O Slavii

Berger přestoupil do Sparty!

Patrik Berger nepřijde do Slavie, nýbrž míří do Sparty! Přestože v poslední době prohlašoval, že jediným českým klubem by pro něho byla Slavia, své rozhodnutí změnil. Fanoušci Slavie tak mohou být jeho počínáním zklamaní.

Berger se zúčastnil otevření slávistického stadionu v Edenu a po zápase se netajil tím, že by do Slavie rád přišel. Níže si můžete rozhovor přečíst. Kdyby nešel do české ligy vůbec, nikdo by mu to nezazlíval, ale že se nakonec rozhodl jít k nenáviděnému rivalovi, to už je docela síla. Domnívám se, že si to u slávistů zavařil a už teď se může těšit na derby!

Rozhovor s Patrikem Bergerem z iDnes.cz po utkání s Oxfordem:

Vy jste si ukrojil hned na začátku, v první minutě jste pro Šmicera připravil první gól na novém stadionu. Vypadá to, že spolu můžete hrát na slepo...
My tak spolu hrajeme už od malička.

A budete spolu hrát i nadále? V dresu Slavie?
Ta šance tady je.

Můžete to upřesnit?
Vidím to asi padesát na padesát.

A kdy by to bylo?
Teď v létě. V Aston Ville mi končí smlouva k 30. červnu, ale ještě mám možnost rok v Anglii zůstat. Kdyby to vyšlo, dal bych přednost ještě jedné sezoně v Premier League, ale nemám problém se vrátit domů. Rozhodnout by se mělo někdy v horizontu dvou tří týdnů.

V případě návratu by první volbou byla Slavia?
Určitě.

Je stadion jednou z motivací k návratu?
Určitě, tady se musí hrát úplně jinak, než na starém stadionu. Ale tím hlavním, co hraje pro můj návrat do Slavie, je Šmíca. Pak je tu můj velký kamarád kustod Venca Petrák, s Karlem Jarolímem jsem hrával a znám i některé další kluky. Je tady fajn atmosféra.

Hodně vás přemlouvají?
Šmíca jo, ten by měl asi největší radost.

Ze Sparty nabídku nemáte?
Ne, ale já zatím nemám nabídku ani ze Slavie.


Komentáře (433)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé