Hráči Slavie

Ve Slavii končí Adam Hloušek

Slavia se s Adamem Hlouškem dohodla na ukončení hostování, hráč nejspíš v zimě zamíří do zahraničí, v posledních dnech se spekulovalo o zájmu Norimberku.

Zdánlivě nekonečný příběh o angažmá Adama Hlouška ve Slavii končí, tedy alespoň prozatím. Znovu tedy připomeňme, že Slavia koupila Hlouška z Jablonce před dvěma a půl roky za obrovskou sumu údajně přesahující 20 milionů korun a přihodila nadějné hráče Jablonského s Kovaříkem, v té době již ligou prověřené ve Slavii a v Č. Budějovicích. Ze začátku zavládla mezi fanoušky Slavie spokojenost, protože klub získal velmi talentovaného hráče, který je odmalička slávistou. Hloušek byl jediným hráčem, který dokázal vstřelit branku Tiraspolu v nešťastném předkole LM a následně na podzim zářil v Gambrinus lize i v Evropské lize, především jeho výkon ve Valencii byl jedním z nejlepších individuálních výkonů slávisty v posledních dvou sezónách. V prvním jarním zápase se však Hloušek vážně zranil a do hry se vrátil až v průběhu podzimu minulé sezóny, kdy to však nebylo ono.

Finanční krize Slavie loni v zimě využil současný předseda FAČR Miroslav Pelta, který od Slavie za 10 milionů korun koupil zřejmě rozhodující podíl přestupových práv Adama Hlouška a navíc další dva nadějné fotbalisty - Vaňka a Valeše. Hlouška pak těsně před startem ligy poslal na hostování do Kaiserslauternu. Ten v létě neměl finanční prostředky na uplatnění opce a Pelta tak pro něj sháněl jiné angažmá. Během té doby figuroval na pohárové soupisce Jablonce, sám hráč však v Jablonci hrát nechtěl, Slavia o něj při nouzi o zkušenější hráče projevila znovu zájem a Hloušek putoval opět do Slavie, tentokrát z Jablonce na roční hostování.

Jeho druhé angažmá ve Slavii však nakonec trvalo pouhou půlsezónu, přes nepřesvědčivé výkony o něj projevil zájem Norimberk a hráč před Slavií upřednostnil zahraniční angažmá, což nakonec vedlo k dohodě o ukončení hostování. Na podzim za Slavii nastoupil Adam Hloušek do jedenácti ligových a jednoho pohárového utkání, vstřelil jednu branku (Příbrami) a nasbíral čtyři žluté karty.

Slavii tak opouští po Marešovi a Tusjakovi v krátké době již třetí levonohý hráč, proto se dá očekávat, že na tuto stranu hřiště také přijdou nějaké posily, Slavia potvrdila zájem o Rusa Pilijeva a vyloučen zřejmě není ani příchod Tomáše Mičoly.

Komentáře (18)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

    marek018     před 12 lety 21.12.2011 12:35 |  
    0 0

    no moc toho po návratu nepředvedl. Ale vzhledem k tomu, že na Žižkov šel Mareš a Tusjak, tak mi přijde, že nalevo máme jen Trubilu a Koreše, Hurka hraje líp na podhrotu. Už by to fakt docela chtělo opravdové posily, co zvednou kvalitu kádru, ne jen doplní počet.

    • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

      opicemag     před 12 lety 21.12.2011 12:46 |  
      0 0

      Posily by to chtělo. Ale nějak nevím, jak se chce Hloušek prosadit někde venku s tím, jak hrál teď u nás. Bude se muset hodně zlepšit. Nebo že by to bylo tím, že u nás nemá téměř žádné kvalitní spoluhráče? To se mi moc nechce věřit, protože zbytek týmu teď na podzim ničím nepřevyšoval. Nebo že by na to kašlal? To je možné, ale k němu mi to nesedí. Třeba nás překvapí a chytne se.

  2. Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

    Viking     před 12 lety 21.12.2011 12:43 |  
    0 0

    Slavia skáče jak Pelta píská.

    • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

      Jiri1     před 12 lety 21.12.2011 12:51 |  
      0 0

      Zdravim, v pripade Hlouska jsem na Peltovu rezii upozornoval jiz na konci sezony , bohuzel neni nasim hracem, zapujcen k nam byl po tom co ho Pelta nevnutil ani Komnanskemu zadarmo a proto je logicke ze mu shanei jine angazma pokud mozno venku, nejsem si vubec jist, ze z nej Pelta dostane nejake prachy , tedy neco asi jo , ale moc to nebude. On vlastne i u nas zacina prestupni temin az na konci ledna , tak asi v teto chvili nema cenu spekulovat na prichodu skutecnych posil, nicmne terba Kalivoda se vracel do materskeho klubu a na Zizkov uz ani nepachne tedy dokud mu nedoplati dluzne penize , coz je , ale vzhledem k soucasne situaci temer vyloceno.

      • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

        SKS70     před 12 lety 21.12.2011 13:04 |  
        0 0

        Dobrý den,

        máte nějaké zprávy, kdo do Slavie přijde? Nebo alespoň, zda to bude nějaké výraznější posilování či ne. Dnes ve Sportu je rozhovor s Plíškem s tím, že má jít do Dukly. Nemáte info, že by Kozlík nastoupil u nás po Strakovi?
        dík

        • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

          marek018     před 12 lety 21.12.2011 13:37 |  
          0 0

          jenže v tom rozhovoru bylo, že by tam měl jít na netrenérskou pozici a on to vyvrátil.
          Jinak už bych nějaké posily uvítal, ale zatím ani muk o posilách..

        • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

          Jiri1     před 12 lety 21.12.2011 13:42 |  
          0 0

          Ne , Pliskovo angazma ve Dukle s pripadnou zmenou trenera ci sportovniho vedeni ve Slavii nesouvisi, v Dukle probiha uz delsi dobu vymena vedeni klubu a pripadny prichod Pliska souvisi s vyhledavanim talentu, kde ma Dukla velke rezervy, zrejme to ma delat misto Fialy a nevylucuju , ze muze nahradit ve vedeni tzv sekce profi fotbalu Hynka. Zaroven jsou tam zjevne snahy usetrit treba Vozenilek, ktery mel delat piar se na Dukle tolik neangazuje , skocila i Bayerova a Petrak, clenem predstavenstva uz neni ani Prokes. Reditel Sramek je sice jen loutkou vedeni klubu,ale v dobe kdy byl bez prace se v Dukle docela chyili kdyz jeho sportovni dovednosti jsou vice nez sporne. z hlediska posil pro Slavii o 2 posilach u vite , ale ty dalsi budou zaviset na tom , jak o treba ve Sparte dopadne.jedno je jasne , zadna vyrazna jmena bych necekal.

  3. Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

    slamacek (přítel SN)     před 12 lety 21.12.2011 14:07 |  
    0 0

    tak chtelo by to privest nejakyho poradnyho levyho obrance, ale toho hledal uz KJ. do zalohy na levo netreba nikoho tahat. je tam kores, trubila a nebo i hurka. chce to poradnyho bombardaka. ja jsem pro T. Vagnera z pribrami. u nej by se mozna vyplatilo sahnout i hloubeji do kapsy. pak do stredu zalohy nekoho kreativniho misto L. Jarolima, kterej uz pomalu konci. vic bych to zatim neresil

    • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

      honzah (přítel SN)     před 12 lety 21.12.2011 14:11 |  
      0 0

      Levýho beka může hrát třeba Nitrianský :-)

      • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

        bongor     před 12 lety 21.12.2011 22:32 |  
        0 0

        Ten náš výhled na jaro už začíná být nechutný.Ano,Hloušek patří popletovi,to víme,ale Jandys už šprtá turečtinu a spoléhá na Míňu,že mu bude napovídat.Koreš má oteklou nohu a nikdo neví co to je a kdy se to zlepší.Kaufi pokračuje v rekonvalescenci,Pospěch se pere a dostane za to možná nějakej flastr.Sice nám teď bodly Zápy,ale i tak nám zůstanou Vlčák,Hub,LJ a dorostenci,jestli si je ovšem nestáhne Hřebík do sralty.A nad tím vším Stračena.
        To by bylo,aby s tím nepraštil sám.

        • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

          Kactus     před 12 lety 22.12.2011 12:37 |  
          0 0

          přesně, je to jedno kdo příjde a kdo odejde.
          když máme trenéra, který je neumí naučit žádnému systému a dokonce ani "hrrr na ně", je to úplně jedno.
          straka ven !

    • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

      janko (přítel SN)     před 12 lety 22.12.2011 11:07 |  
      0 0

      Dobré dopoledne, to že AH odchází tak to mi vůbec nevadí....
      Na podzim jsem se těšil, že dostane šanci na levé straně Tusjak, navíc jsem byl zmlsaný jarní souhrou Trubila/Koreš. Když se tu zpět objevil AH, tak mne to spíše nas**lo, než abych nad tím jásal... kluk, co je zhrzený že nemůže pokračovat v bundeslize, ať je to sebevětší talent, tak si myslím, že to nic nepřinese... nakonec výsledek jsme viděli... Takže Adame ať se ti daří, ale truchlit pro tebe nebudu. Jen doufám, že tohle bude definitivní tečka za těma podivnýma machinacema s peltou.
      A ohledně Tusjaka, celý podzim byl zraněný, u nás by si asi nekopl, tak proč ho nenechat rozehrát ve Viktorce, navíc když tam není opce. To bych tak tragicky neviděl...

      • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

        Jiri1     před 12 lety 22.12.2011 13:35 |  
        0 0

        Zdravim, dobry nazor , poku proste nezaneme hrat jako tym a budou neustale preferovani ti nejzkusenejsi fotbaliste , pokud bude vedeni tvrdit , ze muzeme byt radi za to , ze nehrajem o sestup pak je to prusvih, pokud mame penize na spolupraci s medialni agenturou , tak bychom meli mit penize na angazovani skutecne odborne zdatneho sportovniho reditele, do te doby se nic asi nepohne. Co je mi platne , ze v lednu dorazi i nejaka znamejsi jmena ,nerikam ze supertrida , kdyz system toho, jak pracuje sportovni usek je proste priserny.Fotbal se da hrat i za male penize viz Pribram, jen je nutno trosku zmenit zajete koleje v kabine a samozrejme jinak nastavit odmenovani , aby se vice hralo na vysledky a ne , ze sve penize uvidim i za prohry. Problem soucasne Slavie tkvi skutecnee spse v tom, ze rozpocet zustava na te nejnutnejsi provozni urovni a neni moznost a zreme ani vule prilis menit, proste nekdo z nas chce mit jen prumerny tym.

        • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

          bongor     před 12 lety 22.12.2011 16:02 |  
          0 0

          Ano,i my bychom asi byli rádi,kdyby z nás byl alespoň průměrný tým.
          Ale s naším přístupem budeme mít do průměrného týmu pořád dále.Taky záleží na tom co je vlastně průměrný tým a kde ho tady vidíš.Zatím to není ani ten ze všech stran podporovaný a oslavovaný a obdivovaný bolševik a nepomůže tomu ani to jejich pimprlové divadýlko,co nám právě představují.Plzeň se nadějného týmu právě s úspěchem zbavuje a na jaře dostane od Schalke bůra.Příbram ukázala jen jedno,že pokud se někde začne tvořit nějaké nadějné mužstvo,tak jim ho ihned bleskově rozeberou rumuni a jim podobní vyčůránci.Takže pa.pa,zanechte všech nadějí.
          Na hezký fotbal se ale dá jezdit docela pravidelně do zahraničí a v srdci budeme mít stejně jenom tu naši Slavii.A budeme se těšit,že zázraky se občas stávají.

          • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

            Jiri1     před 12 lety 23.12.2011 09:44 |  
            0 0

            Zdravim, chtel bych vsem , kteri jsem pisete a kteri tady travite nekdy sve volne chvile stejne jako redakci poprat klidne svatky a samozrejme hodne radosti ze svych blizkych a hlavne nasi Slavie, zrovna dneska jsem cet o setkani nasich fotbalistu s byvalym presidentem Havlem, ktery to mel vzdycky podle svych slov bliz k nasemu tezce zkousenemu klubu a i proto musime doufat v navrat lepsich casu , v navrat lidi, kteri ze Slavie opet udelaji nejlepsi fotbalovy klub v nasi republice.

            • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

              Eluin (přítel SN)     před 12 lety 23.12.2011 10:08 |  
              0 0

              Také přeji hezké svátky, jen s tím návratem to nevidím moc růžově...

              • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

                bongor     před 12 lety 23.12.2011 11:00 |  
                0 0

                Taky já přeji všem ,co sem píší,hezké prožití Vánoc.Do roku 2012 přeji nám všem a především naší Slavii mnoho štěstí a to jak při případném posilování mužstva,tak v bitvách na zeleném trávníku.
                Já to nevidím ani černě,ani růžově,mnohdy jen maličkost rozhodne o úspěchu nebo neúspěchu.Třeba může přijít bohatý sponzor,vždyť slávistů jsou desetitisíce a nejsou mezi nimi jen chudáci.A i když se nikdo takový nenajde,stejně je Slavia nesmrtelná!

                • Re: Ve Slavii končí Adam Hloušek

                  naplavnik     před 12 lety 23.12.2011 12:33 |  
                  0 0

                  "nejsou mezi nimi jen chudáci" :D takový sherwood před hlavákem je slávistů plný :D i já všem nezdolným a vytrvalým slávistům přeji hezké svátky a také mnoho sil do toho nadcházejícího roku, protože těch my slávisti kromě trpělivosti a porozumění budeme potřebovat nejvíce. PF 2012