport ligy s Duklou. Slávističtí mladíci po nedobrém výkonu zaslouženě podlehli namixované sestavě Dukly. Několik stovek fanoušků tak odcházelo z Edenu zklamaných.

Slavia - Dukla 0:4 (0:1)

Branky: 6. Nestor Albiach, 56. Hamulák, 83. Kalouda, 89. Čapek

Sestava 1. poločas: Čontofalský - Smolák, Kolařík, Souček, Tusjak - Vošahlík, Salašovič, Šimeček, Bazal - Hrubý - Vyhnal

Sestava 2. poločas: Hrubeš - Smolák, Mac, Souček, Tusjak - Prošek, Verner, Peterka, Zámečník - Vondráček - Červenka

Slavia nastoupila v podstatě s kádrem juniorky, oproti tomu v týmu Dukly se objevilo několik známých jmen - Španělé Romera a Nestor, Štětina, Hlinka, Kalouda, Mareš či Engelmann.

Dukla začala podle očekávání aktivněji. Kunič postupoval směrem k našemu brankáři, přetlačil Součka a přihrávkou vybídl Nestora, který se z blízka nemýlil, ke změně skóre. Ránu Ouedraoga po čtvrthodině hry kryl Čontofalský. Svou první větší šanci si následně připsala i Slavia, když po Bazalově centru nebezpečně hlavičkoval Vošahlík. Brankář Tetour byl ale připraven. Agilní Kunič se snažil dělat další problémy naší obraně, vše vyřešil důrazným zákrokem Souček. Penalta se po tomto střetu ve vápně nepískala. Dukla měla nadále navrch, sešívané nadvakrát podržel gólman Čontofalský, když nejdřív vytáhl Fryčerovu hlavičku a poté i Nestorovu dorážku.

Hned v úvodu druhé půle musel ožehavou situaci řešit brankář Hrubeš. Po střele z úhlu ale mič zkrotil před případnou dorážkou. Po Vernerově ruce měla Dukla k dispozici přímý kop ze zajímavé vzdálenosti, rozehrávající hráč ale trefil jen zeď. Dukla měla stálou převahu, Kovalova rána se jen o centimetry nevešla mezi tři tyče za bezmocným Hrubešem. Poté už se ale hosté prosadili. Dostali se za slávistickou obranu a po centru z levé strany neměli problém vsítit druhou branku. A záhy mohlo být hůře - nádhernou ránu žlutých zastavilo břevno! Hrubeš se po Marešově střele jen ohlédl. Do první vážnější situace v druhé půli se poté dostali i slávisté, Červenkovu ránu doprostřed z dobré pozice ale jen lapil Tetour. Na druhé straně si s podobnou střelou poradil i Hrubeš. V závěru zápasu ještě připadala Dukla třetí a čtvrtý gól. Nejdříve se po hrubé chybě Mace se štěstím prosadil Kalouda, v poslední minutě pak na konečných 0:4 upravil Čapek.

Slávističtí mladíci tak po nedobrém výkonu zaslouženě podlehli namixované sestavě Dukly. Několik stovek fanoušků tak odcházelo z Edenu zklamaných.

Komentáře (341)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé