O Slavii

T. Dubský přestoupil do Kladna

Slávistický odchovanec Tomáš Dubský přestoupil do Kladna, ve kterém na podzim hostoval. "Kladno uplatnilo opci na přestup a uhradilo požadovanou přestupní částku, jejíž výši nebudeme zveřejňovat," uvedl sportovní ředitel Slavie Michal Šrámek.

Tomáš Dubský byl ve Slavii od svých šesti let, poslední sezóny pak strávil na hostováních. "Hostování měly vzestupnou tendenci, nejdříve třetí liga, poté druhá a letos první," okomentoval záložník či útočník svá působení v Čáslavi, Krči a konečně na Kladně. Podle třiadvacetiletého hráče nebylo v případě přestupu do Kladna co řešit. "Nabídku na přestup jsem velmi rád přijal, původně jsem si myslel, že Kladno bude spíš mít zájem prodloužit moje hostování. Jsem na Kladně moc spokojený, taky je to blízko Praze, což mi vyhovuje i kvůli studiu Vysoké školy ekonomické. Navíc žádné další nabídky jsem z ligy neměl. Doufám, že pomůžu Kladnu k tomu, aby se udrželo v první lize a že budu hrát delší dobu v jednom týmu, což je pro mě samozřejmě lepší."

Na podzim Dubského zbrzdilo zranění. "Trenér Hřídel mi dal šanci, za kterou jsem rád, odehrál jsem asi osm zápasů, pak jsem bohužel dva měsíce nehrál kvůli zranění kotníku. Každopádně je pozitivní, že jsem si poprvé v životě zahrál ligu a posunul se tak výš." Ani po přestupu náš hráč na Slavii nezapomene. "Strávil jsem v ní spoustu let, určitě se rád přijdu na fotbal do Edenu podívat."

Komentáře (62)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

    slaviator     před 15 lety 13.12.2008 20:20 |  
    0 0

    V tomhle případě no problem. Mládežnické týmy produkují kvantum fotbalistů, úspěchem je, když se z ročníku třeba pět prosadí do ligy... Ne do Slavie, ale do ligy. Do Slavie jen ti nejlepší/nejvyzrálejší/nejtalentovanější odchovanci. Proti přestupům Dejmků ani popel. Proti přestupu Gecova ani popel, byť mohl být jednou alternativou na DZ, ale budiž. Proti Dubskému přestupu ani popel... Ale odchovance jako Švec, Suchý, Janda, M.Černý, Necid či Dočkal si imho utíkat /resp za hubičku nechat přestupovat v rámci GL... Byť Dočkal stál dvacet milionů, tak kolik stáli Jarolím s Černým? A ani jeden z nich nezahraje standartky zdaleka tak, jako Dočkal...) nesmíme nechat.

    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

      PetCC     před 15 lety 13.12.2008 20:56 |  
      0 0

      Odkdy je Heerenven a CSKA Moskva v GL? Suchý, Janda a M.Černý jsou zase pořád ve Slavii. Napsat šest jmen a platí to jenom pro jedno, to už mi zavání manipulací.

      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

        slaviator     před 15 lety 13.12.2008 21:38 |  
        0 0

        Já myslel hráče podobného ražení, ne přímo je... Byť to k té myšlence může svádět, když jsem se u Dočkyho rozepsal no... Ale prostě hráče Á LA Necid, Á LA Švec, Á LA Milan Černý, Á LA Suchý... Lepší? :))))

        To není manipulace. Prostě jsem pro, abychom uvolňovali hráče jako jsou Dubský, Dejmkové, ..., kteří by ve Slavii neměli šanci se prosadit. Ale jsou hráči, které bychom si prostě měli nechat. A to není o těchle, co jsem je vyjmenoval, to bude platit i do budoucna. A kdo ví, zda teď třebas v žáčcích je někdo takovej, o kom se za pár let bude mluvit opět v superrelativech... A ty víš jak se jmenuje? Já ne. Proto jsem ty TOP odchovance uváděl jako příklad hráčů, které prostě udržet musíme. Stejně jako pak Frantu-Pepu Nováka, pokud bude podobně talentovanej jako ti jmenovaní.

        • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

          quelhar (admin)     před 15 lety 13.12.2008 22:08 |  
          0 0

          At to bylo jakkoli, tak faktem je, ze jsme na prestupech v ramci ligy opravdu ztratili jen a pouze Dockala a to za cenu, ktera rozhodne neni bezna a navic jsme meli moznost ziskat Pudila a/nebo Blazka. Krom toho od nas prestupovali pouze hraci vice mene do B tymu souperu - Dejmkove, Gecov, nove Vukovic.
          Ano, jsou hraci, o ktere bychom v ramci ligy prichazet nemeli, ale situace neni takova, ze bychom o ne prichazeli bezne kazde prestupni obdobi.

          • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

            slaviator     před 15 lety 13.12.2008 22:12 |  
            0 0

            Mě ti Dejmkové nemrzí vůbec, Gecov trošičku a Vukovič o něco trochu víc... Ale co mě fakt mrzí, tak ten Dočkal. A když už jsme ho prodali, měli jsme koupit podle mě Pudila. Jenže na druhou stranu je fakt, že nevím jak by to KJ poskládal: Půďa v obraně, Černoch v záloze a Dugo v útoku? Ale je to škoda, narozdíl od Černého se Šventem byl gólovej, narozdíl od Černého je mladší, rychlejší, byť třebas nemá takovou techniku... A oproti Dugovi je právě gólovější.
            A teď stejně v Genku hrává levého beka - proč by ho nemoh hrát u nás vlastně?

            • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

              quelhar (admin)     před 15 lety 13.12.2008 22:33 |  
              0 0

              Vidis, dalsi priklad zaloznika, ktery hraje beka a jde mu to. Jenze u nas se za to chtel lyncovat trener a dodnes je mu to vycitano jako jedna z nejvetsich chyb jara.

              • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                slaviator     před 15 lety 13.12.2008 22:51 |  
                0 0

                Já Pudila na beka navrhoval taky... Krajčík je taky puvodem snad záložník, ne? Před ním krajního beka hrával Míša Švec taky, taky původem záložník, dokonce střední-def... Hrdlička taky alternoval DZ-LB... Ten Jankul, kterého jsi psal i Ty... Ale ne každej na to má předpoklady, no. Stejně jsem před přípravou si "přál" zkusit Sucháče na pravém beku, jenže nevyšlo to, to se prostě stane. Jako nevyšel Švento v útoku. Neviděl bych jako chybu zkusit to jednou dvakrát, ale zkoušet to furt, i když to evidentně nejde... (viz Dušan v utoku)

                • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                  Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 13.12.2008 23:53 |  
                  0 0

                  No hlavně, že když ho KJ na beku zkoušel, tak dostal ve všech možných diskuzích za uši...

                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                    Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 14.12.2008 11:49 |  
                    0 0

                    Možná bychom to skousli, kdyby ho zkoušel z nouze místo Hubáčka, tam by to asi nebyl velký rozdíl, ale proti Matejovi to je pěst na oko. :-)

                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                    slaviator     před 15 lety 14.12.2008 12:24 |  
                    0 0

                    On byl Pudil vhozenej jako ryba do vody v ostrém zápase. Kdyby ho KJ zkusil v přípravě... Tak je to o dost něčem jiným. A já nekritizoval Pudila, ale Jarolíma, protože Pudila loni na jaře stavěl jednou na levý kraj zálohy, pak na pravý kraj zálohy, na levého beka... V jednom zápase dokonce na všechny tyhle tři posty. Prostě Pudila bral jen jako záplatu na post, kam potřeboval, místo aby mu dal důvěru na jeden z těch tří postů... Dlouhodobější důvěru.

              • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 14.12.2008 11:29 |  
                0 0

                Pudil má určitě lepší předpoklady hrát beka, ale lepší je v záloze. A loni byl spíš KJ kritizován za to, že jednou hrál zálohu, jednou beka, jednou PZ, jednou lavičku. Ale je jasné, že když se něco nepovede, tak se kritika objeví. Znáte lidi..

              • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                zz     před 15 lety 14.12.2008 13:00 |  
                0 0

                Zklamu Tě quelhare,
                Pudilovi to na beku nejde. Když hraje v Genku levého beka, tak je často kritizovaný a má špatné hodnocení. Když hraje levého záložníka, tak mu to jde a dává i góly.
                Není to tak jednoduché, jak si představuješ.

              • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 10:03 |  
                0 0

                uz jsi zapomnel, jak strasne hral pudil na beku? napr. v brne, v teplicich...

    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

      lubka     před 15 lety 14.12.2008 17:00 |  
      0 0

      nic proti ale Janda není odchovanec slavie....

  2. Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

    zz     před 15 lety 13.12.2008 20:57 |  
    0 0

    Zdravím,
    je to rozumné rozhodnuté pro samotného hráče i klub. Tomáš každý rok putoval po hostovačkách a nebylo to pro něj nic příjemného. Takto získá určitou jistotu, což mu může pomoci v jeho výkonnostním růstu. Ve Slávii by nehrál za A tým a zbytečně by zabíral místo v juniorce mladším hráčům. Tomáš je typ technického hráče, a pro hru Kladna bude přínosem. Nikde není psáno, že je to jeho limit. Třeba může přestoupit do lepšího klubu nebo do ciziny.
    Slávia v ročnících 85-89 vychovala řadu kvalitních hráčů s ligovým potenciálem. Ne každý se může uplatnit ve Slávii. Uplatní se jen ti top hráči typu Švece, Suchého, Necida, Jandy.... Přesto je dobré, že o hráče Slávie, kteří se neprosadí do prvního týmu, je v lize zájem. Klubu se vrátí část nákladů na výchovu hráče, což není laciná záležitost.
    Jen je třeba s rozumem přistupovat k hodnocení toho, koho pustit na hostování s opcí a koho na hostování bez opce.
    Je pak smutné, když odcházejícího talentovaného odchovance nahradí průměrný hráč bez perspektivy výkonnostního růstu i zhodnocení a klub to stojí relativně velké peníze. Na takové chyby si musíme dát pozor.
    Hráči zvenčí musí být lepší než odchovanci, jinak je to kontraproduktivní.
    Tomášovi přeji hodně úspěchů ve studiu i na Kladně. Je to inteligentní hráč.

    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

      Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 13.12.2008 21:34 |  
      0 0

      Promiň zz, nezlob se, ale ty si fakt myslíš, že my jsme všichni úplně přihlouplí nebo neumíme číst. Já už od tebe asi po třísté čtu to samé, že nám po chybě odešel odchovanec a že se mají nakupovat hráči lepší než se prodají. Ty to píšeš snad v každém druhém příspěvku a protože čtu poctivě každý zápis v této diskusi, tak už jsem čtením této věty strávil kus života. Považuješ za nutné opravdu odchod Dočkala rozpitvávat donekonečna. Vždy jsem si myslel, že v právním státě je za jeden přestupek jen jeden trest. To věčné dokládání jedné chyby mi připadá, jako když dítě přijde pozdě domů a od té doby dostává pravidelně každý večer nafackováno po dalších 5 let. Tvé rozbory čtu docela rád, mám to tak 50 na 50, souhlas a nesouhlas. Zkus prosímtě se neopakovat, nemáš to zapotřebí, o fotbale víš hodně a máš na to, aby to nebylo takové monotónní. zdraví Huzgi

      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

        slaviator     před 15 lety 13.12.2008 21:42 |  
        0 0

        V tom případě nejsme ale právním státem. Jeden přestupek - neboť jak můžeš být za jeden přestupek v dopravním provozu penalizován několikanásobně? V určitých to jsou peníze + body + sebrání řidičáku. Nebo u (zaviněné) nehody zase pokuta + body případně + odebrání řidičáku případně + vždycky nějaké snížení bonusu na pojistce + i ti můžou někde navýšit základ... Asi nejsme v právním státě teda:)

      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

        zz     před 15 lety 13.12.2008 21:50 |  
        0 0

        Zdravím Huzgi,
        chtěl jsem říci, že nejsem proti institutu hostování s opcí, jak mi bylo podsouváno. Je to často i v zájmu samotného hráče, jak vidíme na příkladech Gebreho a Tomáše Dubského.
        Jen je třeba zvážit, koho poslat na hostování s opcí a koho ne. Nic více jsme tím nemyslel.
        Proto jsem nenapsal jméno hráče, aby se to Tebe nedotklo. Pokud se Tě to dotklo, tak přijmi moji omluvu.
        Nešlo mi o jitření vášní. Škoda, že jsi nečetl komentář slaviatora, který hráče zmiňuje přímo.
        Nikoho netrestám za přestupek, jen jsem chtěl vysvětlit, že hostování s opcí není něco morálně špatného.

        • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

          Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 13.12.2008 23:58 |  
          0 0

          OK zz, beru. U mně to vášně nejitří, jen myslím, že to jsme prodiskutovali. Osobně je mi ztráty Bořka líto, navíc jsem si tuhle v tv ověřil, že to má v hlavě úžasně srovnané, i když si myslím, že má ještě rezervy a hotový hráč to ještě není. Taky si myslím, že ho nikdo ztratit nechtěl, prostě se jen systém opcí testoval, vedení si myslelo, že postavilo limit, který Liberec nedá a ten ho dal. Teď jsou všichni chytřejší a snad se poučili. Ve finále je to asi pro Bořka lepší, ve Slávii by tolik šancí nedostal a my ho pořád ještě můžeme (i když se ztrátou) znovu někdy koupit. To je pro mne tečka. Tady bych jen poděkoval Tomáši Dubskému za to, co udělal pro Slavii a popřál hodně úspěchů. Zdar.

          • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

            Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 14.12.2008 11:46 |  
            0 0

            Ono to není jen o Dočkalovi, ale když pominu ty divoké odchody za Lešky, tak podobná byla situace s Váchou. Dalo se čekat, že pokud by se nezranil, odešel by do Liberce taky. Tenhle kšeft dopadl zle, to zase nesmíme lakovat. Ale zároveň je potřeba to říci věcně a bez vášní, je fakt, že tomu tak zrovna nebývá.. stejně je to s Kalivodou. Já jsem sice souhlasil s jeho odchodem, protože mi přišlo, že už poněkud stagnuje a Slavii výrazně netáhne. Nicméně je zase na místě říct, že Mára Jarolím není lepší (zatím o tom nepřesvědčil) než David, v zahrávání standartek je jednoznačně horší. Takže aktuálně bych řekl, že Kalivoda je pryč a máme stejný problém jako s ním, akorát jsme dali peníze za přestup. Nicméně MJ bych dal ještě min. půl roku hájení před nějakým konečným soudm. Ale je vidět, co dělá s hráčem podpora trenéra.. např. ve srovnání Kalivoda, Volešák, MJ, Černý..

            • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

              slaviator     před 15 lety 14.12.2008 12:28 |  
              0 0

              Mno a největší sranda je, že jít měl i Necid do Jablonce na hostování s opcí původně... Tak snad se fakt vedení poučilo, ne tím Bořkem, ale Necidem. Že chybělo hoooodně málo k tomu, abychom přišli o cca 100 milionů (těžko říct, zda by do Jablonce přestoupil za 20 či 30 milionů, ale Jablonec by byl blbej, kdyby tu opci nevyužil).
              Takže buďme rádi, že jsme ztratili "jen" Bořka a že Necka šel na hostovačku s opcí... A že v létě se "trh" a do Jablonce na hostovačku znovu nechtěl, že se chtěl porvat o sestavu ve Slavii...

              • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                quelhar (admin)     před 15 lety 14.12.2008 13:06 |  
                0 0

                Tak uz by to nekdo mohl napsat, jak to s tim Necidem doopravdy bylo. Zadne naznaky, ale fakta. Z toho, co jsem tu vypozoroval, to snad melo byt tak, ze se Slavia dohodla s Peltou jeste pred ME19 na tom, ze Necid tam pujde na hostovani s opci, ale Necid se proti tomu postavil a nejakym zahadnym zpusobem dokazal presvedcit Dolezala i Peltu, ze teda ne...

                • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                  slaviator     před 15 lety 14.12.2008 13:36 |  
                  0 0

                  Vidíš, Watsone... Tvé pozorovací schopnosti nejsou špatné :)

                  Ale myslíš, že KJ nebo vedení řekne: "O Necida jsme v létě nestáli, takže jsme se s Jabloncem chtěli dohodnout na hostování s opcí, jenže šampionát devatenáctiletých se Neckovi tak poved, že jsme mu tu šanci prostě dát museli..."? Vždyť když se tak dlouho mlžilo o majitelích Slavie, než to vzali Rosen s oležalem na sebe... (a myslíš, že skutečně jsou těmi majiteli oni dva?), když se tak dlouho mlží kolem Edenu... Že vyjdou oficiálně ven s pravdou, jak to bylo ohledně Necida?

                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                    slaviator     před 15 lety 14.12.2008 13:40 |  
                    0 0

                    Btw u toho Watsona... Jelikož je předvánoční doba, hodím sem vyjímečně i jeden vtip..:)

                    Sherlock Holmes leží na zemi, vedle něho je doktor Watson.
                    "Watsone, co vidíš?" zeptá se Sherlock svého přítele.
                    "Vidím jasnou hvězdnou oblohu. Jelikož vstupuje Měsíc do souhvězdí Ryby, Polárka svítí jasně a obláčky plují od jihozápadu na východ, bude zítra teplé počasí s dešťovými přeháňkami," odpoví doktor Watson po chvilce v domnění, že ho Holmes pochválí.
                    "Watsone, Watsone... Ukradli nám stan!"

                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                    quelhar (admin)     před 15 lety 14.12.2008 14:15 |  
                    0 0

                    Necekam, ze to rekne vedeni, ale cekal bych, ze to napise aspon jeden z tech minimalne peti informovanych lidi tady na diskusi. Ne stylem - malem jsme prisli o Necida na hostovani s opci, coz uz jsem tu cetl asi stokrat, ale stylem - pred zacatkem ME19 uz byl Dolezal dohodnuty s Peltou, Necid s tim souhlasil-nesouhlasil, pak se hralo ME, v prubehu se neco delo, po skonceni se neco delo, Dolezal ho chtel nebo nechtel, KJ ho chtel nebo nechtel. A taky, jaka tam mela byt opcni castka pro Jablonec.

                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                      martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 10:10 |  
                      0 0

                      porad si quelhare myslis, ze to tady tech pet lidi pise jen proto, aby pohanili KJ?

                      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                        quelhar (admin)     před 15 lety 15.12.2008 11:12 |  
                        0 0

                        Nevim proc to pisou, ale fakt je ten, ze na dotaz na podrobnosti vsichni mlci.
                        Na jednu stranu vsichni vedi, ze jen diky chrabrosti a odvaze Necida jsme o nej neprisli, na druhou stranu za cely den neni nikdo schopny napsat, jak to teda vlastne bylo. To taky o necem svedci. Minimalne o tom, ze detaily asi nebudou uplne zname a mohl to byt treba zrovna ten proklinany KJ, ktery pritlacil a zajistil, at Necid neodejde. Ja o te kauze vim jen odsud z diskuze, kde se nikdy zadne podrobnosti nenapsaly - a to bude mit asi svuj duvod.

                        • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                          martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 13:37 |  
                          0 0

                          aha.. ja mam teda za to, ze to tady bylo popsano vicekrat.. nejen naznaky.. bylo tu napsano, ze necka mel jit do jablonce s opci (nebo na prestup? ted uz nevim) a z jeho iniciativy se tak nestalo.. psalo to nekolik lidi nezavisle na sobe, kterym nemam duvod proc neverit.. samozrejme muze byt, ze se to mezi nekterymi lidmi ve slavii siri jako fama.. na druhou stranu treba jane nebo i nekdo jiny (slaviator, voki?) to mohl mit od necida samotneho.. nevim jake podrobnosti mas na mysli.. nechci se k tomu zas vracet, ale i jine okolnosti svedcili tomu, ze v tu dobu o nej KJ ci vedeni moc nestali, takze se to nejevi jako nepravdepodobne... pripady necida, dockala a spol. tu uz byly probrany mockrat, me spis ted zajima, co bude s Vachou a M. Cernym a doufam, ze se nase vedeni, kteremu duveruju, k tomu postavi mnohem odpovednejc nez v tehle pripadech

                          • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                            quelhar (admin)     před 15 lety 15.12.2008 15:41 |  
                            0 0

                            No to je presne to, co je takove vagni a pripomina to spis famu nez fakt.
                            Mam na mysli podrobnosti typu to, co jsem psal vyse. Kdy se dohodnul Dolezal (nebo Rosen) s Peltou na tom hostovani s opci (na ci popud se tato predbezna dohoda vubec uzavirala, jaka mela byt opcni castka), proc se to tedy nezrealizovalo hned a cekalo se az na ME19, kdo se zasadil o to, at Necid zustane. Kdyby ho trener opravdu nechtel, tak by asi nestacilo, aby hrac rekl, ze chce zustat. Takze musel existovat nekdo, kdo rekl, ze Necid opravdu nikam nepujde - at uz to byl nekdo z vedeni, nebo sam trener si rozmyslel puvodni zamer. Nikdo za celou dobu takove detaily nenapsal a jedine, co se o tom pise, je neustale dokola veta "Slavia byla dohodnuta s Peltou, ale Necid se vzeprel a zustal" - za tim se porad muzou schovavat desitky ruznych scenaru. Prilis mnoho otazek a zadne odpovedi. Takze i kdyz jsem ochotny pristoupit na to, ze se neco takoveho skutecne stalo, tak dalsi nezodpovezene otazky naznacuji, ze detaily nikdo nezna a ve skutecnosti se to mohlo odehrat docela jinak.

                            • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                              martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 16:35 |  
                              0 0

                              tak ale to je podle me pochopitelne, ze nikdo krom Dolezala, Pelty a mozna Jarolima nezna detaily smlouvy, vysi castky, den, kdy se panove sesli, apod. Myslim, ze pozadujes to, co nikdo jinej nevi a tudis ti to nikdo ani rict nemuze, pokud se nezeptas dolezala sameho.... ale je celkem bezny i z jinejch pripadu, ze transfery se proti vuli hracu casto neuskutecni, vzdy jsou v tom 3 subjekty, 2 kluby a hrac.. kdo to tehdy zarazil, to samozrejme stopro nevim, ale podle mnohych necid a mne to zni jako celkem pravdepodobne.. ty spekulujes, ze to byl KJ, ale to je jen tvoje spekulace.. lidi co tu pisou, ze to bylo z iniciativy Necida, maj tu inforamci nebo famu zrejme od nekoho zevnitr slavie, mozna od nej samotneho.. spis mi prijde, ze tomu proste verit nechces (nic proti), tedy spolehas na to, ze teoreticky muze byt fama.. ano, nelze to vyloucit, ale ja si myslim, ze je velmi pravdepodobne, ze to bylo tak jak to tu mnozi popisuji.

                            • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                              martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 16:46 |  
                              0 0

                              navic, co je pro me podstatne, treba jane nebo slaviator s necidem podle meho museli mluvit na tohle tema, takze to sotva bude fama typu jedna pani povidala.. samozrejme ze s ohledem na jeho vztahy s nekterymi lidmi ve slavii tady nezverejnej detaily toho, co jim treba rikal.. to je preci pochopitelne.. pro ne jako novinare zajimajici se o slavii neni nic jednodussiho, nez si to u samotneho hrace overit.. nevim proc bych tu mel pak tvrdit, ze to tak nebylo, ze si vymysleji.. to nedava logiku, alespon pro me..

                              • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                quelhar (admin)     před 15 lety 15.12.2008 17:16 |  
                                0 0

                                Ale o to mi prece jde. Nejspis to bylo takhle, ale na druhou stranu, nikdo z tech, kteri se tvari, jako ze o tom neco vedi (a to nejsi ty, ale je to treba tantalos nebo zz nebo nedejboze i Jiri - to nejsou novinari jako Jane nebo slaviator, kteri samozrejme ze svych titulu nejspis vedi, ale sirit nemuzou), o tom nenapise nic konkretnejsiho. Tobe neprijde divne, ze jeden den chce KJ Necida vyhnat do Jablonce a druhy den ho stavi do zakladu, kde Necid zustane cely podzim? Ja nechci detaily typu ktery den kdo s kym jednal. Ale lidi, kteri tu tuhle informaci siri, se tvari, jako ze znaji alespon nektere detailnejsi informace, ale nikdy je nenapisou. Kdyz se na ne zeptam, tak vidis kam to vede - disktutuju s tebou (oba o tom nevime nic), ale zasveceni mlci. Hodne lidi se tu tvari, jako ze vedi o vsem, co se ve Slavii sustne - opcni castky na Dockala s Vachou se tu hazely jeste tyz den, kdy se jejich hostovani zverejnilo.

                                • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                  martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 17:54 |  
                                  0 0

                                  ale ti zminovani novinari to - pokud se nepletu - potvrdili. Krom toho zachazeni s neckou v lete mi prislo podivne, i ja jsem mel pocit, ze je tak 4 - 5. utocnikem v sestave, ze se s nim moc nepocita, ze KJ shani nejake nezname hrace podobneho typu, proste celkove jsem to na me pusobilo dost neprijemne. A ze KJ pak otocil? Tak videl jeho formu na ME, tak zas to by musel byt blazen, kdyby mu nedal sanci.. navic jeho sestava se sventem v utoku nezafungovala a necka vyuzil prvni prilezitost v liberci.. jeste pamatuju, jak KJ milostive Neckovi vzkazoval, ze teda dostane sanci, ale az se tak stane, MUSI ji vyuzit, to znelo jak vyhruzka. az pak ho zacal stavet vzdy do zakladu..

                                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                    zz     před 15 lety 15.12.2008 17:58 |  
                                    0 0

                                    Zdravím Martyni,
                                    těžko mohl ignorovat Necida, který opět zazářil na ME. A s velkou pravděpodobností se dalo čekat, že brzy přijde zajímavá nabídka. A ta přišla.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 18:29 |  
                                      0 0

                                      Zdravím, měli jsme štěstí, že se Neckovi to ME takhle vydařilo, jinak to mohlo byt vse uplne jinak

                                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                    quelhar (admin)     před 15 lety 15.12.2008 18:55 |  
                                    0 0

                                    Tve pocity jsou vylozene usmevne :o)) Jak pisu nize, na spostu citlivejsich lidi to pusobilo neprijemne, protoze vidi duchy, za vsim videli utok na Necida a i naprosto prirozene veci se tenkrat vysvetlovaly tim, ze KJ chce Necida vystvat. Vzpomenme Lavickuv slavny telefonat Zemanovi se slibem, ze dostane sanci, ze s nim pocita - a jak to dopadlo. Zeman byl druhy nejlepsi cesky hrac na turnaji a ve Sparte sanci za Lavicky proste nedostal.
                                    Naopak, KJ nic nikomu nesliboval, nic verejne populisticky nehlasal, byl prisny, jako je prisny vzdycky, nic Necidovi nevzkazoval, jak pises. O zadne vyhruzky a milostive vzkazy se nejednalo, to jsou proste jen domnenky a teorie lidi, kteri jsou strasne citlivi na nektere hrace. Vse po navratu Necida probihalo naprosto prirozene, jen bez populistickych prohlaseni. Vsichni prece vime, ze KJ je prisny a dvakrat tolik na mlade hrace, kteri casto vyletnou a zase zapadnou, protoze maji spatny pristup k fotbalu (Blazek, Strestik, ...). Je mozne, ze by Necid dopadl stejne, kdyby byl trenerem Slavie nekdo jiny, kdo by mu denne rikal, jaka je hvezda a kluci v kabine ho taky jen chvalili. Ale je taky mozne, ze by dopadl prave tak, jako Blazek nebo Strestik. Myslel by si, ze je hvezda a pritom by nebyl nic. Takhle ho okoli neustale nutilo do prace - a presne tak to ma byt.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 19:07 |  
                                      0 0

                                      tak to jsou zas tvoje pocity.. mohlo to byt tak i jinak.. obcas se stava, ze si lide jednu udalost vysvetluji ruznym zpusobem. Mozna Necidovi pomohla Jarolimova prisnost, ja spis myslim, ze Kj Necidovi neveril a daval prednost Strihavkovi, pak Primoracovi a spol (ty cizince asi nechtel na lavku nebo do becka jako Cisseho, kdyz se spekulovalo o tom, ze za ne zaplatime az 1 mega Euro), a ze az po ME jarolimovi doslo, ze by z nej neco mohlo byt. Lavicka se zemanem pocital, sice ho moc nestavel, ale nehrozilo, ze by ze sparty odesel..

                                      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                        zz     před 15 lety 15.12.2008 19:52 |  
                                        0 0

                                        Po ME už musel Kj počítat s Necidem. Nic jiného mu nezbývalo. Jednak se očekávalo, že brzy přijde lukrativní nabídka, což se stalo. CSKA by si jinak Necida vzalo hned sebou a nenechalo by ho zde, kdyby nehrál pravidelně. A za druhé, česká média by šla proti KJ, kdyby nedal Necidovi šanci. Co mohl dělat KJ jiného, když Necid byl ve všech médiích a ptali se na něj sportovní ředitelé z Realu, Juventusu, Interu?

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 19:09 |  
                                      0 0

                                      jeste me trochu jizlive napada, ze nekteri jsou zas precitliveli na kritiku naseho velkeho neomylneho KJ:-)), ale nic ve zlym:-)))

                                      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                        quelhar (admin)     před 15 lety 15.12.2008 19:36 |  
                                        0 0

                                        Ja tomu rozumim, kazdy jsme citlivy na neco (nekoho) jineho :o) Ve skutecnosti neni nic cernobile, KJ neni ani tyran, ani neomylny. A podobne s Necidem bude pravda asi nekde uprostred...
                                        A co se tyce Primorace a spol - byli jsme ujisteni, ze Slavia 1M Euro nezaplati. Na druhou stranu, jsou lide, kteri tu posledni dobou tvrdi, ze nakup hracu za takove ceny je jedina cesta, jak se prosadit v Evrope :o)

                            • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                              zz     před 15 lety 15.12.2008 17:21 |  
                              0 0

                              Zdravím,
                              bez souhlasu hráče není možné uzavřít hostování s opcí i bez opce. Trochu podobný případ byl v Olomouci. Ta se dohodla na hostování hráče Šultese se Slováckem, hráč ale podepsal přestupové lístky do Opavy, takže Olomouc musela akceptovat jeho hostování v Opavě.
                              Pokud jde o Necida, polož si jednoduchou otázku, proč Chovanec volal Necidovi a jeho agentovi, aniž oslovil Slávii? Kdo mu řekl, že o Necida není zájem ve Slávii a kdo mu řekl, že problém je v souhlasu samotného hráče? S Peltou se zná dobře. Nebuď naivní.
                              Pelta to zkusil v zimě. To nevyšlo. Tak to zkusil i v létě. Počítalo se s tím, že Necid nedostane pořádnou příležitost v přípravě, což se také stalo. Stačí se podívat do zápasů přípravy, kdy Necid nastupoval v horší sestavě a většinou jako střídající hráč jako třeba proti Nitře, v Čelákovicích. K tomu se takticky zkoušely různí Hadzibuličové, Adilevičové. Proč asi? Proč jednal Pelta znovu se Slávií?
                              Vše překazil výjimečný výkon Necida na ME do 19 let. Pak už nešlo Necida ignorovat, někam posílat. Média by se do Slávie pustila. A samozřejmě nešlo odmítnout nabídku CSKA, která přišla okamžitě po ME.
                              S Necidem se nemohlo zacházet jako s Gecovem. On není průměrný hráč, ale má velké jméno v Evropě u skautů, kteří ho pozorují již přes dva roky. Má velké jméno i u český trenérů a i u médií.
                              Nešlo mu říci, ber Jablonec nebo máš smůlu.
                              Necid není obyčejný hráč za 5 mega.
                              Ale neboj se, že by Pelta nesehnal peníze na opci. I kdyby byla přes 20 mega, tak si půjčí peníze, protože by to byl pro něj obchod života a velký zisk pro něj samotného i Jablonec.
                              Ale Pelta neodjel s prázdnou. Má aspoň talentovaného Vukoviče.

                              • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                quelhar (admin)     před 15 lety 15.12.2008 18:44 |  
                                0 0

                                Zdravim,

                                vim, ze souhlas hrace je potreba. Ale pokud je hrac v klubu opravdu nechteny, tak tim, ze se zablokuje a chce zustat za kazdou cenu, tak si spis proti sobe vedeni a trenera popudi, nez aby je tim postupem presvedcil, ze je potrebny.

                                S prominutim, ale ze vsech tech faktu, ktere jsou tu napsany mi plyne jedine - Pelta se chtel dohodnout jeste pred ME, ale nejspis se zadna dohoda neuzavrela, no a po ME uz to proste vzhledem k Necidovu vykonu neslo. Pelta chtel jednat, ale nic nevyjednal.

                                Co se tyce zahranicnich utocniku - jak je videt, nekteri vidi dal nez na par metru dopredu. Predstava, ze se zvali utocnici na testy jen proto, aby se naznacilo Necidovi, ze je tu nechteny, je vylozene usmevna. Nejspis bylo jasne, ze Necid u nas dlouho nebude. Alternativy byly treba, uplynul pul rok a hovorime tu opet o potrebe nakoupit jednoho, ale nejlepe dva dalsi utocniky. Zkouseli se v lete, zkouset se nejspis budou nekteri dalsi i v zime. To, ze za tim nekteri citlivejsi fanousci automaticky videli utok na Necida, je nejspis pouze jejich problem a bujna predstavivost. V priprave se zkousely ruzne varianty a dokud byl Necid s tymem a neodjel na soustredeni s repre, tak se do zapasu vzdy dostal.

                                Opet - to, co jsi tady napsal, to je soubor znamych faktu (sestavy v pratelacich, Chovanec volajici Necidovi, ...) podporenych domnenkami a teoriemi, proc se delo to, co se delo. Zrovna tak relevantni pak muzou byt domnenky o tom, ze utocnici byli a jsou potreba, tak se zkouseli proto. Ne jako utok na Necida, ale proste proto, ze nam utocnici chybi a vsichni vedeli, ze nam brzy budou chybet jeste vice. Stejne tak se koupili Grajciar a Cisse - ne jako aktualni potreba, ale proto, ze brzy budou potreba a do te doby se aspon sziji s tymem a zvyknou si. Samozrejme, ze se snazily ostatni tymy pretahnout Necida. Ale nepovedlo se jim to.
                                Ano, Pelta neodjel s prazdnou. Ziskal talentovaneho Vukovice - dle meho asi tak se stejnym talentem jako je Gecov, tedy hrac pro B tym s vyhledem, ze si za nekolik malo let mozna kopne i ligu.
                                A nakonec, myslim, ze ani Pelta by jen tak nevycaroval 20M, zvlast v dobe, kdy ma problem vubec sehnat penize na provoz.
                                A uplne nakonec - prislo by mi logicke, aby Chovanec zavolal take vedeni Slavie, dohodl se s nimi na podminkach (dostatecne lukrativnich pro Slavii i hrace) a donutil tak Slavii pritlacit na Necida, aby prestoupil do Sparty. Je to stejne logicke, jako volat samotnemu hraci a snazit se ho presvedcit primo.

                                Proste - Necid, stejne jako ostatni hraci, svymi vykony presvedcil trenera, ze je potrebny a trener ho nakonec nikam neposlal, narozdil treba od Gebreho.

                                • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                  zz     před 15 lety 15.12.2008 19:46 |  
                                  0 0

                                  Quelhare,
                                  mám to z dobrého zdroje, že už v zimě mělo jít o hostování s opcí. Nikoliv až v létě, jak to špatně interpretuješ.
                                  Bez souhlasu hráče nic neuděláš.
                                  Pokud je oním hráčem Necid, kterého dva roky sledují skauti velkých klubů, tak nemůžeš postupovat stejně jako v případě Gecova.
                                  Pro Peltu není problém sehnat stovky miliónů, ne desítky. Vůbec ho neznáš. Podívej se na jeho podnikatelské aktivity v realitách. Tady jsi úplně mimo.
                                  Chovanec věděl, co dělá. Má své kontakty. Zase ho nepodceňuj.
                                  Necid je velký Slávista, který se nedá snadno koupit. Vsadil vše na ME do 19 let a tomu mu vyšlo. Tím pomohl svému klubu a udělal čáru přes rozpočet KJ.
                                  Pokud jde o cizince, kteří by měli nahradit Necida, určitě jimi nebyli Hadzibulič a Adilevič. Jejich účelem bylo jen naznačit Necidovi, že se s ním nepočítá.
                                  Kdyby mělo jít o náhradu za Necida, přišla by jiná kvalita.
                                  Teď v zimě žádní Adilevičové nepřijdou, přijde kvalita za Necida. Uvidíš.
                                  Pokud jde o Vukoviče, loni pomohl zachránit B tým. Dal 8 gólů a těžil z toho, že za B tým chodili hrát hráči z A týmu jako Kalivoda, Pudil, Blažek, v Chebu jich bylo dokonce 8. Ukázalo se, že vedle těchto hráčů je velmi platný.
                                  Litteri v 6 zápasech za B tým jeden gól. To, že dal gól proti Olomouci, to by dal Vukovič lehce taky. Na rozdíl od Litteriho není pomalý.
                                  Je vidět, že jsi Vukoviče neviděl hrát.
                                  To, že teď nehrál na podzim, je dáno tím, že neabsolvoval letní přípravu s týmem, protože zachraňoval naši juniorku. Měl i kondiční deficit.
                                  Jablonec s ním počítá stejně jako s Mešaničem. Na podzim trenér Komňacký vsadil na zkušené hráče Lafatu a Heseka s tím, že mladé hráče bude postupně zapracovávat. Stejně tomu bylo i v případě příchodu Valenty s Eliášem. Většinou hrál na jednoho útočníka venku. Necid taky nehrál pravidelně v Jablonci, na jaře jsi o jeho přínosu pro Slávii pochyboval a on Tě vyvedl z omylu.
                                  Vukovič se prosadí. Ještě se neraduj a neodepisuj ho. Podobně Gecov musí čekat, až Kárl prodá Bílka. Taková je realita. Ale Gecova chválil třeba trenér Dovalil za jeho výkon v Anglii. Taky bych ho neodepisoval.
                                  Chápu, že to těžce zkousáváš, ale nebýt toho, že Necid je velký klubista, tak dneska Pelta inkasuje velké peníze. Toje věta, že Necka přesvědčil trenéra, který ho nikam neposlal, je mimo realitu. Těžko bylo možné poslat někam hráče, který byl hvězdou ME a čekalo se na zajímavé nabídky, které brzy dorazily. Pouze blázen by v tuto chvíli poslal takového hráče na hostování s opcí, aby přišel o velké peníze. A proč si myslíš, že Necidovi nikdo nedal odměnu jako v případě Suchého a Jandy a nikdo mu nenavýšil plat? Taky náhoda.
                                  To je realita o hostování s opcí, ať se tomu bráníš. Necka to jednou řekne otevřeně, až bude vhodná doba. Nejen Jane, Tantalos, Slaviator a další si to nevycucali z prstu.
                                  Ale pokud máš informace jen z televize nebo internetu, tak se Ti nedivím, že nám nevěříš.

                                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                    Khadgar     před 15 lety 15.12.2008 19:56 |  
                                    0 0

                                    U Hadzibuličů a Adilevičů nejde ani tak o Necida (tady se ukazuje ta přecitlivělost některých na některé:) ), ale především o to, že to jejich testování u nás je pro někoho výhodné. Víc to rozvádět nehodlám, modří už stejně vědí.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      zz     před 15 lety 15.12.2008 20:08 |  
                                      0 0

                                      To není žádná novinka, ale je dobře, že jsi to připomenul. Zdravím.

                                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                    Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 21:35 |  
                                    0 0

                                    Já bych zz takovéto informace netrousil, ani kdyby byly pravda. Kdysi tady někdo psal, jak Volešákův táta si šel stěžovat na vedení, že ho KJ nestaví a nejen v mých očích je Láďa od té doby ten žalobníček s nataženým prstíkem. Teď tady zase vytváříš iluzi, že Necka v rozhovorech prachsprostě lže a jednou řekne pravdu, protože se mu dnes nehodí do krámu. O lidech, co říkají pravdu jen když se jim to hodí, si ale slušný člověk nic dobrého nemyslí. Takové image si snad Necka nezaslouží... Na mne vždy působil jako rovný chlap.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      zz     před 15 lety 15.12.2008 21:41 |  
                                      0 0

                                      Huzgi,
                                      říká se tomu loajalita. A Láďu Volešáka bych nechal v klidu, má teď zdravotní problémy.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      martyni (přítel SN)     před 15 lety 16.12.2008 10:17 |  
                                      0 0

                                      Zdravím Huzgi, zřejmě se neshodneme na některých hodnotách.. je zajímavé, jak některé věci vidíme úplně opačně. Ty bys řekl že Necka lže, já zase, že nepere špinavé prádlo na veřejnosti, to je přece základ každého týmu, že jeho členové jsou navenek loajální. Je správné a férové, že si nevyřizuje případné spory s KJ přes media, pokud tedy nějaké jsou...:-)). A pokud jde o Volešáka, velmi mě překvapuje, že zrovna ty, kterej se tak pohoršuješ nad tím, když někdo označuje Marka J. za protekčního hráče, najednou používáš pro Ladu Volešáka za žalobníčka. Jakým právem pak z morálního hlediska odsuzuješ tantala?

                                      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                        Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 16.12.2008 23:22 |  
                                        0 0

                                        Psal jsem zz, že bych o tom sám nikdy nepsal. Osobně se mi nechce věřit, ža za dospělého chlapa by šel táta za vedením klubu. Stejně tak nevěřím, že má Necka dvě verze a s jednou vyleze až někdy. Ono totiž nejde o dvě verze ani o to, že by z něj novináři informace o rozporech s KJ ždímali. To že mu Jablonec prospěl uvedl Tomáš v různých rozhovorech bez přímé otázky, kdyby nechtěl, tak o tom mluvit vůbec nechtěl. Ale u tebe je to spíš tak, že kdo chce psa bít, hůl si najde, že ano... :-)

                                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                    quelhar (admin)     před 15 lety 15.12.2008 22:04 |  
                                    0 0

                                    Zdravim. Opravdu mam informace z medii, nemam zadneho informatora ani v Jablonci ani ve Slavii. Ale snazim se pouzivat zdravy rozum a presne jak pise Huzgi nize - jevi se mi pravdepodobnejsi jina varianta, nez jakou se tady snazis nastinit ty.
                                    1) Ze uz v zime melo jit o hostovani s opci dnes vidim poprve, nikdy predtim se o tom (pokud vim a pamatuju si) nepsalo.
                                    2) Opravdu neverim, ze si nekdo pozve hrace na testy jen proto, at devatenactiletemu hracovi naznaci, ze se s nim nepocita. Je to zbytecne a naprosto nelogicke, k tem testum musi byt minimalne nekolik jinych duvodu (jak pise Khadgar - napr. takovy, ze na tom nekdo vydela).
                                    3) Ohledne Vukovice sis vybral uspesne obdobi, kdy za nas dal 8 golu. Dalsi pulsezonu dal dva v 16 zapasech, vetsinu z nich hral v zakladni sestave. Mesanovic ho jasne zastinil. On byl jiz nekolikrat apson na lavicce nahradniku v acku, Vukovic ani to. Je mozne, ze se casem prosadi, ale kdyby to byl tak skvely hrac, tak je o nem slyset aspon tolik, jako o Mesanovicovi. Neraduju se z jeho neuspechu, jen upozornuji, ze jeho odchod neni pro Slavii zadna tragedie, stejne jako v pripade Dejmku, Gecova a dalsich.
                                    4) Ano, pochyboval jsem o Necidove prinosu na jare. Necid pred rokem a Necid ted jsou dost odlisni hraci. Sam hrac rika, ze se za poslednich par mesicu hodne zlepsil, nabral sebevedomi, veri si. Spekulovat o tom, jake by to bylo, kdyby hral Necid na jare ve Slavii, je proto zbytecne. Mohl by hrat skvele, mohl by se svest s mizerii celeho tymu a nakonec by na ME19 hral jeste hur, protoze by za sebou nemel ani tech 5 branek z Jablonce.
                                    5) A konecne problem navyseni platu, to uz je uplne ucelovy argument. Jeho prestup do CSKA se udelal nekolik dni po skonceni ME, dost mozna se o nem jednalo prakticky hned po jeho skonceni. Zadny prostor na uzavirani nove smlouvy nebyl. Kdyby Necid neprestupoval, treba by se zvyseni platu dockal, ale to jsou zase jen spekulace.

                                    Ja nerikam, ze si nekdo neco vycucal z prstu. Prave proto se ptam na podrobnosti, at si muzu udelat lepsi obrazek.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      zz     před 15 lety 15.12.2008 22:36 |  
                                      0 0

                                      Jenom k Vukovičovi, nikdo nepsal, že je to vynikající hráč jako Necid, ale díky tomu, že má typické vlastnosti jugoslávských hráčů jako je rychlost, práce s míčem, bude platným hráčem.
                                      Na jaře ukázal, že když hraje s hráči A týmu, tak je přínosem. V létě neabsolvoval přípravu s A týmem, měl kondiční deficit a Komňacký vsadil na starší hráče. V závěru podzimu už podával velmi dobré výkony, spolupráce s Mešaničem byla dobrá. Počítá se s ním jako náhradou za starší hráče. On věděl při podpisu smlouvy, že nebude hned hrát za A tým, byť je na soupisce A týmu a trénuje s ním. Ale stejně jako Mešanič, Hloušek, Kocourek mají být budoucností jabloneckého týmu. Proto Pelta nebude hledat náhradu za Heska. Navíc je třeba si uvědomit, že juniorka Jablonce doznala změn. I proto nepodává takové výkony jako loni.
                                      Gecov je stejně průměrným hráčem jako Marek Jarolím, Volešák a Černý. Na rozdíl od nich je rychlejší a důraznější, je méně fotbalový. Jinak jsou to průměrní hráči. Ale Gecov si musí počkat na odchod Bílka, než ho Kárl prodá. Je mladý a díky tomu, že není pomalý, což dokázal na MS v Kanadě, kdy neměl problémy s bráněním třeba argentinských hráčů, se může zlepšovat i v technice a konstruktivní hře. Trenér Dovalil ho chválil. Není to žádný Tavares, ale na ligu bude mít v pohodě, což dokázal i na Kladně.
                                      Problém navýšení platu Necida. jednak stačilo dát Necidovi odměnu jako u Suchého a Jandy. A navýšení platu není uzavření nové smlouvy, jen vylepšení stávající. Hrdlička navýšil Feninovi plat za dva dny po návratu z Kanady. Zase z toho nedělej složitou záležitost. Když se chce, jde vše.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      (host)     před 15 lety 16.12.2008 14:19 |  
                                      0 0

                                      Na toto tema ti uz nikdo vic nerekne, nez tady zz napsal, zadne dalsi podrobnosti opravdu necekej. To, ze v zime melo jit o hostovani s opci a Necka si vydupal, ze ji tam nechce, uz tady bylo urcite zmineno. A pred letni pripravou ve Slavii skutecne Necid neveril, ze v ni zustane, pocital s tim, ze pujde nekam na hostovani. Zmenilo to ME. Skutecne by bylo nejlepsi se na to zeptat Necky v oficialnim rozhovoru, ale jsem presvedcena, ze o tom nebude chtiti mluvit. Myslim, ze je rad, jak to vse nakonec dopadlo a nebude se chtit hrabat v minulosti. Jane

                                  • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                    Nax     před 15 lety 16.12.2008 12:12 |  
                                    0 0

                                    Sehnat stovky milionu na obchody v realitach, hmm, to musi byt kouzelnik, ted na obchody s realitama je tezke sehnat korunu, trochu v tom delam a vim jaka je dnes situace, rada fotbalovych klubu bude mit hodne problemy, protoze nikdo v tehle dobe nebude zbytecne vydavat penize, neni likvidita.

                                    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

                                      zz     před 15 lety 16.12.2008 18:29 |  
                                      0 0

                                      Tak se podívej, jaké nákladné projekty realizuje Pelta v realitách. Neměl problém sehnat úvěry. A bavíme se o době před ekonomickou krizí. Do tohoto období spadá i opce na Necida.

          • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

            martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 10:13 |  
            0 0

            kdyz myslis, huzgi, ze to dava smysl... "system s opci se testoval".. tady ale neni nic o testovani, opce znamena, ze bylo ponechano zcela na vuli liberce, zda hrace koupi nebo ne. pokud by se slavie chovala odpovedne a o dockala stala, tak to neudelala

    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

      slaviator     před 15 lety 13.12.2008 21:43 |  
      0 0

      Myslel jsem si to samé, ale sepsals to líp.. :)

  3. Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

    Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 21:27 |  
    0 0

    K diskusi o Necidovi a Jablonci. Pokusím se snést všechna fakta.

    1. Trenér Slavie na všechny otázky během léta odpovídal, že s Necidem počítá a dostane šanci stejně jako každý jiný.
    a) Taky to splnil a celý podzim ukazuje, že vše proběhlo spravedlivě.
    b) Kritici KJ tvrdí, že to tak KJ nemyslel a jen shodou náhod to tak dopadlo.

    2. Vedení Slavie nikdy veřejně nevyjádřilo zájem TN prodat, zpětně se všichni vyjadřovali, že dobře věděli jaký potenciál v Tomášovi je.
    a) Vypadá ta jako rozumné a jasné, TN byl dlouhodobě úspěšný mládežnický reprezentant, o kterém všichni mluvili jako budoucí velké hvězdě a dostal první šance vě věku, který ani ve Slávii není běžný.
    b) Kritici trenéra a vedení si myslí, že trenér je trouba a kvality TN neviděl a vše dopadlo jak dopadlo jen náhodou.

    3. Tomáš Necid se v létě vyjádřil, že by Jablonec pro něj byl krok zpátky, což mělo za následek, že o něj trenér Komňacký veřejně nestál.
    a) Je tedy opravdu málo pravděpodobné, že by ho někdo tahal na další hostování.
    b) Kritici KJ si asi myslí, že to bylo jen nějaké šmé.....

    4. Tomáš Necid se v několika rozhovorech vyjádřil, že mu půlrok v Jablonci hodně prospěl, že je mladý a stále se má co učit, a že před půlrokem na Slávii nejspíš ještě neměl.
    a) Byl to názor i trenéra a vedení, jinak by ho na to hostování nepouštěli a podle všeho to vypadá, že to růstu Necky jen prospělo.
    b) Odpůrci KJ budou tvrdit, že to byl předem připravený komplot, jak se ho jednou provždy zbavit a dát těch 100 melounů Peltovi.

    5. Tomáš Necid sehrál skvělé ME, ale že by nějak zazářil ve vztahu k dospělému fotbalu? Dal proti 19letým klukům 5 nebo 6 branek, většinou byl u toho hodně špatně pokrytý, v nejdůležitějších zápasech vyšel naprázdno.
    a) Že by to skutečně byl jediný argument, proč trenér svěsil uši a se skřípajícími zuby zařadil Necku do týmu, to se ani nechce věřit. Trenér spíš věděl, koho má a jak by hráč mohl dále růst.
    b) Kritici KJ řeknou, že Neckův výkon byl srovnatelný s Henrym, Drogbou, plně dospělý, plně hodnotný, a že trenér stejně čekal na první chvíli aby Necku posadil na lavičku a zničil, jen mu ten Necka nedal šanci.

    Myslím, že názorový rozdíl mezi A a B žádná diskuse ani žádné argumenty nesblíží. Osobně si myslím, že nejrozhodujícím kritériem je konečný výsledek. KJ Neckovi dopředu nic nesliboval, dal mu šanci jako každému, Necka se jí chopil a KJ ho spravedlivě podržel, i když se nějaké zápasy střelecky nevyvedly. Tečka.

    Proč se pořád pitvat v konstrukcích coby kdyby.....????

    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

      zz     před 15 lety 15.12.2008 21:39 |  
      0 0

      Zdravím Huzgi,
      jen dodatek. Tomáš dal góly v důležitých zápasech-dva Anglii, jeden Itálii a jeden v semifinále proti Německu. Můžeš si to ověřit. A netvrdil bych, že hráli jen dorostenci. Někteří hráči mají za sebou zápasy v italské lize a v dalších kvalitních ligách. Zase bych výkon Tomáše úplně nebagatelizoval. A většinou se král střelců tohoto turnaje výrazně prosadí v evropském fotbale.
      Jinak jsi nám krásně popsal teorii s mnoha variantami a dedukcemi. Pohled matematicky vzdělaného člověka.
      Ale jak to v životě chodí, je velký rozdíl mezi teorií a normální praxí.

      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

        Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 15.12.2008 22:07 |  
        0 0

        Já se nesnažil jeho výkony na ME zpochybnit, jen zasadit do určitých souvislostí. Sám Tomáš v jednom rozhovoru psal, že fotbal v kategorii 19letých se nedá s tím dospělým moc srovnávat. Jinak souhlasím, že takový úspěch v této kategorii většinou znamená úspěch v budoucnu i u dospělých. Nechci nijak pitvat výkony Necky na turnaji, gólů dal dost, sám však k sobě byl kritický, že v důležitých momentech neskóroval...

    • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

      martyni (přítel SN)     před 15 lety 16.12.2008 10:26 |  
      0 0

      Ano, myslim že se nepřesvědčíme a že nemá smysl to dál rozebírat.. jak jsem psal již výše, mnohem důležiteější je, zda z tohoto případu plyne nějaké ponaučení a jak to bude s Váchou a Milanem Čenrým, zda se s nimi počítá a zda dostanou šanci odpovídající jejich talentu.

      • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

        Nax     před 15 lety 16.12.2008 12:05 |  
        0 0

        Pridam jeste co jsem cetl na Idnes (uz je to nejaka doba), kdy Necid ocenil, ze mu Jarolim dal lekci a poslal ho do Jablonce, kde si to Tomas mohl a taky srovnal v hlave.

        • Re: T. Dubský přestoupil do Kladna

          zz     před 15 lety 16.12.2008 18:45 |  
          0 0

          Zdravím Naxi,
          to je verze pro média. Doufám, že mé větě rozumíš.