Ženský fotbal

Slávistky vezou body ze Slovácka

Fotbalistky Slavie si zajistily definitivně druhé místo po výhře na Slovácku 2:0. Branky vstřelily Budošová a Divišová. Juniorkám se příliš nedařilo a prohrály 1:4. Starší žákyně dnes hrály se Spartou, ale bohužel prohrály 0:4. Naopak historicky prvního vítězství dosáhly mladší žákyně, když porazily dosud neporaženou Spartu 4:2!

A tým:
Slávistky po remíze se Spartou čekal další těžký zápas a nakonec se to i potvrdilo. Od začátku byli domácí fotbalovější, dařilo se jim kombinovat, ale naše obrana hrála spolehlivě. Ale ukázali jsme svou sílu, hned z první akce jsme se dostali do vedení, když po parádním pasu Odehnalové unikla Budošová a v pohodě obešla brankářku a dávala do prázdné branky. Ve 23. minutě mohlo Slovácko vyrovnat, ale po velkém závaru Strožová nedokázala trefit prázdnou branku. A z následné akce si míč Divišová vyměnila s Voňkovou a parádně unikla a přesně zakončila k tyči. Celkově jsme ale viděli zvláštní utkání bez výrazných šancí. Domácí dokázali zahrozit z několika závarů, slávistky z rohů. Pět minut před koncem mohla zvýšit Holečková, ale trefila pouze vyběhnutou brankářku.

Ve druhém poločase jsme neviděli pohledný fotbal, Slovácko hrálo kombinační fotbal, ale dostali se maximálně k našemu vápnu, kde narazili na pozornou slávistickou boranu. Ale dopředu jsme toho moc nepředvedli, často jsme ztráceli míč, chyběl větší pohyb a důraz, takže jsme se chvílemi jen bránili. Do nějaké šance jsme se dostali až v závěru, nejdříve z rohu Odehnalová hlavičkovala mimo branku, poté Nepokojová trefila z dobré pozice brankářku a čtyři minuty před koncem trefila Divišová tyč. Připsali jsme si tři body a tím si definitivně zajistili druhé místo. Se Slováckem se utkáme také v Poháru KFŽ, které se bude hrát na dva zápasy.

Slovácko - Slavia 0:2 (0:2)
Slavia:
Krörmová - Králová, Odehnalová, Pincová, Kulichová - Holečková (72. Nepokojová), Budošová, Pěničková, Krůzová (60. Tomášková) - Divišová, Voňková (79. Danielová)
Branky: 15. Budošová, 24. Divišová


Juniorka:
Juniorky po středečním remíze se Spartou čekal asi ještě těžší zápas na Slovácku, kde se nám delší dobu nedaří. A domácí měli ještě větší motivaci, po výbuchu na Spartě nás chtěli bodově předběhnout. Bohužel hned v úvodu jsme se zbytečně dostali pod tlak, kdy se nám nepodařilo několik přihrávek a navíc domácí zahrozili po několika závarech, čímž získali velké sebevědomí. V týmu slávistek nastoupila ve středu zálohy Voňková, která dokázala podržet míč, bohužel už ho neměla komu přihrát, jelikož se spoluhráčky nenabízely a tím jsme naší sílu nevyužily. Ve 14. minutě jsme se mohli dostat do vedení, po standardní situaci míč propadl k Necidové, která sama před brankou mohla skórovat, ale trefila pouze vyběhnutou brankářku. Tato branka by nám strašně moc pomohla, protože se nám jinak nedařilo. Slovácko se pak ve 20. minutě dostalo do vedení, když míč prošel k Šubardové, která dokázala prostřelit Palkovou. Vyrovnat jsme mohli ve 25. minutě, ale střelu Voňkové ze standardní situace brankářka vyrazila. Zbytek utkání už byl ve znamení domácích, kteří nás dokázali zatlačit a vytvořili si několik šancí, některé jsme buď zažehnali či je vychytala Palková. Tlak jsme bohužel neustáli, tři minuty před koncem se za obranu dostala Šubardová a z úhlu skórovala.

Ve druhém poločase došlo k přeskupení řad a herně se slávistky zlepšily a navíc jim pomohlo rychlé snížení, když ve 43. minutě Dvořáková proměnila standardní situaci. Holky se zvedly a hnaly se za vyrovnáním. Několik minut jsme měli navrh, ale do šancí jsme se nedostali. V dalším průběhu se hra opticky vyrovnala, i když slávistky měly občas možnost jít do brejku, ale buď byl odmáván ofsajd či jsme ho nedokázali dotáhnout. V posledních dvanácti minutách jsme museli hru více otevřít, abychom se pokusili o vyrovnání. Nejdříve ale zahrozili domácí, hned poté jsme byli kousek od vyrovnání, když šla sama na branku Vyskočilová, bohužel se jí brankářku nepodařilo prostřelit. V posledních minutách jsme bohužel dvakrát inkasovali do otevřené obrany a výsledkem tak byl nakonec menší debakl. Slovácko má nyní o dva body více, ale máme zápas k dobru. Pokud budeme chtít nakonec skončit druzí, nezbývá nám než všechno vyhrát.

Slovácko - Slavia 4:1 (2:0)
Slavia:
Palková - Beštová (53. Lébrová), Bažoutová, Němečková, Dvořáková (80. Toťová) - Klesnilová, Voňková (41. Vyskočilová), Košvancová, Rzycká - Ježdíková (80. Jedličková), Necidová (41. Mukařovská)
Branky: 20. a 37. Šubardová, 73. a 77. Bužková


Starší žákyně:
Report během neděle.

Sparta - Slavia 4:0 (2:0)
Slavia:
Neubergová – Jášová, Tunková, Kotrhonzová, Jeřábková - Macková, Svobodová, Břížďalová, Houzarová - Dlouhá, Vyskočilová, střídaly: Hrobská, Koutenská, Novotná, Kocková, Havelková
Branky: 1. Krejčiříková, 28. Ládová, 38. Szewieczková, 46. Budilová


Mladší žákyně:
Duben plný derby zakončovaly slávistické mladší žákyně na půdě odvěkého rivala. Favority jsme rozhodně nebyly a to i vzhledem k tomu, že Sparťanky v dosavadní sezóně ještě neprohrály a inkasovaly pouhých 6 branek.

Do utkání jsme vstoupili bojovně a zodpovědně. Obrana fungovala bez problémů a soupeře jsme do vážnějších příležitostí nepouštěli. Do vedení se naše děvčata dostala, když Fomínová krásně uvolnila Pakostovou, a ta se tváří tvář brankářce nemýlila. Sparťanky se vyrovnání dočkaly, když rychle zahrály svůj druhý rohový kop v utkání a pěknou hlavičkou překonaly naši brankářku. Slávistky ovšem pokračovaly ve výborném výkonu a svou individuální akci proměnila v gól Fomínová. Poločasový výsledek vzápětí na 3:1 pro slávistky upravila Hrobská, když ji po své další akci přihrála před brankářku míč Fomínová.

Hned v prvních vteřinách druhé půle jsme měli štěstí, že soupeř nepotrestal naši laxní rozehrávku. Rychle jsme se naštěstí vzpamatovaly a holky pokračovaly v zodpovědném a hlavně pěkném výkonu z první půle. Po sérii našich rohových kopů jsme se i my dokázaly prosadit hlavou, když svůj druhý gól v utkání vsítila Hrobská. Pro znalce dívčí kopané se vedení 4:1 zdálo býti až neuvěřitelné, ovšem bylo absolutně zasloužené. Během druhého poločasu vytáhla naše brankářka Horáková několik skvělých zákroků a to především proti nebezpečným střelám ze střední vzdálenosti. Sparťankám se ovšem podařilo snížit a posledních patnáct minut začaly být mnohem nebezpečnější. Několik jejich střel či závarů po rohových kopech či standardních situacích zavánělo gólem. Naše obrana v čele s brankářkou ovšem odolala, a tak jsme odjely domů se třemi body za vítězství 4:2 v kapse.

Je nutno ocenit individuální představení Fomínové, která si ze zápasu odnesla osobní skóre 1+3, především její chuť připravovat spoluhráčkám gólové příležitosti je úžasná. Celý tým zaslouží obrovskou pochvalu za kolektivní, bojovný, zodpovědný a líbivý výkon. Děkujeme!

Sparta - Slavia 2:4 (1:3)
Slavia:
Horáková - Stránská, Hadašová, Blažejová, Pakostová, Fomínová, Knollová, Hrobská, Čechová, Šuleková, Schlitzová, Michutová
Branky: 2x Hrobská, Pakostová, Fomínová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)