Ženský fotbal

Slávistky ve finále poháru

Fotbalistky Slavie se probojovaly do finále Poháru KFŽ, když v odvetě na hřišti Slovácka vyhrály bez problému 3:1. Branky vstřelili Budošová, Tomášková a Voňková. Ve finále se utkáme se Spartou, zápas se hraje 11. června.

Slávistky si hned vypracovaly roh, ale nic z něho nebylo. Domácí se hned snažili o odpovědět, ale k ohrožení branky se nedostali. V 5. minutě po hezké akci na jeden dotek Pěničkové a Divišové zakončovala slávistická útočnice technickou střelou, která však skončila nad brankou. Velice brzy jsme se dostali do vedení, v 9. minutě po standardní situaci Pěničkové zakončovala Budošová hlavou na přední tyči. Slovácko v dnešním utkání nemělo co ztratit, o postupujícím bylo rozhodnuto, takže jediným cílem bylo nám to co nejvíce znepříjemnit. Ve 13. minutě z úhlu střílela slabě Bartovičová. K překvapivému zakončení se dostala Voňková z dálky, ale dalekonosný pokus skončil těsně nad brankou. Velkou šanci jsme měli ve 23. minutě, kdy Budošová uvolnila Divišovou, která šla sama na branku, ale střela podél brankářky skončila těsně vedle tyčky. Ozvalo se i slávistické břevno po hlavičce Vlasatíkové. Pojistku jsme přidali ve 32. minutě, kdy Budošová poslala pas před branku a Tomášková byla u míče dříve a dokázala ho doklepnout do prázdné branky. V závěru poločasu bohužel došlo ke zranění Divišové, která si natáhla sval. Ke střele se ještě dostala domácí Dudová a minutu před koncem vstřelila třetí branku Voňková po střele k tyči.

Ve druhém poločase bylo znát, že je již o výsledku rozhodnuto. Slovácko chtělo vstřelit čestnou branku, takže využívalo každou příležitost k ohrožení branky. Slávistky se moc do hry nedostaly, více jsme kazili, a proto jsme se dlouho nedostali do šance. Velkou možnost jsme měli až v 68. minutě, kdy po uvolnění Krůzové mohla zakončovat do prázdné branky Nepokojová, ale z dálky branku přestřelila. V 74. minutě to ze standardní situace zkoušela Polášková, ale Krömrová byla na místě. Posledních dvacet minut nebyla zdravotně fit Voňková, takže jsme prakticky dohrávali v deseti. A jelikož jsme se již moc netlačili do útoku, hrálo hlavně Slovácko. Devět minut před koncem domácí vstřelili branku, krásnou střelou k tyči se prosadila Bartovičová.

Slovácko - Slavia 1:3 (0:3)
Slavia: Taušová (54. Krömrová) - Kulichová, Odehnalová (60. Bažoutová), Pincová, Benýrová - Tomášková, Budošová (60. Košvancová), Pěničková, Krůzová - Voňková, Divišová (38. Nepokojová)
Branky: 81. Bartovičová - 9. Budošová, 32. Tomášková, 44. Voňková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)